Хаш - це вірменська їжа з великою кількістю м'яса. Його найчастіше готують з яловичиною, але ми зараз запропонували рецепт цього ситного супу з бараниною. Хаш з баранини зазвичай подається з різними іншими продуктами, такими як гострий зелений і червоний перець, солоні огірки, редис, сир і свіжа зелень. Цей ароматний суп майже завжди супроводжується горілкою і мінеральною водою.
Для цього рецепта необхідно відібрати правильне м'ясо. Це повинна бути бараняча нога або суглоб, а так само хороший шматок мармурового м'яса. Отже, відібрану баранину замочіть на тривалий час у холодній воді, а потім трохи висушіть, виклавши на тарілку.
Далі помістіть глибоку каструлю на плиту, складіть в неї раніше підготовлене м'ясо і залийте води так, щоб повністю покрити баранину. Доведіть вміст каструлі до кипіння.
Тепер зменшіть вогонь до середнього і приваріть м'ясо ще кілька хвилин, а потім зніміть каструлю з плити, промийте під проточною водою шматки м'яса і злийте брудну воду з накипом.
Далі знову помістіть вимиту баранину в каструлю. Додайте невелику скибочку очищеного від шкірки кореня імбиру.
Потім очистіть від лушпиння зубчики часнику і теж відправте в каструлю до м'яса. Звільніть також від лушпиння і не нарізаючи або розділивши навпіл, киньте в каструлю цибулю.
Тепер знову залийте м'ясо з овочами водою і доведіть до кипіння. Варіть і постійно стежте і знімайте піну або жир, який буде утворюватися при варінні. Зазвичай ця страва з баранини варитися близько 10 години, але багато ще залежить від м'яса.
Варіть баранину близько 8 годин, а потім витягніть шматки, які без кістки і помістіть їх для охолодження в холодну воду. М'ясо на кістці залишається томитися на слабкому вогні ще кілька годин.
Далі викладіть охолоджене м'ясо баранини на обробну дошку і гострим ножем наріжте його невеликими тонкими скибочками.
А самі займіться приготуванням спеціальної суміші для приправи супу. Для цього в одній мисці змішайте трохи томатної пасти з видавленим через чеснокодавку часником.
Потім додайте трохи відвареної і дрібно нарізаної креветки, нашаткованої зеленої цибулі і чорного меленого перцю. Ретельно все перемішайте і відставте до подальшого використання.
Після того, як кістки добре виварилися, вимкніть вогонь і займіться подачею цієї оригінальної страви. У глибоку тарілку налийте бульйон з відвареної баранини, укладіть в бульйон заздалегідь (окремо відварений) білий рис.
Далі викладіть часточки раніше нарізаного м'яса, прикрасьте нашаткованою зеленою цибулею і приправте приготовленою раніше сумішшю. Подавайте хаш з баранини з дрібно нарізаним зеленим перцем чилі.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти