Хачапурі по-аджарськи, рецепт приготування яких ми пропонуємо, утворюють у формі човника, наповнюють сирною начинкою, а потім розбивають в середину куряче яйце. Випічка завжди виходить дуже соковитою, ситною тому однієї такої страви досить, щоб насититися людині, тому можна вживати, як повноцінну другу страву.
У глибоку миску залийте тепле молоко високої жирності, додайте підігріту воду і засипте цукор.
Потім засипте в миску сухі дріжджі або розкришіть свіжі, залийте оливкову чи рослинну олію, а далі повільно підсипаючи в ємність просіяне борошно, трохи солі, замісіть негусте тягуче тісто.
Далі викладіть приготовлену масу з тіста на присипаний борошном стіл і руками вимісіть більш щільне і густе тісто. Покладіть його в миску, накрийте кришкою, якщо немає, то плоскою тарілкою і залиште настоятися приблизно на 40-45 хвилин.
Тепер у велику миску натріть на самій великій тертці сир моцарелла, додайте натертий твердий сир (на свій смак) і розкришіть руками шматок свіжої фети. Потім ретельно, можна навіть руками, перемішайте все, до об'єднання молочних продуктів в одну масу.
Далі викладіть підняте тісто на присипаний борошном стіл, ще трохи помісіть його, а потім розділіть на пару частин і кожну частину розкачайте качалкою в тонкий невеликий коржик.
Тепер в кожен коржик на два краї укладіть уздовж дві доріжки з сирної начинки. Потім кожну сирну доріжку з обох сторін коржа загорніть в тісто, утворивши так званий човник і закріпивши акуратно краї.
Потім покладіть човники з тіста на деко з пергаментним папером і засипте в їх порожнечу другу частину раніше підготовленої сирної начинки. Далі відправте лист в розігріту духовку до 200 градусів на 15 хвилин, до появи коричневої кірки на тісті.
Далі витягніть запечену випічку з духовки, ложкою примніть трохи в центрі човників сир, а потім акуратно розбийте туди куряче яйце так, щоб жовток не розтікся і відправте ще раз в духовку на 4-5 хвилин.
Готові хачапурі по-аджарські викладіть на сервірувальну тарілку і подавайте гарячими до столу, можна з улюбленою зеленню або шматочками масла.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти