Укр
Рус
Хачапурі Випічка Грузинська кухня

Хачапурі по-тбіліськи за 5 хвилин на сковороді

( 4.9000 4 510 10 оцінок)

720 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Хачапурі по-тбіліськи за 5 хвилин на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня, Вірменська кухня, Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Хачапурі по-тбіліські за 5 хвилин на сковороді приготувати реально. Як це зробити, детально описано в рецепті. Хачапурі робляться на дріжджовому тісті з додаванням двох видів сиру. За 5 хвилин коржі відмінно пропікаються і виходять дивно смачними, ніжними і ароматними.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хачапурі по-тбіліськи за 5 хвилин на сковороді" (на 100 грам)

  • Білки10.8 гр.
  • Жири10.7 гр.
  • Вуглеводи30.2 гр.
  • Калорії265 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Залийте дріжджі теплою водою (35-40 градусів). Всипте цукор і перемішайте інгредієнти до однорідності. Залиште суміш на 10 хвилин в теплі, щоб дріжджі почали працювати.

Крок - 1
02

В окрему миску просійте борошно. Влийте в неї активовану дріжджову суміш. Додайте кефір і сіль. Вбийте яйце. Перемішайте інгредієнти до однорідності, накрийте миску харчовою плівкою або тканиною і поставте в тепло на 40 хвилин.

Крок - 2
03

Сулугуні викладіть в окрему ємність. Якщо немає сулугуні, можна взяти бринзу, будь-який інший сир або навіть просто творог. Туди ж натріть на крупній тертці твердий сир. Вбийте яйце. Гарненько перемішайте продукти виделкою.

Крок - 3
04

Тісто, що підійшло наріжте шматочками по кількості коржів. З кожного сформуйте кульку. Такі ж кульки і в тій же кількості сформуйте з сирної маси.

Крок - 4
05

Долонею роздавіть кульку з тіста в коржик. В її центр покладіть сирну заготовку. Розтягніть краї коржа і заліпіть над сиром зверху, сформувавши своєрідний мішечок.

Крок - 5
06

Придавіть його рукою, щоб вийшов коржик з начинкою. Його діаметр повинен відповідати діаметру сковороди.

Крок - 6
07

Розігрійте на сковороді рослинне масло і покладіть туди корж швом вниз. Зверху змастіть хачапурі гарячим маслом зі сковороди. Коли тісто трохи підніметься, зробіть в центрі коржа отвір для виходу пари.

Крок - 7
08

Смажте хачапурі приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Паляниця має зарум'яниться. Так ви дійсно приготуєте хачапурі по-тбіліські за 5 хвилин на сковороді.

Крок - 8
09

Готові хачапурі перекладайте на блюдо, злегка остуджуйте і розріжте на 4 частини. Їсти їх можна навіть без соусу. Хачапурі і так дуже смачні. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Кебаб - покроковий рецепт, фото 1 Кебаб 60 4 3 з 5 - детальніше -
Котлети з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з печінки 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рис в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Рис в томатному соусі 50 4 3 з 5 - детальніше -
Пюре з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Пюре з яйцем 60 5 2 з 5 - детальніше -
Спагетті з печерицями - покроковий рецепт, фото 1 Спагетті з печерицями 35 4 2 з 5 - детальніше -
Французькі грінки - покроковий рецепт, фото 1 Французькі грінки 35 4 3 з 5 - детальніше -