Укр
Рус
Халва Десерти Европейская кухня

Халва домашня

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1188 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Халва домашня - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

В наш час, по - моєму, немає нічого такого, чого не можна купити в магазині, в тому числі і всілякий різновид халви, від класичної соняшникової до тієї, що має різні добавки, типу горіхи, родзинки і навіть шоколад. Але, якщо для вас ця східна солодкість найулюбленіші ласощі, щоб насолодитися її смаком, зовсім не варто відразу ж бігти в магазин. Є відмінний варіант - халва домашня. Варіантів приготування халви безліч, в будь-якому випадку цей десерт виходить, як правило, солодким, ніжним і поживним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Халва домашня" (на 100 грам)

  • Білки12.2 гр.
  • Жири36 гр.
  • Вуглеводи32.8 гр.
  • Калорії502 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб ви знали, халву на Сході готують, використовуючи найрізноманітніші компоненти і не тільки масляні культури. Дуже часто в основу приготування лягають крупи, овочі і фрукти. Але ми з вами будемо готувати досить популярний вид цієї солодощі, а саме з горіхами і тахині. До речі, хто не знає, що це таке, пояснюю - це кунжутна паста, приготовлена ​​на основі кунжутного насіння. Отже, в глибоку ємність викладаємо тахині, а самі візьмемося за приготування цукрового сиропу.

Крок - 1
02

Для цього в сотейник наливаємо трохи холодної води і засипаємо цукор. Підігріваємо, постійно помішуючи, до температури 140 градусів, але не кип'ятимо, за цей час цукор повинен повністю розчинитися.

Крок - 2
03

Тепер починаємо збивати пасту тахині, поступово доливаючи цукровий сироп. Збиваємо, поки наша суміш не перетвориться в однорідну пишну масу, по консистенції, що нагадує заварний крем.

Крок - 3
04

Потім висипаємо на обробну дошку волоські горіхи, фісташки і мигдаль, за допомогою ножа починаємо подрібнювати. Можна було б використовувати кухонний комбайн або блендер, але занадто дрібно подрібнювати зовсім не потрібно. Горіхова суміш повинна бути шматочками, а не порошком, щоб в нашому лакомстві чітко спостерігалися часточки горіхів.

Крок - 4
05

Після цього засипаємо подрібнені горіхи в збиту масу і знову все змішуємо з допомогою міксера, поки горіхи повністю з'єднаються з приготовленою пастою. Далі перемішаємо ще кулінарною лопаткою, щоб маса стала більш однорідною і в'язкою, і перекладаємо в глибоку форму для випічки.

Крок - 5
06

Зверху поливаємо розтопленим шоколадом і розправляємо масу по всій поверхні форми. Після цього відправляємо наш виріб в холодильник і охолоджуємо до готовності.

Крок - 6
07

Потім дістаємо з холодильника, ріжемо однаковими шматочками і все, можна пригощати своїх рідних. Думаю, така халва домашня стане постійним десертом в вашому домі.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Рубана котлета - покроковий рецепт, фото 1 Рубана котлета 35 5 2 з 5 - детальніше -
Грудинка - покроковий рецепт, фото 1 Грудинка 120 1 3 з 5 - детальніше -
Нирки - покроковий рецепт, фото 1 Нирки 35 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суп-пюре з брокколі з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з брокколі з вершками 55 6 3 з 5 - детальніше -
Гливи смажені - покроковий рецепт, фото 1 Гливи смажені 45 4 2 з 5 - детальніше -
Кекс на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Кекс на кефірі 90 4 3 з 5 - детальніше -