Східні солодощі - це неймовірно смачні та оригінальні кондитерські вироби, які люблять у всьому світі. Одним з яскравих представників чудових ласощів, які прийшли до нас з Сходу, вважається халва. Це смачний і дуже ароматний десерт, який найчастіше готують з насіння або горіхів і цукру, а в якості сполучного компонента використовують карамельну масу або борошно. Але з часом рецептів приготування халви стало дуже багато, і кожен відрізняється своєю вишуканістю і оригінальністю. Пропонуємо вам спробувати один з таких варіантів і приготувати халву з манки.
Приготувати халву з манки також нескладно, як і будь-який інший вид цього смачного лакомства. Для початку поставимо на вогонь сотейник з водою і засипемо в нього цукор, щоб приготувати сироп. Постійно розмішуємо цукор до повного розчинення. Потім рекомендуємо додати кілька штучок зеленого кардамону. Це дуже дорога спеція, яку в Індії називають райським зерном. Кардамон застосовують в кулінарії, парфумерії, ароматерапії, косметології, адже у нього дуже насичений аромат, а смак пряний і трохи пекучий. Кардамон додасть халві особливого шарму.
Отже, коли вода закипить, залишаємо ще на пару хвилин, а потім сироп можна зняти з вогню. Після цього відразу відміряємо потрібну кількість молока і додамо до нього кілька ниточок шафрану. Це теж дуже відома в світі спеція, яка відноситься до найдорожчих і вишуканих. Це унікальний за всіма характеристиками інгредієнт, який вже точно додасть оригінальності в нашу страву.
Тепер на вогонь ставимо сковорідку або широкий сотейник і насипаємо манну крупу. На сухій сковороді, постійно помішуючи, підсушуємо манку протягом декількох хвилин, поки манка дещо не підзолотиться.
Тим часом потрібно розтопити вершкове масло. Це можна зробити або на плиті, або за допомогою мікрохвильової печі. Розтоплене масло потроху наливаємо в сотейник з манкою і ретельно перемішуємо вміст. Потім додаємо ізюм і подрібнені горіхи. В даному рецепті ми використовуємо кешью і мигдаль.
Ще раз перемішуємо все до однорідності, а потім наливаємо сироп, який тільки що приготували. Знову постійно помішуємо вміст і продовжуємо готувати хвилини 3-4. За цей час манка приготується, розбухне і маса трохи збільшиться в об'ємі. Важливо відзначити, що у нас не вийде манна каша, суміш буде набагато густіше, навіть трохи розсипчастіше.
В кінці додаємо в сотейник молоко з шафраном, ця суміш додасть халві особливого смаку і аромату. Перемішуємо все до отримання однорідної маси, і знімаємо з вогню. Тепер застилаємо скляну або будь-яку іншу форму пекарським папером і викладаємо в неї ароматну манну суміш для халви. Утрамбовуємо її лопаткою якомога щільніше, а потім відправляємо халву в холодильник на годинку-другу, щоб маса охолола і стала трохи щільніше.
Після цього готову солодкість дістаємо з холодильника і нарізаємо скибочками. Халва з манки виходить м'якою, ніжною, але при цьому не сильно кришиться і тримає форму. На смак просто прекрасна, ніколи не скажеш, що зі звичайної манки можна приготувати настільки смачні ласощі. Халва з манки володіє дуже високою калорійністю, тому багато її не з'їсти, зате навіть маленький шматочок цього виробу подарує вам незабутнє враження, і цей рецепт стане одним з найулюбленіших варіантів порадувати домочадців смачним, вишуканим східним лакомством.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти