Укр
Рус
Хачапурі Випічка Грузинська кухня

Хачапурі по-аджарськи

( 4.7000 4 510 10 оцінок)

937 - переглядів
95 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Хачапурі по-аджарськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Хачапурі по-аджарськи, рецепт приготування яких ми пропонуємо, утворюють у формі човника, наповнюють сирною начинкою, а потім розбивають в середину куряче яйце. Випічка завжди виходить дуже соковитою, ситною тому однієї такої страви досить, щоб насититися людині, тому можна вживати, як повноцінну другу страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хачапурі по-аджарськи" (на 100 грам)

  • Білки13 гр.
  • Жири13 гр.
  • Вуглеводи28.2 гр.
  • Калорії287 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку миску залийте тепле молоко високої жирності, додайте підігріту воду і засипте цукор.

Крок - 1
02

Потім засипте в миску сухі дріжджі або розкришіть свіжі, залийте оливкову чи рослинну олію, а далі повільно підсипаючи в ємність просіяне борошно, трохи солі, замісіть негусте тягуче тісто.

Крок - 2
03

Далі викладіть приготовлену масу з тіста на присипаний борошном стіл і руками вимісіть більш щільне і густе тісто. Покладіть його в миску, накрийте кришкою, якщо немає, то плоскою тарілкою і залиште настоятися приблизно на 40-45 хвилин.

Крок - 3
04

Тепер у велику миску натріть на самій великій тертці сир моцарелла, додайте натертий твердий сир (на свій смак) і розкришіть руками шматок свіжої фети. Потім ретельно, можна навіть руками, перемішайте все, до об'єднання молочних продуктів в одну масу.

Крок - 4
05

Далі викладіть підняте тісто на присипаний борошном стіл, ще трохи помісіть його, а потім розділіть на пару частин і кожну частину розкачайте качалкою в тонкий невеликий коржик.

Крок - 5
06

Тепер в кожен коржик на два краї укладіть уздовж дві доріжки з сирної начинки. Потім кожну сирну доріжку з обох сторін коржа загорніть в тісто, утворивши так званий човник і закріпивши акуратно краї.

Крок - 6
07

Потім покладіть човники з тіста на деко з пергаментним папером і засипте в їх порожнечу другу частину раніше підготовленої сирної начинки. Далі відправте лист в розігріту духовку до 200 градусів на 15 хвилин, до появи коричневої кірки на тісті.

Крок - 7
08

Далі витягніть запечену випічку з духовки, ложкою примніть трохи в центрі човників сир, а потім акуратно розбийте туди куряче яйце так, щоб жовток не розтікся і відправте ще раз в духовку на 4-5 хвилин.

Крок - 8
09

Готові хачапурі по-аджарські викладіть на сервірувальну тарілку і подавайте гарячими до столу, можна з улюбленою зеленню або шматочками масла.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Фрикадельки - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки 45 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Фруктове канапе на шпажках - покроковий рецепт, фото 1 Фруктове канапе на шпажках 35 4 3 з 5 - детальніше -
Шаурма з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма з грибами 45 3 3 з 5 - детальніше -
Халва без борошна - покроковий рецепт, фото 1 Халва без борошна 55 4 3 з 5 - детальніше -
Міні круасани - покроковий рецепт, фото 1 Міні круасани 60 3 3 з 5 - детальніше -