Хочемо запропонувати вам створити за цим рецептом дуже соковиті хачапурі з незвичайною начинкою. Хачапурі з картоплею і сиром відмінно підходять для сімейного обіду або навіть вечері. Така випічка цілком замінює хліб. Хачапурі з картоплею і сиром можна вживати з першими стравами або просто з теплим напоєм.
Налийте тепле молоко в глибокий посуд, додайте трохи сухих дріжджів, засипте цукор. Потім засипте в посуд трохи просіяного борошна, змішайте всі інгредієнти і залиште приблизно на 10 хвилин.
Далі додайте в посуд борошно, трохи присоліть, залийте розтоплене вершкове масло і сформуйте еластичне, не надто щільне тісто. Тісто буде досить липким, тому після замісу витирайте руки маслом і продовжуйте замішувати, поки воно повністю не буде відходити від стінок посуду. Змастіть стіни маслом, і залиште тісто на 40 хвилин в теплому місці.
У цей час приготуйте начинку: очистіть картоплю від шкірки, укладіть в каструлю і варіть в підсоленій воді до готовності, близько півгодини. Картоплю треба подрібнити і приготувати пюре, в яке додайте попередньо натертий твердий сир.
Пюре повинно вийти солоним, додайте в нього трохи вершкового масла, добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, перемішайте і розділіть на кілька частин.
Розділіть тісто на стільки - ж рівних частин і розкачайте в круглий коржик. Помістіть начинку в центр коржа і закріпіть краї тіста так, щоб начинка була всередині. Переверніть тісто і сформуйте круглий наповнений корж. Щоб хачапурі був звільнений від повітря, в тісті необхідно зробити маленький отвір.
Покладіть корж з начинкою на деко з пергаментним папером і випікайте в попередньо розігрітій духовці до 200 градусів протягом приблизно 10 хвилин. Збільште температуру до 230 градусів і продовжуйте запікати хачапурі близько 5 хвилин, щоб отримати гарний рум'яний відтінок.
Готовий хачапурі з картоплею і сиром рясно змастіть розтопленим вершковим маслом і подавайте до столу. Ця випічка обов'язково сподобається не тільки дорослим жителям вашої родини, а й дітворі. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти