Укр
Рус
Халва Десерти Европейская кухня

Халва соняшникова

( 4.7500 4 512 12 оцінок)
1168 - переглядів
45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Халва соняшникова - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Східну солодкість - халву знають у всьому світі, і з нею пов'язані дитячі спогади кожного. У сучасному світі кількість видів цих солодощів постійно збільшується: це і арахісова, і кунжутна і з горіхами і без, з усілякими добавками і без них. Але найпопулярнішою все ж є халва соняшникова. З урахуванням того, що насіння соняшнику без проблем можна придбати в магазині, а багато хто навіть самі вирощують, приготувати смачну домашню халву цілком доступно кожному з вас.

Інгредієнти

  • Насіння 2 скл.
  • Волоський горіх 1 скл.
  • Борошно 1 1/2 скл.
  • Вода 1/2 скл.
  • Цукор 1/2 скл.
  • Білок яєчний 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Журавлина 1/2 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Наш кулінарний рецепт такого лакомства досить простий, тому з ним впорається навіть новачок в кулінарії. Якщо ви ще ніколи не пробували готувати халву самостійно, не переживайте, головне дотримуватися всіх умов, і у вас все вийде. Основним компонентом нашої солодощі є насіння соняшнику, тому з них, мабуть, варто і починати. Підготовлені насіння висипаємо на сковорідку і ставимо на вогонь. Перемішуючи дерев'яною лопаткою, обсмажуємо до золотистого кольору і поки залишаємо.

Крок - 1
02

У нашому рецепті ми ще використовуємо волоські горіхи, тому ядра горіхів таким же чином обсмажуємо на сковороді до коричневого кольору.

Крок - 2
03

Далі в сотейник наливаємо воду і засипаємо цукор. Варимо, поки цукор повністю не розчиниться, а потім додаємо в цукровий сироп яєчний білок і добре перемішуємо. До речі, до вашого відома, в умовах виробництва в халву додають відвар мильного кореня, продукт отриманий з натуральної рослини. Ну а в домашніх умовах цей інгредієнт, як правило, замінює яєчний білок.

Крок - 3
04

Тепер волоські горіхи викладаємо в чашу блендера, і перебивши в кашку, перекладаємо в глибоку посудину. Так само подрібнюємо в блендері підсмажене насіння і додаємо до подрібнених горіхів.

Крок - 4
05

У сковорідку насипаємо борошно і трохи пережарюємо на слабкому вогні, після чого пересипаємо в блендер. Туди кладемо кашку з насіння і все разом перемелюємо.

Крок - 5
06

Потім перекладаємо цю суміш в миску з горіхами і додаємо ягоди журавлини. Поливаємо все соняшниковою олією і ретельно перемішуємо всі інгредієнти дерев'яною лопаткою.

Крок - 6
07

Після цього приготовлену масу перекладаємо в керамічну миску і добре придавлюємо руками, щоб утворилася гладка поверхня.

Крок - 7
08

Тепер миску з вмістом відправляємо в холодильник і залишаємо на годину, поки халва соняшникова повністю застигне. По закінченню цього періоду дістаємо приготовлену солодкість з холодильника, перевертаємо миску на дощечку і нарізаємо наш десерт на шматочки.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Юшка із стерляді - покроковий рецепт, фото 1 Юшка із стерляді 30 5 2 з 5 - детальніше -
Фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Фарширований перець 60 2 3 з 5 - детальніше -
Шинка монастирська - покроковий рецепт, фото 1 Шинка монастирська 145 1 2 з 5 - детальніше -
Шуба - покроковий рецепт, фото 1 Шуба 80 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сангрія - покроковий рецепт, фото 1 Сангрія 30 3 2 з 5 - детальніше -
Бешбармак по-казахському - покроковий рецепт, фото 1 Бешбармак по-казахському 60 5 4 з 5 - детальніше -
Жульєн з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн з печінки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Хліб без дріжджів - покроковий рецепт, фото 1 Хліб без дріжджів 115 1 2 з 5 - детальніше -