Укр
Рус
Халва Десерти Европейская кухня

Халва з волоських горіхів

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

1749 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Халва з волоських горіхів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ось знайдіть мені людину, яка жодного разу в житті не куштувала халву, сумніваюся, що така знайдеться. Адже це приголомшливе солодке лакомство багатьом з нас нагадує смак, відомий ще з дитинства. Цей десерт не тільки поживний і ситний, але ще і корисний, чудово відновлює сили, і регулює обмін речовин. У наш час різновидів цих ласощів безліч, і серед них чимало рецептів, слідуючи яким нескладно приготувати халву самостійно на власній кухні. Одним з досить поширених є рецепт халви з волоських горіхів, до речі, цей вид вважається традиційним весільним десертом дагестанців.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Халва з волоських горіхів" (на 100 грам)

  • Білки4.9 гр.
  • Жири17.7 гр.
  • Вуглеводи25.4 гр.
  • Калорії282 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб халва була смачною і горіхи її не зіпсували, потрібно дуже відповідально підійти до питання їх вибору. Бажано придбати чищені горіхи, великі за розміром і не подрібнені, а розломленими на половинки. І Звичайно ж, перш, ніж включити ядра горіхів в процес готування, потрібно обов'язково спробувати, щоб горіхи не гірчили. Отже, з інгредієнтами розібралися, можна приступати до готування нашої відмінної солодощі. Засипаємо половинки волоських горіхів в глибоку посудину і заливаємо молоком. Ми залишаємо, накривши кришкою, на 45 хвилин.

Крок - 1
02

Після цього дістаємо горіхи з молока і викладаємо в блендер. Додаємо трохи молока і подрібнюємо горіхи до утворення кашки.

Крок - 2
03

Тепер ставимо на плиту глибоку сковорідку і кидаємо в неї вершкове масло. Перекладаємо в сковороду горіхову пасту і, постійно перемішуючи, підсмажуємо до золотистого кольору.

Крок - 3
04

Тепер заливаємо підсмажену горіхову пасту молоком, в якому замочували горіхи. Помішуючи, доводимо до кипіння і накриваємо сковорідку кришкою. Періодично кришку відкриваємо і перемішуємо вміст. Готуємо до випаровування молока і додаємо в цю масу цукор.

Крок - 4
05

Підсмажуємо, постійно перемішуючи лопаткою, поки цукор розчиниться, утворюючи сироп. У цей час маса набуває вже темно-коричневий колір. В кінці посипаємо порошком кардамону, перемішуємо і підсмаживши ще пару хвилин, викладаємо гарячу масу в високий лоток.

Крок - 5
06

Ми залишаємо халву з волоських горіхів до повного застигання і перед подачею прикрашаємо шматочками горіхів. Приємного вам апетиту. Такий десерт відмінно підійде вам до чаю або кави.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Шашлик з курки - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курки 40 3 3 з 5 - детальніше -
Шинка - покроковий рецепт, фото 1 Шинка 120 4 3 з 5 - детальніше -
Цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з сьомгою 20 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тушковане м’ясо з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Тушковане м’ясо з цибулею 90 4 3 з 5 - детальніше -
Курник - покроковий рецепт, фото 1 Курник 110 6 4 з 5 - детальніше -
Вірменські голубці - покроковий рецепт, фото 1 Вірменські голубці 90 6 3 з 5 - детальніше -
Оладки на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Оладки на дріжджах 50 4 3 з 5 - детальніше -