Укр
Рус
Халва Десерти Европейская кухня

Халва без насіння

( 4.8182 4 511 11 оцінок)

1362 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Халва без насіння - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Східні солодощі - одна з найпопулярніших і оригінальних категорій в світовій кондитерській справі, і яскравим представником є ​​халва. Ця солодкість існує настільки давно, що практично неможливо визначити точний час, коли ж вона з'явилася. Халва смачний і ароматний кондитерський виріб, який традиційно готується з карамельної маси, що змішують з ядрами горіхів або найчастіше з насінням. Ми приготували для вас чудовий рецепт халви без насіння. Ви приємно здивуєтеся, як просто й невигадливо можна створити своїми руками смачну солодкість, якій зрадіють ваші домочадці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Халва без насіння" (на 100 грам)

  • Білки7.1 гр.
  • Жири22.8 гр.
  • Вуглеводи51.4 гр.
  • Калорії434 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Халва без насіння готується дуже легко і дуже швидко, ви й самі не помітите, як уже створите на своїй кухні це смачне лакмство. Приготована таким способом халва - це варіант вірменської халви, яка готується з трьох основних інгредієнтів: борошна, цукру і вершкового масла. Наш рецепт трошки відрізняється, але все ж основні моменти залишаються незмінними. Отже, для початку, в сотейник кидаємо вершкове масло і ставимо його на вогонь. Сотейник повинен бути досить великим, щоб в ньому зручно було перемішувати інгредієнти.

Крок - 1
02

Після того, як масло розтане, починаємо додавати кукурудзяну муку. Спочатку насипаємо трохи борошна і перемішуємо її разом з маслом за допомогою вінчиком. Потім поступово додаємо всю кількість борошна, постійно при цьому перемішуючи вже лопаткою. У нас виходить однорідна пісочна суміш красивого золотистого кольору.

Крок - 2
03

Тепер додаємо цукрову пудру, знову перемішуємо до однорідності, а потім наливаємо в сотейник згущене молоко. Ще раз розмішуємо вміст сотейника, поки у нас не вийде однорідна ароматна маса середньої консистенції, за кольором нагадуюча карамель. Після цього знімаємо сотейник з вогню.

Крок - 3
04

Пропонуємо зробити халву зеброю, так вона буде і смачніше, і виглядати нарядніше. Для цього в окремій ємності змішаємо трохи згущеного молока і какао порошок, а потім додамо трохи приготовленої тільки що суміші для халви. Таким чином, у нас вийде дві маси: шоколадна і карамельна.

Крок - 4
05

Тепер залишилося додати горіхи. В даному випадку ми використовуємо фісташки. Кидаємо їх в обидві маси і перемішуємо.

Крок - 5
06

Після цього беремо форму, бажано прямокутної форми, застилаємо її харчовою плівкою, а потім викладаємо шарами обидві маси. Оскільки суміш у нас негуста, то утрамбовувати її не потрібно, вона лягає досить щільно. Тепер накриваємо халву плівкою і відправляємо наш виріб остигати. Можна залишити при кімнатній температурі або ж відправити в холодильник на кілька годин.

Крок - 6
07

Після цього дістаємо форму і акуратно перевертаємо вже готовий шматок халви. У нас вийшла дуже гарна смугаста халва без насіння. Лакомство виходить дуже ніжним, м'яким, не кришиться, має чудовий аромат і таким же незвичайним смаком.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Яловичина в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -
Ліниві голубці - покроковий рецепт, фото 1 Ліниві голубці 80 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лазанья з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з сиром 75 5 3 з 5 - детальніше -
Макарони по-флотськи з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по-флотськи з сиром 40 4 3 з 5 - детальніше -
Маринад для грибів соєвий соус - покроковий рецепт, фото 1 Маринад для грибів соєвий соус 40 1 2 з 5 - детальніше -
Проста шарлотка з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Проста шарлотка з яблуками 75 5 3 з 5 - детальніше -