Укр
Рус
Халва Десерти Европейская кухня

Халва з манки

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

1365 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Халва з манки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Східні солодощі - це неймовірно смачні та оригінальні кондитерські вироби, які люблять у всьому світі. Одним з яскравих представників чудових ласощів, які прийшли до нас з Сходу, вважається халва. Це смачний і дуже ароматний десерт, який найчастіше готують з насіння або горіхів і цукру, а в якості сполучного компонента використовують карамельну масу або борошно. Але з часом рецептів приготування халви стало дуже багато, і кожен відрізняється своєю вишуканістю і оригінальністю. Пропонуємо вам спробувати один з таких варіантів і приготувати халву з манки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Халва з манки" (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири14.2 гр.
  • Вуглеводи28.5 гр.
  • Калорії261 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготувати халву з манки також нескладно, як і будь-який інший вид цього смачного лакомства. Для початку поставимо на вогонь сотейник з водою і засипемо в нього цукор, щоб приготувати сироп. Постійно розмішуємо цукор до повного розчинення. Потім рекомендуємо додати кілька штучок зеленого кардамону. Це дуже дорога спеція, яку в Індії називають райським зерном. Кардамон застосовують в кулінарії, парфумерії, ароматерапії, косметології, адже у нього дуже насичений аромат, а смак пряний і трохи пекучий. Кардамон додасть халві особливого шарму.

Крок - 1
02

Отже, коли вода закипить, залишаємо ще на пару хвилин, а потім сироп можна зняти з вогню. Після цього відразу відміряємо потрібну кількість молока і додамо до нього кілька ниточок шафрану. Це теж дуже відома в світі спеція, яка відноситься до найдорожчих і вишуканих. Це унікальний за всіма характеристиками інгредієнт, який вже точно додасть оригінальності в нашу страву.

Крок - 2
03

Тепер на вогонь ставимо сковорідку або широкий сотейник і насипаємо манну крупу. На сухій сковороді, постійно помішуючи, підсушуємо манку протягом декількох хвилин, поки манка дещо не підзолотиться.

Крок - 3
04

Тим часом потрібно розтопити вершкове масло. Це можна зробити або на плиті, або за допомогою мікрохвильової печі. Розтоплене масло потроху наливаємо в сотейник з манкою і ретельно перемішуємо вміст. Потім додаємо ізюм і подрібнені горіхи. В даному рецепті ми використовуємо кешью і мигдаль.

Крок - 4
05

Ще раз перемішуємо все до однорідності, а потім наливаємо сироп, який тільки що приготували. Знову постійно помішуємо вміст і продовжуємо готувати хвилини 3-4. За цей час манка приготується, розбухне і маса трохи збільшиться в об'ємі. Важливо відзначити, що у нас не вийде манна каша, суміш буде набагато густіше, навіть трохи розсипчастіше.

Крок - 5
06

В кінці додаємо в сотейник молоко з шафраном, ця суміш додасть халві особливого смаку і аромату. Перемішуємо все до отримання однорідної маси, і знімаємо з вогню. Тепер застилаємо скляну або будь-яку іншу форму пекарським папером і викладаємо в неї ароматну манну суміш для халви. Утрамбовуємо її лопаткою якомога щільніше, а потім відправляємо халву в холодильник на годинку-другу, щоб маса охолола і стала трохи щільніше.

Крок - 6
07

Після цього готову солодкість дістаємо з холодильника і нарізаємо скибочками. Халва з манки виходить м'якою, ніжною, але при цьому не сильно кришиться і тримає форму. На смак просто прекрасна, ніколи не скажеш, що зі звичайної манки можна приготувати настільки смачні ласощі. Халва з манки володіє дуже високою калорійністю, тому багато її не з'їсти, зате навіть маленький шматочок цього виробу подарує вам незабутнє враження, і цей рецепт стане одним з найулюбленіших варіантів порадувати домочадців смачним, вишуканим східним лакомством.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з баранини 35 8 2 з 5 - детальніше -
Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -
Обжорка - покроковий рецепт, фото 1 Обжорка 30 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Курник - покроковий рецепт, фото 1 Курник 110 6 4 з 5 - детальніше -
Рисова локшина з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рисова локшина з овочами 50 3 3 з 5 - детальніше -
Мімоза з горбушею - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з горбушею 45 4 3 з 5 - детальніше -
Стейк з форелі - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з форелі 30 1 2 з 5 - детальніше -