Гуляш з яловичини - досить популярна страва, яка має безліч варіантів приготування. Ми пропонуємо рецепт соковитої, ніжної і запашної яловичини з грибами і овочами.
Яловичу вирізку промийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Для тушкування можна використовувати і філе. Ці, найбільш м'які частини, після термообробки стають дуже ніжними і з легкістю розпадаються на волокна.
Наріжте м'ясо на великі тонкі скибочки. Їх розмір залежить від ваших уподобань.
Поставте на плиту сковороду на сильний вогонь. Додайте оливкову або соняшникову олію. У розігріту жаровню викладіть яловичину. Додайте сіль, чорний мелений перець і паприку. Обсмажте м'ясні шматочки до золотистої скоринки і зніміть з вогню.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками.
Печериці ретельно вимийте під проточною водою і просушіть. Акуратно зріжте всі потемнілі місця і кінчик ніжки. За бажанням, можна очистити капелюшок. Наріжте гриби тонкими слайсами.
Моркву очистіть від шкірки і подрібніть. Молоді невеликі плоди наріжте кружальцями. Велику моркву наріжте кубиками.
Поставте на середній вогонь сковороду і додайте невелику кількість рослинного масла. Викладіть в жаровню подрібнені овочі і додайте суміш спецій Каджун. Коли овочі підрум'яняться, викладіть на сковороду обсмажене м'ясо і влийте яловичий бульйон.
Останній інгредієнт можна замінити овочевим. Зменшіть вогонь до мінімальних значень і накрийте ємність кришкою. Продовжуйте тушкувати гуляш до готовності. Якщо м'ясо м'яке і легко проколюється виделкою, можна знімати сковороду з вогню. Готовий гуляш викладіть на порційне блюдо. Притрусіть свіжою зеленню і подавайте на стіл. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти