Існує величезна кількість рецептів халви, і всі вони припускають приготування смачного і красивого лакомства. Ми приберегли для вас простий і дуже вдалий рецепт приготування домашньої халви без використання борошна. В результаті у вас вийде відмінний кондитерський виріб, ароматний і по-особливому смачний. Халва без борошна не схожа на магазинну, вона не липне до зубів, але виходить дуже м'якою і ніжною. Таке лакомство - хороший варіант порадувати домочадців чимось смачненьким.
Для приготування домашньої халви без борошна вам знадобиться кілька хвилин вашого часу і мінімум зусиль. У глибоку ємність насипаємо цукрову пудру і додаємо сухе молоко. Цей інгредієнт додасть майбутньому лакомству особливої ніжності в смаку. Тепер перемішуємо разом ці інгредієнти.
Потім в цю суміш додаємо трохи тахині. Це дуже популярний в східній кухні продукт, який являє собою густу, жирну пасту з насіння кунжуту. Ця масляниста суміш часто використовується як основа для приготування багатьох виробів, в тому числі і халви. Отже, тепер ретельно перемішуємо разом тахині і цукрово-молочну суху суміш. Спочатку за допомогою ложки або лопатки, а потім руками, щоб якомога краще поєднати ці компоненти між собою. У нас повинна вийти однорідна маса пісочної текстури, але яка добре при цьому ліпиться.
Після цього візьмемо яку-небудь ємність, в яку помістимо халву. Ідеально підійде скляна форма для запікання. Застеляємо її харчовою плівкою, а потім викладаємо трохи ароматної суміші, яку тільки що приготували. Її потрібно гарненько утрамбувати, щоб вона якомога щільніше вляглася. Потім додаємо ще суміші і знову гарненько втопчемо цей шар. Можна скористатися звичайною склянкою, це дуже зручно.
Після того, як ми викладемо всю суміш у форму, залишається додати останній інгредієнт. В даному випадку це фісташки. Горіхи подрібнюємо в блендері або за допомогою ножа або качалки. Тепер посипаємо халву, накриваємо харчовою плівкою і злегка приминаємо горіхи, щоб вони краще з'єдналися з солодкою масою. Потім накриваємо халву кришкою і відправляємо ласощі дійти до готовності в холодильник годин на 5-6, а краще на ніч.
За цей час маса, як слід, застигне і схопиться, перетворюючись в м'яку, еластичну халву. Таке просте, але вишукане лакомство, як халва, приготована без борошна, виходить надзвичайно смачне, приємне і дуже апетитне на вигляд. Ця східна солодкість відома всім, але приготувавши її за таким рецептом, ви напевно здивуєте і сім'ю, і гостей оригінальним результатом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти