Халва - ароматний і ніжний десерт, знайомий і дорослим і дітям. Приготувати такі ласощі вдома дуже просто, тим більше що вам не доведеться включати духовку, а часу та інгредієнтів знадобиться зовсім небагато.
Поставте на плиту сковорідку. Розігрійте її на середньому вогні. Висипте на гарячу суху сковороду, очищене від шкаралупи соняшникове насіння (в наш час очищене насіння можна купити в будь-якому магазині і не тільки) і зерна кунжуту. Часто перемішуючи, щоб насіння не підгоріло, смажте його до легкого рум'янцю, поки воно не почне ароматно пахнути.
Потім висипте підсмажене насіння з сковороди на холодну тарілку. Зачекайте, поки вони повністю охолонуть. Остигнуле соняшникове насіння з кунжутом, перекладіть в чашу блендера.
Додайте до насіння ванільний екстракт і мед. Видавіть сік з половини лимона в чайну ложку і відправте до решти інгредієнтів в чашу стаціонарного блендера.
Накрийте чашу кришкою подрібнюйте і перемішуйте інгредієнти, поки маса не стане однорідною, але буде пухкою і не почне розпадатися (вона повинна бути схожа на пісок). Викладіть з чаші блендера подрібнену масу в окрему тарілку. Візьміть невелику кількість маси в руку, вона повинна добре формуватися, якщо її придавити пальцями або скачати з неї кульку. Раптом, на вашу думку, маса вийшла сухуватою, ви можете додати в неї трохи води, меду або солодкого сиропу.
Підготуйте форму або контейнер, в який ви будете викладати халву. Можна взяти силіконову форму для кексів або невеликі пластикові коробочки. Застеліть ємність пергаментним папером, вирізавши смужку за розміром. Залиште невеликі края паперу, потягнувши за які, ви зможете легко витягти з коробки готову халву.
Викладіть масу в контейнер, рівномірно розподіляючи її і сильно притискаючи ложкою, щоб маса лягла щільно і в подальшому не розсипалася. Поставте контейнер в холодильник для охолодження на 2-3 години.
Після закінчення часу дістаньте контейнер з холодильника. Потягніть за края пергаменту і вийміть халву з насіння. Покладіть вийшовший брикетик, на обробну дошку, розріжте на шматочки і насолоджуйтеся. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти