Здається, всі дітки прям обожнюють яскраві і апетитні на вигляд цукерки у вигляді черв'ячків або ведмедиків, які за консистенцією тягучі, а для того, щоб з'їсти, треба добре пожувати. Звичайно, це не що інше, як - жувальний мармелад, пружній, пофарбований в найяскравіші кольори, дуже привабливий для молодшого покоління. Таке лакомство можете сміливо спробувати приготувати в домашніх умовах тому, маючи бажання принести задоволення своїй дитині, запасіться фруктами і соками, а також желатином, і готуйте за нашим рецептом жувальний мармелад, який обов'язково сподобається всім, хто спробує. Нічого не може бути смачніше натурального мармеладу, зробленого вдома.
Поставте на плиту каструлю з товстим дном. Висипте в неї цукор і додайте кукурудзяний сироп. Нагрівайте суміш на повільному вогні, постійно помішуючи, щоб вона не прилипла до дна і знімаючи цукор з бортиків каструлі, поки вона не закипить. Варіть суміш близько 9 хвилин.
Тим часом, поки кипить сироп з цукром, приготуйте наступне. На плиту поставте ще одну каструлю або сотейник. Налийте в ємність воду і висипаючи фруктовий пектин, також додайте харчову соду, суміш почне трохи пінитися, нічого страшного. Готуйте на сильному вогні близько 2 хвилин, постійно помішуючи, бажано дерев'яною лопаткою, поки суміш не закипить. Як тільки суміш почала кипіти зменшіть вогонь.
Тепер акуратно, ретельно і постійно перемішуючи, влийте тонкою цівкою суміш кукурудзяного сиропу з цукром в суміш пектину. Готуйте ще одну хвилину на середньому вогні.
Зніміть каструлю з сумішшю з плити, поставте на стіл і додайте в неї ароматизатор, в нашому випадку це лимонний, харчовий барвник, відповідно жовтий і цедру лимона, попередньо зняту з цитруса за допомогою дрібної терки або овочечистки. Пам'ятайте, що цедра це тільки жовта частина шкірки, намагайтеся не зачепити білу її частину - вона може давати гіркоту. Перемішайте всі інгредієнти в ємності.
Тепер підготуйте невелику форму, в якій буде застигати мармелад. Можна взяти форму для кексу або хліба. Повністю застеліть її фольгою. Вилийте в неї рідину. Залиште в прохолодному місці, поки вона повністю не застигне. Застиглу масу посипте рясно цукром і наріжте гострим ножем на квадратики або інші форми, вибір за вами.
Обваляйте кожен шматочок мармеладу в цукрі або пудрі з усіх боків, так він менше буде прилипати один до одного. Також можете обваляти мармелад в кулінарній різнобарвній посипці або в кокосовій стружці, тоді шматочки будуть виглядати дуже привабливо.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти