Традиційна вірменська страва хаш давно увійшла в кулінарну історію як одна з найбільш ситних і наваристих супів. Хаш володіє не тільки хорошими смаковими якостями, але також має цілющі властивості: по-перше, корисний для кісток і суглобів, зігріваючий і тонізуючий, а також це чудові ліки від похмілля. У класичному варіанті хаш готується з яловичини. Але сьогодні ця страва має масу різних рецептів по всьому світу, тому набір інгредієнтів теж різний. Сьогодні пропонуємо вам приготувати хаш зі свинини.
Для початку підготуємо свинячі кістки. Хоч традиційно хаш готують з ніжок, але ми рекомендуємо взяти кістки з хребта, вони досить наваристі на них залишається багато м'яса. Перед тим як готувати наш суп, кістки потрібно добре вимити.
Тепер складаємо їх в каструлю і заливаємо водою, вона повинна покривати кістки сантиметрів на 15 вище. Ставимо каструлю на вогонь, нехай вода закипає.
Тим часом звільнимо від лушпиння цибулину і розріжемо її на 4 частини і кладемо в суп. Часник не чистимо, просто добре вимиваємо і кидаємо в каструлю головку цілком.
Потім чистимо від шкірки моркву, ріжемо на великі шматки і теж кидаємо до решти продуктів. Тепер очищаємо корінь селери, нарізаємо його великими шматками і відправляємо в каструлю.
Також гарненько миємо корінь коріандру і додаємо в хаш. Потім миємо пекінську капусту, відрізаємо половину качана і відправляємо в каструлю слідом за іншими інгредієнтами. В кінці кидаємо запашний перець, сіль, накриваємо кришкою і залишаємо варитися дві з половиною години.
Після того як вода закипить, робимо вогонь менше. Протягом цього часу стежимо за піною, яка буде утворюватися і знімаємо її. Зазначеного часу має бути достатньо для того, щоб свинина приготувалася і вийшов наваристий бульйон. По суті хаш готовий. Залишається тільки подати його до столу.
Для цього пропонуємо вам кожному в тарілці змішати чайну ложку цукру з лимонним соком (приблизно 1 ст. л.), А потім в цю суміш додати бульйон і покласти кістку.
Зверху можна посипати подрібненою зеленою цибулею. Для любителів гостроти можна додати перець чилі. Хаш зі свинини виходить ситним, ароматним, наваристим, поживним і надзвичайно смачним. Він обов'язково сподобається вам легкістю і зручністю в приготуванні, його смак зацінують ваші домочадці і гості, і цей суп увійде до лав ваших улюблених перших страв.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти