Укр
Рус
Халва Десерти Европейская кухня

Халва кунжутна

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

1285 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Халва кунжутна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Традиційне лакомство східної кухні - халва - це справжнє надбання середньоазіатських національностей. Це смачний, ароматний виріб отримав неймовірну популярність по всьому світу і сьогодні вважається однією з найбільш затребуваних і доступних насолод. В основі халви лежать горіхи або насіння і цукор або його замінники. У перекладі з арабського халва так і означає - солодкість. Це смачне лакомство має безліч варіацій, і один із способів ми дуже рекомендуємо вам спробувати. Це кунжутна халва.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Халва кунжутна" (на 100 грам)

  • Білки18.7 гр.
  • Жири42.8 гр.
  • Вуглеводи16.2 гр.
  • Калорії532 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування кунжутної халви не передбачає якихось особливих процесів і готується простим способом. Для цього потрібно підсушити на сухій сковорідці насіння кунжуту. Досить буде всього парочки хвилин. Потім те ж саме робимо з насінням соняшника.

Крок - 1
02

Після цього окремо і соняшникове, і кунжутне насіння потрібно перемолоти. Це можна зробити за допомогою кавомолки або блендера.

Крок - 2
03

Тепер змішуємо разом обидві маси в одній ємності. Після цього додаємо трохи згущеного молока. Цей інгредієнт і додасть солодощі в халву, і послужить як з'єднуюча речовина. Перемішуємо вміст, а потім додаємо столову ложку тахині. Це кунжутова паста, вона масляниста і жирна, відмінно зійде, щоб надати халві більш пластичну консистенцію.

Крок - 3
04

Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності, а потім розділимо масу навпіл, щоб приготувати два види кунжутної халви і напевно вгадати з уподобаннями ваших домочадців або гостей.

Крок - 4
05

Отже, тепер з однієї половини формуємо грудку, маса хоч і розсипчаста, але при цьому дуже добре ліпиться. Викладаємо цей шматок на пергаментний папір і акуратно формуємо щільну ковбаску з халви. У другу половину маси додаємо порошок какао і перемішуємо все до однорідності, а потім повторюємо процедуру. Таким чином, у нас вийде два рулетика смачної кунжутної халви з яскравим шоколадним смаком і характерним смаком насіння.

Крок - 5
06

Відправимо обидва шматочки в холодильник на пару годин, щоб халва застигла і стала ще щільніше, а потім можна сміливо нарізати ласощі на скибочки і запрошувати на частування своїх домочадців. Така проста і невигадлива в приготуванні кунжутова халва обов'язково сподобається вам і самим способом створення, і відмінним результатом, а смак цих ласощів лише підкреслить відмінний вибір рецепта.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша 20 4 2 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з баранини 35 8 2 з 5 - детальніше -
Салат з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з креветками 40 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рибний салат мімоза - покроковий рецепт, фото 1 Рибний салат мімоза 40 3 3 з 5 - детальніше -
Шарлотка простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка простий рецепт 85 4 3 з 5 - детальніше -
Бургер з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Бургер з яловичиною 45 2 2 з 5 - детальніше -
Яловичий відварний язик з хріном - покроковий рецепт, фото 1 Яловичий відварний язик з хріном 150 3 3 з 5 - детальніше -