Укр
Рус
Халва Десерти Европейская кухня

Халва без борошна

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1718 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Халва без борошна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Існує величезна кількість рецептів халви, і всі вони припускають приготування смачного і красивого лакомства. Ми приберегли для вас простий і дуже вдалий рецепт приготування домашньої халви без використання борошна. В результаті у вас вийде відмінний кондитерський виріб, ароматний і по-особливому смачний. Халва без борошна не схожа на магазинну, вона не липне до зубів, але виходить дуже м'якою і ніжною. Таке лакомство - хороший варіант порадувати домочадців чимось смачненьким.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Халва без борошна" (на 100 грам)

  • Білки16 гр.
  • Жири31.3 гр.
  • Вуглеводи40.3 гр.
  • Калорії498 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування домашньої халви без борошна вам знадобиться кілька хвилин вашого часу і мінімум зусиль. У глибоку ємність насипаємо цукрову пудру і додаємо сухе молоко. Цей інгредієнт додасть майбутньому лакомству особливої ​​ніжності в смаку. Тепер перемішуємо разом ці інгредієнти.

Крок - 1
02

Потім в цю суміш додаємо трохи тахині. Це дуже популярний в східній кухні продукт, який являє собою густу, жирну пасту з насіння кунжуту. Ця масляниста суміш часто використовується як основа для приготування багатьох виробів, в тому числі і халви. Отже, тепер ретельно перемішуємо разом тахині і цукрово-молочну суху суміш. Спочатку за допомогою ложки або лопатки, а потім руками, щоб якомога краще поєднати ці компоненти між собою. У нас повинна вийти однорідна маса пісочної текстури, але яка добре при цьому ліпиться.

Крок - 2
03

Після цього візьмемо яку-небудь ємність, в яку помістимо халву. Ідеально підійде скляна форма для запікання. Застеляємо її харчовою плівкою, а потім викладаємо трохи ароматної суміші, яку тільки що приготували. Її потрібно гарненько утрамбувати, щоб вона якомога щільніше вляглася. Потім додаємо ще суміші і знову гарненько втопчемо цей шар. Можна скористатися звичайною склянкою, це дуже зручно.

Крок - 3
04

Після того, як ми викладемо всю суміш у форму, залишається додати останній інгредієнт. В даному випадку це фісташки. Горіхи подрібнюємо в блендері або за допомогою ножа або качалки. Тепер посипаємо халву, накриваємо харчовою плівкою і злегка приминаємо горіхи, щоб вони краще з'єдналися з солодкою масою. Потім накриваємо халву кришкою і відправляємо ласощі дійти до готовності в холодильник годин на 5-6, а краще на ніч.

Крок - 4
05

За цей час маса, як слід, застигне і схопиться, перетворюючись в м'яку, еластичну халву. Таке просте, але вишукане лакомство, як халва, приготована без борошна, виходить надзвичайно смачне, приємне і дуже апетитне на вигляд. Ця східна солодкість відома всім, але приготувавши її за таким рецептом, ви напевно здивуєте і сім'ю, і гостей оригінальним результатом.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе 30 4 2 з 5 - детальніше -
Цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з сьомгою 20 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат з грейпфрутом та авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Салат з грейпфрутом та авокадо 25 3 1 з 5 - детальніше -
Панкейкі з какао - покроковий рецепт, фото 1 Панкейкі з какао 50 3 3 з 5 - детальніше -
Картопля, запечена з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Картопля, запечена з грибами 55 3 3 з 5 - детальніше -
Форшмак по-одеськи - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак по-одеськи 30 1 2 з 5 - детальніше -