Укр
Рус
Хаш Перші страви Кавказська кухня

Хаш з баранини

( 4.8182 4 522 22 оцінки)

2067 - переглядів
720 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Хаш з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Хаш - це вірменська їжа з великою кількістю м'яса. Його найчастіше готують з яловичиною, але ми зараз запропонували рецепт цього ситного супу з бараниною. Хаш з баранини зазвичай подається з різними іншими продуктами, такими як гострий зелений і червоний перець, солоні огірки, редис, сир і свіжа зелень. Цей ароматний суп майже завжди супроводжується горілкою і мінеральною водою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хаш з баранини" (на 100 грам)

  • Білки12.5 гр.
  • Жири12.3 гр.
  • Вуглеводи6.2 гр.
  • Калорії190 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для цього рецепта необхідно відібрати правильне м'ясо. Це повинна бути бараняча нога або суглоб, а так само хороший шматок мармурового м'яса. Отже, відібрану баранину замочіть на тривалий час у холодній воді, а потім трохи висушіть, виклавши на тарілку.

Крок - 1
02

Далі помістіть глибоку каструлю на плиту, складіть в неї раніше підготовлене м'ясо і залийте води так, щоб повністю покрити баранину. Доведіть вміст каструлі до кипіння.

Крок - 2
03

Тепер зменшіть вогонь до середнього і приваріть м'ясо ще кілька хвилин, а потім зніміть каструлю з плити, промийте під проточною водою шматки м'яса і злийте брудну воду з накипом.

Крок - 3
04

Далі знову помістіть вимиту баранину в каструлю. Додайте невелику скибочку очищеного від шкірки кореня імбиру.

Крок - 4
05

Потім очистіть від лушпиння зубчики часнику і теж відправте в каструлю до м'яса. Звільніть також від лушпиння і не нарізаючи або розділивши навпіл, киньте в каструлю цибулю.

Крок - 5
06

Тепер знову залийте м'ясо з овочами водою і доведіть до кипіння. Варіть і постійно стежте і знімайте піну або жир, який буде утворюватися при варінні. Зазвичай ця страва з баранини варитися близько 10 години, але багато ще залежить від м'яса.

Крок - 6
07

Варіть баранину близько 8 годин, а потім витягніть шматки, які без кістки і помістіть їх для охолодження в холодну воду. М'ясо на кістці залишається томитися на слабкому вогні ще кілька годин.

Крок - 7
08

Далі викладіть охолоджене м'ясо баранини на обробну дошку і гострим ножем наріжте його невеликими тонкими скибочками.  

Крок - 8
09

А самі займіться приготуванням спеціальної суміші для приправи супу. Для цього в одній мисці змішайте трохи томатної пасти з видавленим через чеснокодавку часником.

Крок - 9
10

Потім додайте трохи відвареної і дрібно нарізаної креветки, нашаткованої зеленої цибулі і чорного меленого перцю. Ретельно все перемішайте і відставте до подальшого використання.

Крок - 10
11

Після того, як кістки добре виварилися, вимкніть вогонь і займіться подачею цієї оригінальної страви. У глибоку тарілку налийте бульйон з відвареної баранини, укладіть в бульйон заздалегідь (окремо відварений) білий рис.

Крок - 11
12

Далі викладіть часточки раніше нарізаного м'яса, прикрасьте нашаткованою зеленою цибулею і приправте приготовленою раніше сумішшю. Подавайте хаш з баранини з дрібно нарізаним зеленим перцем чилі.  

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Азу з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Азу з баранини 65 6 4 з 5 - детальніше -
Бешбармак по-казахському - покроковий рецепт, фото 1 Бешбармак по-казахському 60 5 4 з 5 - детальніше -
Сабайон в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Сабайон в домашніх умовах 50 2 3 з 5 - детальніше -