Укр
Рус
Халва Десерти Азербайджанська кухня

Халва азербайджанська

( 4.6667 1 512 12 оцінок)

1379 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Халва азербайджанська - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

Посуд: На сковороді

опис

Найпопулярнішою східною солодкістю, відомою ще з 5 століття, є, звичайно ж, солодкі ласощі - халва. Якщо вам хочеться порадувати своїх рідних і гостей таким лакомством, приготованим власноруч, рекомендую випробувати наш цікавий рецепт - халва азербайджанська. Звичайно, скільки в Азербайджані регіонів, стільки і способів приготування, але все ж є класичний рецепт, який, думаю, вам сподобається. Смак цих ласощів залежить не тільки від його складових, а й в послідовності з'єднання інгредієнтів. Готувати десерт за нашим рецептом не складно, тому ми вам його і рекомендуємо.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Халва азербайджанська" (на 100 грам)

  • Білки3.3 гр.
  • Жири18.3 гр.
  • Вуглеводи45 гр.
  • Калорії360 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу давайте приготуємо цукровий сироп. Поставте на плиту каструлю з антипригарним покриттям. Висипаючи в неї цукор і залийте водою.

Крок - 1
02

Розмішуйте цукор дерев'яною лопаткою, поки цукровий пісок повністю не розчиниться. Коли розчинився цукор, влийте до нього рожеву воду і насипте мелений кардамон.

Крок - 2
03

Потім додайте подрібнений шафран. Перемішайте сироп. Зніміть з вогню і відставте в сторону. Просійте борошно через дрібне сито. Можете це зробити відразу в сковорідку, в якій необхідно буде її обсмажувати. Відміряйте потрібну кількість рослинної олії і вилийте в борошно.

Крок - 3
04

Поставте сковороду з борошном і маслом на плиту. Увімкніть середній вогонь. Перемішайте масу до однорідного складу. Продовжуйте перемішувати постійно масу, поки вона не змінить колір. Приблизно через 40 хвилин маса повинна придбати темно-коричневий колір.

Крок - 4
05

Отримавши бажаний колір, вимкніть вогонь, але не знімайте сковороду з плити. Додайте до підсмаженого борошна цукровий сироп з кардамоном і шафраном. Додавайте сироп в кілька етапів, продовжуючи швидко перемішувати масу після кожного додавання невеликої порції сиропу.

Крок - 5
06

Як тільки ви додали всю цукрову суміш, включыть середній вогонь. Продовжуйте помішувати масу, поки вона не стане гладкою і рівномірною. Візьміть сковороду, підніміть і починайте її дуже швидко переміщати то вліво, то вправо. Зробіть так кілька разів.

Крок - 6
07

Потім перекладіть масу зі сковороди на блюдо і надайте, якусь форму халві, розгладьте її поверхню ложкою змоченою трохи водою, поки вона ще тепла. У нашому випадку - це кругла форма, а ви можете зробити на свій розсуд.

Крок - 7
08

За допомогою ложки намалюйте лінії так, як ви малюєте троянду, потім не надто сильно притисніть, щоб вийшов чіткий 3d малюнок пелюсток. По краю халви зробіть поглиблення за допомогою тонкого боку ложки, вийнявши невелику кількість маси. За бажанням посипте халву подрібненими фісташками.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -
Паштет курячий - покроковий рецепт, фото 1 Паштет курячий 60 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з крабовими паличками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з крабовими паличками 25 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою 60 6 3 з 5 - детальніше -
Торт з печива без випічки - покроковий рецепт, фото 1 Торт з печива без випічки 120 6 3 з 5 - детальніше -
Мариновані огірки хрусткі - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані огірки хрусткі 60 8 3 з 5 - детальніше -
 Налисники з сиром в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Налисники з сиром в духовці 50 3 3 з 5 - детальніше -