Укр
Рус
Хачапурі Випічка Вірменська кухня

Хачапурі човник по аджарськи з яйцем

( 4.6250 4 58 8 оцінок)

1189 - переглядів
55 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Хачапурі човник по аджарськи з яйцем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Найпопулярніший рецепт з Республіки Грузія, хачапурі безумовно, один з найбільш вдалих і смачних страв на Землі. Цей маленький човник по аджарськи з сиром, яйцем і вершковим маслом - це рай на тарілці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хачапурі човник по аджарськи з яйцем" (на 100 грам)

  • Білки12.7 гр.
  • Жири14.6 гр.
  • Вуглеводи19.7 гр.
  • Калорії269 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У миску засипте натертий на самій великій тертці сир моцарелла, додайте подрібнений сир фета, тертий на дрібну тертку пармезан і трохи рікотти (замість цього продукту можна використовувати домашній сир). За допомогою кухонної лопатки перемішайте все, до об'єднання інгредієнтів і утворення однорідної сирної маси.

Крок - 1
02

Помістіть готове тісто для піци (рецепт можна знайти на нашому сайті) на посипану борошном поверхню і розділіть його навпіл.

Крок - 2
03

Тепер візьміть одну з цих половинок, сформуйте її в кулю і розкачайте за допомогою качалки в більший овальний корж. Потім повторіть це з іншою половиною тіста.

Крок - 3
04

Помістіть обидва шматка тіста на деко, вистелений пергаментним папером, і почніть заповнювати центр кожного коржика раніше приготовленою сирною сумішшю.

Крок - 4
05

Тепер поверніть сторону кожного наповненого коржа з тіста так, щоб не викочувалася сирна маса, і щільно скрутіть кінці. У вас повинні утворитися певні човники з тіста, наповнені сиром. Накрийте сирні човники (хачапурі) кухонним рушником і витримуйте приблизно 1 годину.

Крок - 5
06

Після того, як хачапурі завершить настоюватися, зніміть рушник з човників і змастіть тісто заздалегідь приготовленою сумішшю зі збитих курячих яєць. Надішліть деко з човниками в попередньо розігріту духовку до 200 градусів і випікайте хачапурі протягом 20 хвилин.

Крок - 6
07

Потім зробіть колодязь в центрі кожного запеченого сирного човна, розбийте в нього куряче яйце посередині і додайте шматочки вершкового масла в сирну масу. Знову відправте в духовку і випікайте ще близько 5 хвилин. Насолоджуйтесь чудовими хачапурі човник по аджарськи з яйцем. Цю страву обов'язково потрібно вживати в гарячому вигляді, можна подавати зі свіжою зеленню або овочами.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Паштет з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з печінки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Свинячий паштет - покроковий рецепт, фото 1 Свинячий паштет 60 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рисова каша з сухофруктами - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша з сухофруктами 65 5 2 з 5 - детальніше -
Пхалі з баклажанів - покроковий рецепт, фото 1 Пхалі з баклажанів 55 4 3 з 5 - детальніше -
Кальмари в клярі - покроковий рецепт, фото 1 Кальмари в клярі 35 3 3 з 5 - детальніше -
Плетінка з маком - покроковий рецепт, фото 1 Плетінка з маком 60 1 3 з 5 - детальніше -