Укр
Рус
Халва Десерти Европейская кухня

Халва кунжутна

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

1564 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Халва кунжутна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Традиційне лакомство східної кухні - халва - це справжнє надбання середньоазіатських національностей. Це смачний, ароматний виріб отримав неймовірну популярність по всьому світу і сьогодні вважається однією з найбільш затребуваних і доступних насолод. В основі халви лежать горіхи або насіння і цукор або його замінники. У перекладі з арабського халва так і означає - солодкість. Це смачне лакомство має безліч варіацій, і один із способів ми дуже рекомендуємо вам спробувати. Це кунжутна халва.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Халва кунжутна" (на 100 грам)

  • Білки18.7 гр.
  • Жири42.8 гр.
  • Вуглеводи16.2 гр.
  • Калорії532 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування кунжутної халви не передбачає якихось особливих процесів і готується простим способом. Для цього потрібно підсушити на сухій сковорідці насіння кунжуту. Досить буде всього парочки хвилин. Потім те ж саме робимо з насінням соняшника.

Крок - 1
02

Після цього окремо і соняшникове, і кунжутне насіння потрібно перемолоти. Це можна зробити за допомогою кавомолки або блендера.

Крок - 2
03

Тепер змішуємо разом обидві маси в одній ємності. Після цього додаємо трохи згущеного молока. Цей інгредієнт і додасть солодощі в халву, і послужить як з'єднуюча речовина. Перемішуємо вміст, а потім додаємо столову ложку тахині. Це кунжутова паста, вона масляниста і жирна, відмінно зійде, щоб надати халві більш пластичну консистенцію.

Крок - 3
04

Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності, а потім розділимо масу навпіл, щоб приготувати два види кунжутної халви і напевно вгадати з уподобаннями ваших домочадців або гостей.

Крок - 4
05

Отже, тепер з однієї половини формуємо грудку, маса хоч і розсипчаста, але при цьому дуже добре ліпиться. Викладаємо цей шматок на пергаментний папір і акуратно формуємо щільну ковбаску з халви. У другу половину маси додаємо порошок какао і перемішуємо все до однорідності, а потім повторюємо процедуру. Таким чином, у нас вийде два рулетика смачної кунжутної халви з яскравим шоколадним смаком і характерним смаком насіння.

Крок - 5
06

Відправимо обидва шматочки в холодильник на пару годин, щоб халва застигла і стала ще щільніше, а потім можна сміливо нарізати ласощі на скибочки і запрошувати на частування своїх домочадців. Така проста і невигадлива в приготуванні кунжутова халва обов'язково сподобається вам і самим способом створення, і відмінним результатом, а смак цих ласощів лише підкреслить відмінний вибір рецепта.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Сало в розсолі 40 6 2 з 5 - детальніше -
Бил меслен кус - кус по Туніськи - покроковий рецепт, фото 1 Бил меслен кус - кус по Туніськи 120 6 4 з 5 - детальніше -
Морква по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Морква по-корейськи 20 2 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Дієтична окрошка - покроковий рецепт, фото 1 Дієтична окрошка 45 6 3 з 5 - детальніше -
Смузі з банана і ківі на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Смузі з банана і ківі на молоці 30 1 2 з 5 - детальніше -
Лечо простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Лечо простий рецепт 120 1 4 з 5 - детальніше -
М’ясні чіпси - покроковий рецепт, фото 1 М’ясні чіпси 50 1 2 з 5 - детальніше -