За цим рецептом виходить 2 хачапурі. Якщо ви хочете більшого, просто подвійте або утройте кількість інгредієнтів.
В першу чергу залийте в миску воду, засипте сухі дріжджі і цукор, залийте рослинне або оливкове масло і цукор ретельно все перемішайте, щоб цукор розчинився і гідратувалися дріжджі.
Підсипте в миску, поступово, просіяне борошно і сіль і добре перемішайте, поки не залишиться сухих інгредієнтів.
Замісіть руками утворене тісто приблизно 5 хвилин. Бажана температура тіста близько 26-27 градусів. Якщо тісто більш тепле, зменшіть час вистоювання. Якщо прохолодніше, продовжіть розтойку. Помістіть приготоване тісто в миску, накрийте харчовою плівкою або кухонним рушником і залиште на 45 хвилин.
Після закінчення цього часу, кілька разів ще поворушіть тісто, знову накрийте миску плівкою і залиште ще приблизно на 45 хвилин. Попередньо нагрійте духовку до 230 градусів (вентилятор вимкнений!) І застеліть пергаментним папером ємність для запікання.
Розділіть тісто на дві частини і сформуйте з нього щільні кульки. Покладіть кульки з тіста на присипаний борошном деко, накрийте харчовою плівкою і залиште настоятися ще на 30 хвилин.
Поки тісто застигає, зробіть начинку для майбутньої випічки. Для цього в глибоку миску надішліть сир високої жирності (краще домашнього приготування), додайте в миску попередньо натертий на крупній тертці твердий сир, розбийте куряче яйце і добре посоліть. Ретельно перемішайте вміст миски, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Уже настояне тісто розтягніть спочатку руками, а потім викладіть на присипаний борошном стіл і з допомогою качалки розкачайте в тонкий пласт. Сформуйте з пласта тіста човник, такого розміру, як забажаєте.
Заповніть кожен човник з тіста раніше підготовленої сирною начинкою. Викладіть на застелену форму для випічки і відправте в уже розігріту духовку. Випікайте човники з тіста близько 13 хвилин.
Потім витягніть хачапурі з духовки, виконайте отвір в сирній начинці і акуратно розбийте куряче яйце. Знову відправте в духовку і випікайте ще приблизно 2 хвилини.
Коли закінчите випікати, змастіть готовий хачапурі по - аджарськи з сиром розтопленим вершковим маслом, додайте трохи олії в начинку, посипте заздалегідь нашаткованою петрушкою. Відірвіть шматок випічки, умочіть його в сир і насолоджуйтесь.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти