Укр
Рус
Хачапурі Випічка Грузинська кухня

Хачапурі

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

1075 - переглядів
95 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Хачапурі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Хачапурі - традиційний грузинський пиріг, який є одним з улюблених страв цього народу. Страва за цим рецептом може бути приготована в декількох формах, як круглою, так і овальною, а також плоскою або більш пишною. Немає єдиного рецепта. У кожному населеному пункті, і саме в кожній грузинській сім'ї, є унікальний спосіб приготувати цю смачну їжу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хачапурі " (на 100 грам)

  • Білки11 гр.
  • Жири16 гр.
  • Вуглеводи21.7 гр.
  • Калорії278 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку миску налийте гаряче молоко (домашнє або покупне високої жирності), додайте сухі дріжджі, цукор, трохи просіяного борошна, ретельно перемішайте і залиште настоятися на 10 хвилин.

Крок - 1
02

Потім додайте в миску рослинне або оливкове масло, трохи вершкового розтопленого масла, знову засипте борошно, посоліть і замісіть еластичне і відлипаюче від рук тісто. Покладіть тісто в миску, накрийте кухонним рушником і залиште на 30-40 хвилин для збільшення в об'ємі.

Крок - 2
03

Тим часом приготуйте начинку для майбутньої випічки: натріть в глибоку миску на крупній тертці сир сулугуні та додайте трохи натертої бринзи.

Крок - 3
04

Далі додайте в миску трохи розтопленого вершкового масла, розбийте куряче яйце і добре перемішайте вміст, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 4
05

Тепер викладіть спнастояне тісто на стіл і розділіть на кілька рівних частин. Розкладіть кожну порцію тіста на обробну дошку і розкачайте качалкою в корж товщиною близько 5 мм.

Крок - 5
06

У кожен коржик в середину укладіть раніше підготовлену сирну суміш і створіть так званий кошик, закріпивши акуратно краї і сховавши начинку всередині. За допомогою качалки розкачайте ще раз утворену начинену заготовку, щоб заховати шви закріплення на тісті.

Крок - 6
07

Далі пальцями руки акуратно затисніть середину утвореного коржа, створивши невеликий отвір, щоб видалити повітря всередині неї. Розкладіть підготовлену випічку в попередньо застелений пергаментним папером деко.

Крок - 7
08

Змастіть начинену корж збитими вершками або сметаною і запікайте в попередньо розігрітій духовці при 200 градусів протягом 8 хвилин. Потім збільште температуру в духовці до 230 і випікайте протягом 5 хвилин до утворення коричневого кольору на випічці.

Крок - 8
09

Вийміть готові хачапурі з сиром з духовки і відразу ж намажте їх маслом, щоб вони стали м'якшими, смачніші і ситніші. Насолоджуйтеся з задоволенням!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з баранини 35 8 2 з 5 - детальніше -
Котлети гречаники - покроковий рецепт, фото 1 Котлети гречаники 45 3 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат з грейпфрутом та авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Салат з грейпфрутом та авокадо 25 3 1 з 5 - детальніше -
Фрикадельки з курки - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки з курки 75 4 3 з 5 - детальніше -
Бограч по-закарпатськи - покроковий рецепт, фото 1 Бограч по-закарпатськи 65 4 3 з 5 - детальніше -
Курка цілком у духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курка цілком у духовці 85 1 3 з 5 - детальніше -