Укр
Рус
Хачапурі Випічка Грузинська кухня

Хачапурі по-грузинськи

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

839 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Хачапурі по-грузинськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Соковиті, духмяні та прості у приготуванні коржі з сиром. Хачапурі по-грузинськи це випічка, яку потрібно вживати обов'язково гарячою, щоб відчути всю красу смаку сирної начинки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хачапурі по-грузинськи" (на 100 грам)

  • Білки10.9 гр.
  • Жири8.1 гр.
  • Вуглеводи31.4 гр.
  • Калорії246 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У невелику ємність залийте теплу воду і розкришіть вручну вологі дріжджі. Потім засипте в воду цукор і ретельно ложкою перемішайте, до розчинення інгредієнтів.

Крок - 1
02

Далі просійте в миску пшеничне борошно і підсоліть. Потім залийте в борошно утворену суміш з дріжджів і, швидко мішаючи дерев'яною ложкою, об'єднайте продукти в мисці, а після вимісіть до не надто густого липкого тіста. Накрийте миску з теістом кухонним рушником і відправте в місце потепліше на нетривалий час, щоб воно трохи піднялося.

Крок - 2
03

Тепер на самій дрібній тертці натріть твердий сир і відправте його в глибоку миску, потім додайте так само в миску попередньо потерту моцареллу і нарізаний невеликими шматочками фета.

Крок - 3
04

Потім розбийте в миску куряче яйце, добре посоліть вміст, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх продуктів і утворення однорідної густої маси. З утвориеної сирної маси можна створити заздалегідь досить великі кулі і складіть, до наступного використання.

Крок - 4
05

Далі викладіть тісто на присипану борошном поверхню і розділіть на стільки частин, скільки буде у вас майбутніх хачапурі. Кожну частину, можна навіть просто руками, примніть, створюючи певну заготовку з тіста в формі лаваша.

Крок - 5
06

Помістіть сирну начинку в середину тіста (лаваша), потім скачайте краї тіста до центру, утворюючи, свого роду, мішечок і пріплюсніть руками, щоб надати більш круглу форму майбутній випічці.

Крок - 6
07

Потім помістіть невелику сковороду на плиту і за допомогою спеціального кухонного пензлика змастіть її рослинною або оливковою олією. Далі укладіть підготовлений корж з сирною начинкою в розпечену сковороду і випікайте з кожного боку хвилини по 2-3, до легкої коричневої кірки.

Крок - 7
08

Готовий хачапурі по-грузинськи викладіть на велике блюдо, розріжте на кілька частин і насолоджуйтеся чудовою випічкою.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Крильця - покроковий рецепт, фото 1 Крильця 40 4 3 з 5 - детальніше -
Ліниві голубці - покроковий рецепт, фото 1 Ліниві голубці 80 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Осетинський пиріг з помідором - покроковий рецепт, фото 1 Осетинський пиріг з помідором 180 4 4 з 5 - детальніше -
 Капусняк по-польськи - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк по-польськи 75 6 3 з 5 - детальніше -
Люля кебаб на багатті - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб на багатті 50 2 2 з 5 - детальніше -
Грінки до пива - покроковий рецепт, фото 1 Грінки до пива 30 4 2 з 5 - детальніше -