Хачапурі по-тбіліські за 5 хвилин на сковороді приготувати реально. Як це зробити, детально описано в рецепті. Хачапурі робляться на дріжджовому тісті з додаванням двох видів сиру. За 5 хвилин коржі відмінно пропікаються і виходять дивно смачними, ніжними і ароматними.
Залийте дріжджі теплою водою (35-40 градусів). Всипте цукор і перемішайте інгредієнти до однорідності. Залиште суміш на 10 хвилин в теплі, щоб дріжджі почали працювати.
В окрему миску просійте борошно. Влийте в неї активовану дріжджову суміш. Додайте кефір і сіль. Вбийте яйце. Перемішайте інгредієнти до однорідності, накрийте миску харчовою плівкою або тканиною і поставте в тепло на 40 хвилин.
Сулугуні викладіть в окрему ємність. Якщо немає сулугуні, можна взяти бринзу, будь-який інший сир або навіть просто творог. Туди ж натріть на крупній тертці твердий сир. Вбийте яйце. Гарненько перемішайте продукти виделкою.
Тісто, що підійшло наріжте шматочками по кількості коржів. З кожного сформуйте кульку. Такі ж кульки і в тій же кількості сформуйте з сирної маси.
Долонею роздавіть кульку з тіста в коржик. В її центр покладіть сирну заготовку. Розтягніть краї коржа і заліпіть над сиром зверху, сформувавши своєрідний мішечок.
Придавіть його рукою, щоб вийшов коржик з начинкою. Його діаметр повинен відповідати діаметру сковороди.
Розігрійте на сковороді рослинне масло і покладіть туди корж швом вниз. Зверху змастіть хачапурі гарячим маслом зі сковороди. Коли тісто трохи підніметься, зробіть в центрі коржа отвір для виходу пари.
Смажте хачапурі приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Паляниця має зарум'яниться. Так ви дійсно приготуєте хачапурі по-тбіліські за 5 хвилин на сковороді.
Готові хачапурі перекладайте на блюдо, злегка остуджуйте і розріжте на 4 частини. Їсти їх можна навіть без соусу. Хачапурі і так дуже смачні. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти