Соковиті, духмяні та прості у приготуванні коржі з сиром. Хачапурі по-грузинськи це випічка, яку потрібно вживати обов'язково гарячою, щоб відчути всю красу смаку сирної начинки.
У невелику ємність залийте теплу воду і розкришіть вручну вологі дріжджі. Потім засипте в воду цукор і ретельно ложкою перемішайте, до розчинення інгредієнтів.
Далі просійте в миску пшеничне борошно і підсоліть. Потім залийте в борошно утворену суміш з дріжджів і, швидко мішаючи дерев'яною ложкою, об'єднайте продукти в мисці, а після вимісіть до не надто густого липкого тіста. Накрийте миску з теістом кухонним рушником і відправте в місце потепліше на нетривалий час, щоб воно трохи піднялося.
Тепер на самій дрібній тертці натріть твердий сир і відправте його в глибоку миску, потім додайте так само в миску попередньо потерту моцареллу і нарізаний невеликими шматочками фета.
Потім розбийте в миску куряче яйце, добре посоліть вміст, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх продуктів і утворення однорідної густої маси. З утвориеної сирної маси можна створити заздалегідь досить великі кулі і складіть, до наступного використання.
Далі викладіть тісто на присипану борошном поверхню і розділіть на стільки частин, скільки буде у вас майбутніх хачапурі. Кожну частину, можна навіть просто руками, примніть, створюючи певну заготовку з тіста в формі лаваша.
Помістіть сирну начинку в середину тіста (лаваша), потім скачайте краї тіста до центру, утворюючи, свого роду, мішечок і пріплюсніть руками, щоб надати більш круглу форму майбутній випічці.
Потім помістіть невелику сковороду на плиту і за допомогою спеціального кухонного пензлика змастіть її рослинною або оливковою олією. Далі укладіть підготовлений корж з сирною начинкою в розпечену сковороду і випікайте з кожного боку хвилини по 2-3, до легкої коричневої кірки.
Готовий хачапурі по-грузинськи викладіть на велике блюдо, розріжте на кілька частин і насолоджуйтеся чудовою випічкою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти