Ханум з мясом - поширений і з тим же один з найпростіших рецептів цієї страви. Щоб приготувати таку східну страву в домашніх умовах нам буде необхідно трохи терпіння і мінімум продуктів.
У велику миску розбийте куряче яйце, залийте трохи оливкового або рослинного масла і добре посоліть. Потім влийте в миску теплу воду і за допомогою вінчика розмішайте все, до розчинення інгредієнтів.
Далі порційно засипайте в миску просіяне борошно і спочатку вінчиком, а потім руками вимісити досить густе, але еластичне тісто. Помістіть утворене тісто в миску, накрийте кришкою і відправте в холодильник приблизно на 30 хвилин.
Тепер займіться приготуванням самої начинки для майбутньої страви. Для цього неглибоку сковорідку відправте на плиту, налийте в неї оливкове або рослинне масло і добре розігрійте. Покладіть в масло попередньо очищений від лушпиння та дрібно нашаткований або пропущений через чеснокодавку часник.
Потім очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте тонкою соломкою ріпчасту цибулю. Надішліть подрібнену цибулю теж в сковорідку і обсмажуйте, постійно мішаючи, до легкого розм'якшення овоча.
Далі укладіть в сковорідку до овочів заздалегідь підготовлений яловичий фарш (який купите в магазині або ж пропустіть шматок м'яса через м'ясорубку), рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і смажте, помішуючи, приблизно 5-10 хвилин.
Далі додайте в сковорідку заздалегідь вимиті і нарізані дрібними кубиками помідори. Звільніть від хвостика і нутрощів болгарський перець (можна вибрати різного забарвлення), наріжте тонкою соломкою і теж відправте в сковорідку до решти інгредієнтів, перемішайте.
Посипте вміст сковороди сухим коріандром, приправте паприкою, ретельно все перемішайте, накрийте кришкою і залиште томитися приблизно на 10 хвилин. Після закінчення цього часу додайте в сковороду попередньо вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки, просмажте начинку ще хвилин 5-7, а потім перекладіть її в миску.
Далі викладіть вже остигле тісто на присипану борошном тверду поверхню (стіл), трохи розімніть, а потім розділіть на частини і кожну частину розкачайте качалкою або за допомогою спеціального обладнання в тонкий довгастий корж.
Розкладіть утворений корж на стіл, наповніть його раніше підготовленою начинкою і акуратно загорніть його так, щоб м'ясна суміш сховалася всередину (не вивалюючись), але при цьому утворилася гарної форми заготовка (у вигляді троянди).
Викладіть утворені заготовки в попередньо змащену оливковою олією спеціальну ємність з отворами (для варіння на пару). Самі заготовки теж добре промажте маслом, а потім відправте страву на водяну баню і готуйте близько 45 хвилин.
А самі займіться приготуванням соусу. Для цього глибокий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього оливкову олію і киньте попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, трохи присмажте.
Потім додайте в сотейник томатну пасту, заздалегідь відварений горох, посоліть, долийте трохи води і томіть, помішуючи соус, до утворення однорідної не густої маси.
В іншу миску залийте високої жирності йогурт, додайте подрібнений часник, сухий кріп і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Тепер викладіть на гарне блюдо вже проварені заготовки з начинкою, полийте спочатку соусом з йогурту, потім приправте раніше підготовленим томатним соусом, приперчіть червоним перцем чилі, сухим кропом і подавайте готовий ханум, приготований в домашніх умовах до обіднього столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти