Традиційне лакомство східної кухні - халва - це справжнє надбання середньоазіатських національностей. Це смачний, ароматний виріб отримав неймовірну популярність по всьому світу і сьогодні вважається однією з найбільш затребуваних і доступних насолод. В основі халви лежать горіхи або насіння і цукор або його замінники. У перекладі з арабського халва так і означає - солодкість. Це смачне лакомство має безліч варіацій, і один із способів ми дуже рекомендуємо вам спробувати. Це кунжутна халва.
Приготування кунжутної халви не передбачає якихось особливих процесів і готується простим способом. Для цього потрібно підсушити на сухій сковорідці насіння кунжуту. Досить буде всього парочки хвилин. Потім те ж саме робимо з насінням соняшника.
Після цього окремо і соняшникове, і кунжутне насіння потрібно перемолоти. Це можна зробити за допомогою кавомолки або блендера.
Тепер змішуємо разом обидві маси в одній ємності. Після цього додаємо трохи згущеного молока. Цей інгредієнт і додасть солодощі в халву, і послужить як з'єднуюча речовина. Перемішуємо вміст, а потім додаємо столову ложку тахині. Це кунжутова паста, вона масляниста і жирна, відмінно зійде, щоб надати халві більш пластичну консистенцію.
Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності, а потім розділимо масу навпіл, щоб приготувати два види кунжутної халви і напевно вгадати з уподобаннями ваших домочадців або гостей.
Отже, тепер з однієї половини формуємо грудку, маса хоч і розсипчаста, але при цьому дуже добре ліпиться. Викладаємо цей шматок на пергаментний папір і акуратно формуємо щільну ковбаску з халви. У другу половину маси додаємо порошок какао і перемішуємо все до однорідності, а потім повторюємо процедуру. Таким чином, у нас вийде два рулетика смачної кунжутної халви з яскравим шоколадним смаком і характерним смаком насіння.
Відправимо обидва шматочки в холодильник на пару годин, щоб халва застигла і стала ще щільніше, а потім можна сміливо нарізати ласощі на скибочки і запрошувати на частування своїх домочадців. Така проста і невигадлива в приготуванні кунжутова халва обов'язково сподобається вам і самим способом створення, і відмінним результатом, а смак цих ласощів лише підкреслить відмінний вибір рецепта.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти