Якщо говорити про Схід, то відразу згадуються східні солодощі - дуже популярні в усьому світі кондитерські вироби, які відрізняються своєю оригінальністю. Особливо відоме таке ароматне і смачне лакомство, як халва. Цей десерт є солодка карамельна маса з насінням або горіхами. Ця солодкість має безліч рецептур, і кожна східна країна має свій національний рецепт. Хоча на Сході прийнято вважати, що справжню халву під силу приготувати тільки професійним кондитерам, майстрам своєї справи, але приготувати такі ласощі в домашніх умовах теж цілком посильне завдання. І ми приберегли для вас один з рецептів, за яким ви зможете приготувати халву без цукру.
Халва без цукру за цим рецептом - це зовсім простий процес, який відніме у вас мінімум часу. Тут не потрібно нічого варити, дотримуватися якісь чіткі пропорції. Все набагато простіше, але в результаті у нас вийде дуже смачна сироїдюча халва без цукру. Отже, підготуємо всі інгредієнти: горіхи при необхідності очистимо, з фініків видалимо кісточки, сушений або в'ялений інжир краще порізати на дрібні шматочки.
Тепер розтопимо вершкове масло. Це можна зробити на плиті або в мікрохвильовій печі. Після цього ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо чайну ложку розтопленого масла і викладаємо кешью.
Підсушуємо їх хвилинки 3, постійно помішуючи, а потім знімаємо в окрему ємність. Наступним підсмажуємо мигдаль, потім також волоські горіхи. Процедуру повторюємо з кожним з інгредієнтів, підсмажуючи їх на вершковому маслі по кілька хвилин. Тільки інжир з фініками можна з'єднати разом.
Після цього також окремо перебиваємо всі інгредієнти блендером або кухонним комбайном. Потім відправляємо подрібнені горіхи і сухофрукти в одну ємність, додаємо решту вершкового масла, мелений кардамон і все ретельно перемішуємо руками до отримання однорідної суміші. В результаті ми маємо ароматну масу, яка на перший погляд розсипчаста, але при цьому добре ліпиться і тримає форму.
Тепер формуємо з неї порції нашої халви. Ви можете зробити їх як завгодно: в формі цукерок або ковбасок, або ж залишити цілісним шматком. В даному рецепті з цієї маси робимо кульки розміром як волоський горіх. Такі кульки дуже зручні в користуванні, та й виглядають красиво.
По завершенню цього завдання, відправимо наші кульки з халви в холодильник, нехай вони трохи охолонуть, застигнуть і стануть ще пластичніше.
Халва без цукру з цього нескладного рецепту - це відмінна сироїдюча халва, яка не вимагає особливих зусиль у приготуванні, але зате виходить справжнім смачним вітамінним подарунком для нашого організму, оскільки містить в собі просто неймовірну кількість корисних речовин. Приготуйте такий альтернативний варіант, нехай ваші домочадці отримають порцію не тільки смачного, але дуже корисного лакомства.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти