Укр
Рус
Хачапурі Випічка Вірменська кухня

Хачапурі по - аджарськи з сиром

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

740 - переглядів
140 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Хачапурі по - аджарськи з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

За цим рецептом виходить 2 хачапурі. Якщо ви хочете більшого, просто подвійте або утройте кількість інгредієнтів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хачапурі по - аджарськи з сиром" (на 100 грам)

  • Білки11.9 гр.
  • Жири10.8 гр.
  • Вуглеводи22 гр.
  • Калорії240 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу залийте в миску воду, засипте сухі дріжджі і цукор, залийте рослинне або оливкове масло і цукор ретельно все перемішайте, щоб цукор розчинився і гідратувалися дріжджі.

Крок - 1
02

Підсипте в миску, поступово, просіяне борошно і сіль і добре перемішайте, поки не залишиться сухих інгредієнтів.

Крок - 2
03

Замісіть руками утворене тісто приблизно 5 хвилин. Бажана температура тіста близько 26-27 градусів. Якщо тісто більш тепле, зменшіть час вистоювання. Якщо прохолодніше, продовжіть розтойку. Помістіть приготоване тісто в миску, накрийте харчовою плівкою або кухонним рушником і залиште на 45 хвилин.

Крок - 3
04

Після закінчення цього часу, кілька разів ще поворушіть тісто, знову накрийте миску плівкою і залиште ще приблизно на 45 хвилин. Попередньо нагрійте духовку до 230 градусів (вентилятор вимкнений!) І застеліть пергаментним папером ємність для запікання.

Крок - 4
05

Розділіть тісто на дві частини і сформуйте з нього щільні кульки. Покладіть кульки з тіста на присипаний борошном деко, накрийте харчовою плівкою і залиште настоятися ще на 30 хвилин.

Крок - 5
06

Поки тісто застигає, зробіть начинку для майбутньої випічки. Для цього в глибоку миску надішліть сир високої жирності (краще домашнього приготування), додайте в миску попередньо натертий на крупній тертці твердий сир, розбийте куряче яйце і добре посоліть. Ретельно перемішайте вміст миски, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 6
07

Уже настояне тісто розтягніть спочатку руками, а потім викладіть на присипаний борошном стіл і з допомогою качалки розкачайте в тонкий пласт. Сформуйте з пласта тіста човник, такого розміру, як забажаєте.

Крок - 7
08

Заповніть кожен човник з тіста раніше підготовленої сирною начинкою. Викладіть на застелену форму для випічки і відправте в уже розігріту духовку. Випікайте човники з тіста близько 13 хвилин.

Крок - 8
09

Потім витягніть хачапурі з духовки, виконайте отвір в сирній начинці і акуратно розбийте куряче яйце. Знову відправте в духовку і випікайте ще приблизно 2 хвилини.

Крок - 9
10

Коли закінчите випікати, змастіть готовий хачапурі по - аджарськи з сиром розтопленим вершковим маслом, додайте трохи олії в начинку, посипте заздалегідь нашаткованою петрушкою. Відірвіть шматок випічки, умочіть його в сир і насолоджуйтесь.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -
Паштет з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з печінки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Свинячий паштет - покроковий рецепт, фото 1 Свинячий паштет 60 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти