Найпопулярніший рецепт з Республіки Грузія, хачапурі безумовно, один з найбільш вдалих і смачних страв на Землі. Цей маленький човник по аджарськи з сиром, яйцем і вершковим маслом - це рай на тарілці.
У миску засипте натертий на самій великій тертці сир моцарелла, додайте подрібнений сир фета, тертий на дрібну тертку пармезан і трохи рікотти (замість цього продукту можна використовувати домашній сир). За допомогою кухонної лопатки перемішайте все, до об'єднання інгредієнтів і утворення однорідної сирної маси.
Помістіть готове тісто для піци (рецепт можна знайти на нашому сайті) на посипану борошном поверхню і розділіть його навпіл.
Тепер візьміть одну з цих половинок, сформуйте її в кулю і розкачайте за допомогою качалки в більший овальний корж. Потім повторіть це з іншою половиною тіста.
Помістіть обидва шматка тіста на деко, вистелений пергаментним папером, і почніть заповнювати центр кожного коржика раніше приготовленою сирною сумішшю.
Тепер поверніть сторону кожного наповненого коржа з тіста так, щоб не викочувалася сирна маса, і щільно скрутіть кінці. У вас повинні утворитися певні човники з тіста, наповнені сиром. Накрийте сирні човники (хачапурі) кухонним рушником і витримуйте приблизно 1 годину.
Після того, як хачапурі завершить настоюватися, зніміть рушник з човників і змастіть тісто заздалегідь приготовленою сумішшю зі збитих курячих яєць. Надішліть деко з човниками в попередньо розігріту духовку до 200 градусів і випікайте хачапурі протягом 20 хвилин.
Потім зробіть колодязь в центрі кожного запеченого сирного човна, розбийте в нього куряче яйце посередині і додайте шматочки вершкового масла в сирну масу. Знову відправте в духовку і випікайте ще близько 5 хвилин. Насолоджуйтесь чудовими хачапурі човник по аджарськи з яйцем. Цю страву обов'язково потрібно вживати в гарячому вигляді, можна подавати зі свіжою зеленню або овочами.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти