Укр
Рус
Халва Десерти Европейская кухня

Халва домашня

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1214 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Халва домашня - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

В наш час, по - моєму, немає нічого такого, чого не можна купити в магазині, в тому числі і всілякий різновид халви, від класичної соняшникової до тієї, що має різні добавки, типу горіхи, родзинки і навіть шоколад. Але, якщо для вас ця східна солодкість найулюбленіші ласощі, щоб насолодитися її смаком, зовсім не варто відразу ж бігти в магазин. Є відмінний варіант - халва домашня. Варіантів приготування халви безліч, в будь-якому випадку цей десерт виходить, як правило, солодким, ніжним і поживним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Халва домашня" (на 100 грам)

  • Білки12.2 гр.
  • Жири36 гр.
  • Вуглеводи32.8 гр.
  • Калорії502 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб ви знали, халву на Сході готують, використовуючи найрізноманітніші компоненти і не тільки масляні культури. Дуже часто в основу приготування лягають крупи, овочі і фрукти. Але ми з вами будемо готувати досить популярний вид цієї солодощі, а саме з горіхами і тахині. До речі, хто не знає, що це таке, пояснюю - це кунжутна паста, приготовлена ​​на основі кунжутного насіння. Отже, в глибоку ємність викладаємо тахині, а самі візьмемося за приготування цукрового сиропу.

Крок - 1
02

Для цього в сотейник наливаємо трохи холодної води і засипаємо цукор. Підігріваємо, постійно помішуючи, до температури 140 градусів, але не кип'ятимо, за цей час цукор повинен повністю розчинитися.

Крок - 2
03

Тепер починаємо збивати пасту тахині, поступово доливаючи цукровий сироп. Збиваємо, поки наша суміш не перетвориться в однорідну пишну масу, по консистенції, що нагадує заварний крем.

Крок - 3
04

Потім висипаємо на обробну дошку волоські горіхи, фісташки і мигдаль, за допомогою ножа починаємо подрібнювати. Можна було б використовувати кухонний комбайн або блендер, але занадто дрібно подрібнювати зовсім не потрібно. Горіхова суміш повинна бути шматочками, а не порошком, щоб в нашому лакомстві чітко спостерігалися часточки горіхів.

Крок - 4
05

Після цього засипаємо подрібнені горіхи в збиту масу і знову все змішуємо з допомогою міксера, поки горіхи повністю з'єднаються з приготовленою пастою. Далі перемішаємо ще кулінарною лопаткою, щоб маса стала більш однорідною і в'язкою, і перекладаємо в глибоку форму для випічки.

Крок - 5
06

Зверху поливаємо розтопленим шоколадом і розправляємо масу по всій поверхні форми. Після цього відправляємо наш виріб в холодильник і охолоджуємо до готовності.

Крок - 6
07

Потім дістаємо з холодильника, ріжемо однаковими шматочками і все, можна пригощати своїх рідних. Думаю, така халва домашня стане постійним десертом в вашому домі.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Локшина домашня - покроковий рецепт, фото 1 Локшина домашня 40 4 3 з 5 - детальніше -
Цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з сьомгою 20 5 2 з 5 - детальніше -
Салат з кальмарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з кальмарами 30 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ікра з кабачків в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Ікра з кабачків в духовці 80 5 3 з 5 - детальніше -
Закуска рафаелло з сиру - покроковий рецепт, фото 1 Закуска рафаелло з сиру 45 4 3 з 5 - детальніше -
Млинці прості - покроковий рецепт, фото 1 Млинці прості 45 3 3 з 5 - детальніше -
Хот-дог з сосискою і беконом - покроковий рецепт, фото 1 Хот-дог з сосискою і беконом 35 2 2 з 5 - детальніше -
?>