Хачапурі - популярна грузинська страва. Це не що інше, як пиріг з сиром і начинкою, в залежності від версії. Хачапурі з сиром - смачна страва, яка наблизить вас до вишуканої грузинської кухні. З нею варто познайомитися!
Засипте у велику миску, заздалегідь просіяне борошно. Додайте сухі дріжджі і трохи перемішайте.
Далі залийте в миску теплу воду, засипте сіль і трохи цукру. Залийте так само в ємність оливкову олію і ретельно все перемішайте. Утворіть з утвореної густої маси кулю і відставте в сторону на деякий час, щоб тісто настоялося.
Потім викладіть тісто на присипаний борошном стіл, розділіть його на чотири частини. Потім з допомогою кухонної качалки обережно розкачайте тісто в тонкий пласт.
Сформуйте з тонких коржів тіста класичні човники, укладіть на застелений пергаментним папером деко і поставте в тепле місце, накрийте кришкою на 20 хвилин, щоб дріжджі подіяли.
Тим часом, підготуйте начинку для майбутніх хачапурі. В першу чергу відправте в невелику миску подрібнений сир фета, потім додайте нарізану невеликими шматками моцарелу і натертий на самій дрібній тертці пармезан.
Далі засипте в миску до сирів цибульний порошок, чорний мелений перець, сушений орегано і ретельно все перемішайте, до об'єднання інгредієнтів і утворення однорідної маси.
Викладіть підготовлену сирну начинку в середину тіста (човників), відправте в попередньо розігріту духовку і запікайте при 200 градусах приблизно 15-20 хвилин.
Далі дістаньте гарячу випічку з духовки і вбийте куряче яйце в центр кожного човника. Поставте її назад в духовку приблизно на 2 хвилини, щоб утворився яєчний сир, а жовток залишався рідким.
Подавайте особливий хачапурі з сиром, окропивши оливковою олією і посипавши орегано. Таку випічку можна подавати зі свіжою зеленню і овочами або ж в супроводі улюбленого часникового соусу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти