Сьогодні смачна і соковита риба на шпинаті. Це дуже швидкий і смачний спосіб хека на овочевій подушці. Все дуже просто і страва має прекрасний смак. Буде актуально як щодня, так і в переддень свята.
Для початку розігрійте духовку до 180 градусів. Вимийте і висушіть листя шпинату. Викладіть листя в жаростійкий посуд, збризніть оливковим маслом і перемішайте, обережно втираючи / масажуючи руками. Покладіть рівний, пухкий шар на дно ємності.
Філе хека поріжте на більш дрібні шматочки, покладіть в глибоке блюдо, збризніть свіжовичавленим лимонним соком і посипте спеціями. Акуратно втирайте, покриваючи рибу соком і спеціями.
Викладіть шматочки хека на листя шпинату в жаростійкому посуді, потім перелийте сік зі спеціями з риби, який точно залишився на тарілці. Посипте вміст висушеними томатними пластівцями (можна використовувати мелений перець чилі) і зверху полийте оливковою олією.
Помістіть жаростійку ємність з вмістом в попередньо розігріту духовку і запікайте на другій полиці знизу, при функції нагрівання та спаду протягом приблизно 20 хвилин або до тих пір, поки риба не стане готовою (більш товсті шматочки можуть зажадати трохи більше часу, більше плоскі можуть бути готові швидше). Випікайте хек без кришки, але не включайте гаряче повітря, щоб не висушити рибу.
Поки хек знаходиться в духовці, дрібно наріжте очищені волоські горіхи і приготуйте добавки (наприклад, картоплю на пару з маслом і кропом, рис з травами або просто хліб, або салат).
Тепер вийміть запечену рибу, обережно перемішайте листя шпинату, щоб вони злили соус (не рухаючи рибу); і посипте зверху подрібненими горіхами. Готовий хек подавайте на овочевій подушці (зі шпинату) в супроводі свіжого чорного хліба.
Випадкові рецепти