В наш час, по - моєму, немає нічого такого, чого не можна купити в магазині, в тому числі і всілякий різновид халви, від класичної соняшникової до тієї, що має різні добавки, типу горіхи, родзинки і навіть шоколад. Але, якщо для вас ця східна солодкість найулюбленіші ласощі, щоб насолодитися її смаком, зовсім не варто відразу ж бігти в магазин. Є відмінний варіант - халва домашня. Варіантів приготування халви безліч, в будь-якому випадку цей десерт виходить, як правило, солодким, ніжним і поживним.
Щоб ви знали, халву на Сході готують, використовуючи найрізноманітніші компоненти і не тільки масляні культури. Дуже часто в основу приготування лягають крупи, овочі і фрукти. Але ми з вами будемо готувати досить популярний вид цієї солодощі, а саме з горіхами і тахині. До речі, хто не знає, що це таке, пояснюю - це кунжутна паста, приготовлена на основі кунжутного насіння. Отже, в глибоку ємність викладаємо тахині, а самі візьмемося за приготування цукрового сиропу.
Для цього в сотейник наливаємо трохи холодної води і засипаємо цукор. Підігріваємо, постійно помішуючи, до температури 140 градусів, але не кип'ятимо, за цей час цукор повинен повністю розчинитися.
Тепер починаємо збивати пасту тахині, поступово доливаючи цукровий сироп. Збиваємо, поки наша суміш не перетвориться в однорідну пишну масу, по консистенції, що нагадує заварний крем.
Потім висипаємо на обробну дошку волоські горіхи, фісташки і мигдаль, за допомогою ножа починаємо подрібнювати. Можна було б використовувати кухонний комбайн або блендер, але занадто дрібно подрібнювати зовсім не потрібно. Горіхова суміш повинна бути шматочками, а не порошком, щоб в нашому лакомстві чітко спостерігалися часточки горіхів.
Після цього засипаємо подрібнені горіхи в збиту масу і знову все змішуємо з допомогою міксера, поки горіхи повністю з'єднаються з приготовленою пастою. Далі перемішаємо ще кулінарною лопаткою, щоб маса стала більш однорідною і в'язкою, і перекладаємо в глибоку форму для випічки.
Зверху поливаємо розтопленим шоколадом і розправляємо масу по всій поверхні форми. Після цього відправляємо наш виріб в холодильник і охолоджуємо до готовності.
Потім дістаємо з холодильника, ріжемо однаковими шматочками і все, можна пригощати своїх рідних. Думаю, така халва домашня стане постійним десертом в вашому домі.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти