Укр
Рус
Мясо Другі страви Азербайджанська кухня

Ханум в домашніх умовах

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1245 - переглядів
80 хвилин порцій - 3 складність - 4 з 5
Ханум в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На пару

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Ханум з мясом - поширений і з тим же один з найпростіших рецептів цієї страви. Щоб приготувати таку східну страву в домашніх умовах нам буде необхідно трохи терпіння і мінімум продуктів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ханум в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки7.9 гр.
  • Жири13 гр.
  • Вуглеводи18.3 гр.
  • Калорії225 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У велику миску розбийте куряче яйце, залийте трохи оливкового або рослинного масла і добре посоліть. Потім влийте в миску теплу воду і за допомогою вінчика розмішайте все, до розчинення інгредієнтів.

Крок - 1
02

Далі порційно засипайте в миску просіяне борошно і спочатку вінчиком, а потім руками вимісити досить густе, але еластичне тісто. Помістіть утворене тісто в миску, накрийте кришкою і відправте в холодильник приблизно на 30 хвилин.

Крок - 2
03

Тепер займіться приготуванням самої начинки для майбутньої страви. Для цього неглибоку сковорідку відправте на плиту, налийте в неї оливкове або рослинне масло і добре розігрійте. Покладіть в масло попередньо очищений від лушпиння та дрібно нашаткований або пропущений через чеснокодавку часник.

Крок - 3
04

Потім очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте тонкою соломкою ріпчасту цибулю. Надішліть подрібнену цибулю теж в сковорідку і обсмажуйте, постійно мішаючи, до легкого розм'якшення овоча.

Крок - 4
05

Далі укладіть в сковорідку до овочів заздалегідь підготовлений яловичий фарш (який купите в магазині або ж пропустіть шматок м'яса через м'ясорубку), рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і смажте, помішуючи, приблизно 5-10 хвилин.

Крок - 5
06

Далі додайте в сковорідку заздалегідь вимиті і нарізані дрібними кубиками помідори. Звільніть від хвостика і нутрощів болгарський перець (можна вибрати різного забарвлення), наріжте тонкою соломкою і теж відправте в сковорідку до решти інгредієнтів, перемішайте.

Крок - 6
07

Посипте вміст сковороди сухим коріандром, приправте паприкою, ретельно все перемішайте, накрийте кришкою і залиште томитися приблизно на 10 хвилин. Після закінчення цього часу додайте в сковороду попередньо вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки, просмажте начинку ще хвилин 5-7, а потім перекладіть її в миску.

Крок - 7
08

Далі викладіть вже остигле тісто на присипану борошном тверду поверхню (стіл), трохи розімніть, а потім розділіть на частини і кожну частину розкачайте качалкою або за допомогою спеціального обладнання в тонкий довгастий корж.

Крок - 8
09

Розкладіть утворений корж на стіл, наповніть його раніше підготовленою начинкою і акуратно загорніть його так, щоб м'ясна суміш сховалася всередину (не вивалюючись), але при цьому утворилася гарної форми заготовка (у вигляді троянди).

Крок - 9
10

Викладіть утворені заготовки в попередньо змащену оливковою олією спеціальну ємність з отворами (для варіння на пару). Самі заготовки теж добре промажте маслом, а потім відправте страву на водяну баню і готуйте близько 45 хвилин.

Крок - 10
11

А самі займіться приготуванням соусу. Для цього глибокий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього оливкову олію і киньте попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, трохи присмажте.

Крок - 11
12

Потім додайте в сотейник томатну пасту, заздалегідь відварений горох, посоліть, долийте трохи води і томіть, помішуючи соус, до утворення однорідної не густої маси.

Крок - 12
13

В іншу миску залийте високої жирності йогурт, додайте подрібнений часник, сухий кріп і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 13
14

Тепер викладіть на гарне блюдо вже проварені заготовки з начинкою, полийте спочатку соусом з йогурту, потім приправте раніше підготовленим томатним соусом, приперчіть червоним перцем чилі, сухим кропом і подавайте готовий ханум, приготований в домашніх умовах до обіднього столу.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Хінкалі - покроковий рецепт, фото 1 Хінкалі 70 4 3 з 5 - детальніше -
Вірменська долма - покроковий рецепт, фото 1 Вірменська долма 80 6 3 з 5 - детальніше -
Тартар в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Тартар в домашніх умовах 45 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Консерви з оселедця - покроковий рецепт, фото 1 Консерви з оселедця 65 1 3 з 5 - детальніше -
Канапе на шпажках з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Канапе на шпажках з сьомгою 40 2 3 з 5 - детальніше -
Хліб білий - покроковий рецепт, фото 1 Хліб білий 65 1 3 з 5 - детальніше -
Риба "під шубою" - покроковий рецепт, фото 1 Риба "під шубою" 75 4 3 з 5 - детальніше -