Укр
Рус
Халва Десерти Російська кухня

Халва з насіння

( 4.7500 4 512 12 оцінок)

1428 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Халва з насіння - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Халва - ароматний і ніжний десерт, знайомий і дорослим і дітям. Приготувати такі ласощі вдома дуже просто, тим більше що вам не доведеться включати духовку, а часу та інгредієнтів знадобиться зовсім небагато.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Халва з насіння" (на 100 грам)

  • Білки14.6 гр.
  • Жири33.4 гр.
  • Вуглеводи27.3 гр.
  • Калорії483 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Поставте на плиту сковорідку. Розігрійте її на середньому вогні. Висипте на гарячу суху сковороду, очищене від шкаралупи соняшникове насіння (в наш час очищене насіння можна купити в будь-якому магазині і не тільки) і зерна кунжуту. Часто перемішуючи, щоб насіння не підгоріло, смажте його до легкого рум'янцю, поки воно не почне ароматно пахнути.

Крок - 1
02

Потім висипте підсмажене насіння з сковороди на холодну тарілку. Зачекайте, поки вони повністю охолонуть. Остигнуле соняшникове насіння з кунжутом, перекладіть в чашу блендера.

Крок - 2
03

Додайте до насіння ванільний екстракт і мед. Видавіть сік з половини лимона в чайну ложку і відправте до решти інгредієнтів в чашу стаціонарного блендера.

Крок - 3
04

Накрийте чашу кришкою подрібнюйте і перемішуйте інгредієнти, поки маса не стане однорідною, але буде пухкою і не почне розпадатися (вона повинна бути схожа на пісок). Викладіть з чаші блендера подрібнену масу в окрему тарілку. Візьміть невелику кількість маси в руку, вона повинна добре формуватися, якщо її придавити пальцями або скачати з неї кульку. Раптом, на вашу думку, маса вийшла сухуватою, ви можете додати в неї трохи води, меду або солодкого сиропу.

Крок - 4
05

Підготуйте форму або контейнер, в який ви будете викладати халву. Можна взяти силіконову форму для кексів або невеликі пластикові коробочки. Застеліть ємність пергаментним папером, вирізавши смужку за розміром. Залиште невеликі края паперу, потягнувши за які, ви зможете легко витягти з коробки готову халву.

Крок - 5
06

Викладіть масу в контейнер, рівномірно розподіляючи її і сильно притискаючи ложкою, щоб маса лягла щільно і в подальшому не розсипалася. Поставте контейнер в холодильник для охолодження на 2-3 години.

Крок - 6
07

Після закінчення часу дістаньте контейнер з холодильника. Потягніть за края пергаменту і вийміть халву з насіння. Покладіть вийшовший брикетик, на обробну дошку, розріжте на шматочки і насолоджуйтеся. Смачного.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Голубці - покроковий рецепт, фото 1 Голубці 110 6 4 з 5 - детальніше -
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Сало в розсолі 40 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Заварне тісто - покроковий рецепт, фото 1 Заварне тісто 30 1 2 з 5 - детальніше -
Курячі фрикадельки - покроковий рецепт, фото 1 Курячі фрикадельки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Чізкейк з маскарпоне - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк з маскарпоне 100 4 3 з 5 - детальніше -
?>