Східну солодкість - халву знають у всьому світі, і з нею пов'язані дитячі спогади кожного. У сучасному світі кількість видів цих солодощів постійно збільшується: це і арахісова, і кунжутна і з горіхами і без, з усілякими добавками і без них. Але найпопулярнішою все ж є халва соняшникова. З урахуванням того, що насіння соняшнику без проблем можна придбати в магазині, а багато хто навіть самі вирощують, приготувати смачну домашню халву цілком доступно кожному з вас.
Наш кулінарний рецепт такого лакомства досить простий, тому з ним впорається навіть новачок в кулінарії. Якщо ви ще ніколи не пробували готувати халву самостійно, не переживайте, головне дотримуватися всіх умов, і у вас все вийде. Основним компонентом нашої солодощі є насіння соняшнику, тому з них, мабуть, варто і починати. Підготовлені насіння висипаємо на сковорідку і ставимо на вогонь. Перемішуючи дерев'яною лопаткою, обсмажуємо до золотистого кольору і поки залишаємо.
У нашому рецепті ми ще використовуємо волоські горіхи, тому ядра горіхів таким же чином обсмажуємо на сковороді до коричневого кольору.
Далі в сотейник наливаємо воду і засипаємо цукор. Варимо, поки цукор повністю не розчиниться, а потім додаємо в цукровий сироп яєчний білок і добре перемішуємо. До речі, до вашого відома, в умовах виробництва в халву додають відвар мильного кореня, продукт отриманий з натуральної рослини. Ну а в домашніх умовах цей інгредієнт, як правило, замінює яєчний білок.
Тепер волоські горіхи викладаємо в чашу блендера, і перебивши в кашку, перекладаємо в глибоку посудину. Так само подрібнюємо в блендері підсмажене насіння і додаємо до подрібнених горіхів.
У сковорідку насипаємо борошно і трохи пережарюємо на слабкому вогні, після чого пересипаємо в блендер. Туди кладемо кашку з насіння і все разом перемелюємо.
Потім перекладаємо цю суміш в миску з горіхами і додаємо ягоди журавлини. Поливаємо все соняшниковою олією і ретельно перемішуємо всі інгредієнти дерев'яною лопаткою.
Після цього приготовлену масу перекладаємо в керамічну миску і добре придавлюємо руками, щоб утворилася гладка поверхня.
Тепер миску з вмістом відправляємо в холодильник і залишаємо на годину, поки халва соняшникова повністю застигне. По закінченню цього періоду дістаємо приготовлену солодкість з холодильника, перевертаємо миску на дощечку і нарізаємо наш десерт на шматочки.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти