Укр
Рус
Хачапурі Випічка Грузинська кухня

Хачапурі з картоплею і сиром

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1108 - переглядів
95 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Хачапурі з картоплею і сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Хочемо запропонувати вам створити за цим рецептом дуже соковиті хачапурі з незвичайною начинкою. Хачапурі з картоплею і сиром відмінно підходять для сімейного обіду або навіть вечері. Така випічка цілком замінює хліб. Хачапурі з картоплею і сиром можна вживати з першими стравами або просто з теплим напоєм.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хачапурі з картоплею і сиром" (на 100 грам)

  • Білки7.4 гр.
  • Жири9.9 гр.
  • Вуглеводи26 гр.
  • Калорії229 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Налийте тепле молоко в глибокий посуд, додайте трохи сухих дріжджів, засипте цукор. Потім засипте в посуд трохи просіяного борошна, змішайте всі інгредієнти і залиште приблизно на 10 хвилин.

Крок - 1
02

Далі додайте в посуд борошно, трохи присоліть, залийте розтоплене вершкове масло і сформуйте еластичне, не надто щільне тісто. Тісто буде досить липким, тому після замісу витирайте руки маслом і продовжуйте замішувати, поки воно повністю не буде відходити від стінок посуду. Змастіть стіни маслом, і залиште тісто на 40 хвилин в теплому місці.

Крок - 2
03

У цей час приготуйте начинку: очистіть картоплю від шкірки, укладіть в каструлю і варіть в підсоленій воді до готовності, близько півгодини. Картоплю треба подрібнити і приготувати пюре, в яке додайте попередньо натертий твердий сир.

Крок - 3
04

Пюре повинно вийти солоним, додайте в нього трохи вершкового масла, добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, перемішайте і розділіть на кілька частин.

Крок - 4
05

Розділіть тісто на стільки - ж рівних частин і розкачайте в круглий коржик. Помістіть начинку в центр коржа і закріпіть краї тіста так, щоб начинка була всередині. Переверніть тісто і сформуйте круглий наповнений корж. Щоб хачапурі був звільнений від повітря, в тісті необхідно зробити маленький отвір.

Крок - 5
06

Покладіть корж з начинкою на деко з пергаментним папером і випікайте в попередньо розігрітій духовці до 200 градусів протягом приблизно 10 хвилин. Збільште температуру до 230 градусів і продовжуйте запікати хачапурі близько 5 хвилин, щоб отримати гарний рум'яний відтінок.

Крок - 6
07

Готовий хачапурі з картоплею і сиром рясно змастіть розтопленим вершковим маслом і подавайте до столу. Ця випічка обов'язково сподобається не тільки дорослим жителям вашої родини, а й дітворі. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Паштет з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з печінки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Печінка куряча - покроковий рецепт, фото 1 Печінка куряча 45 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Фруктовий суп з кавуна - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий суп з кавуна 40 5 3 з 5 - детальніше -
Песто з помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Песто з помідорами 45 1 2 з 5 - детальніше -
Рулет з індички з печерицями - покроковий рецепт, фото 1 Рулет з індички з печерицями 85 1 3 з 5 - детальніше -
?>