Укр
Рус
Мармелад Десерти Російська кухня

Жувальний мармелад

( 5.0000 5 513 13 оцінок)
1183 - переглядів
65 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Жувальний мармелад - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Здається, всі дітки прям обожнюють яскраві і апетитні на вигляд цукерки у вигляді черв'ячків або ведмедиків, які за консистенцією тягучі, а для того, щоб з'їсти, треба добре пожувати. Звичайно, це не що інше, як - жувальний мармелад, пружній, пофарбований в найяскравіші кольори, дуже привабливий для молодшого покоління. Таке лакомство можете сміливо спробувати приготувати в домашніх умовах тому, маючи бажання принести задоволення своїй дитині, запасіться фруктами і соками, а також желатином, і готуйте за нашим рецептом жувальний мармелад, який обов'язково сподобається всім, хто спробує. Нічого не може бути смачніше натурального мармеладу, зробленого вдома.

Інгредієнти

  • Вода 1 скл.
  • Ароматизатори 1 1/2 ч.л
  • Сода 1/2 ч.л
  • Пектин 4 ст.л
  • Цукор 1 скл.
  • Лимон 1 шт.
  • Кукурудзяний сироп 1 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Поставте на плиту каструлю з товстим дном. Висипте в неї цукор і додайте кукурудзяний сироп. Нагрівайте суміш на повільному вогні, постійно помішуючи, щоб вона не прилипла до дна і знімаючи цукор з бортиків каструлі, поки вона не закипить. Варіть суміш близько 9 хвилин.

Крок - 1
02

Тим часом, поки кипить сироп з цукром, приготуйте наступне. На плиту поставте ще одну каструлю або сотейник. Налийте в ємність воду і висипаючи фруктовий пектин, також додайте харчову соду, суміш почне трохи пінитися, нічого страшного. Готуйте на сильному вогні близько 2 хвилин, постійно помішуючи, бажано дерев'яною лопаткою, поки суміш не закипить. Як тільки суміш почала кипіти зменшіть вогонь.

Крок - 2
03

Тепер акуратно, ретельно і постійно перемішуючи, влийте тонкою цівкою суміш кукурудзяного сиропу з цукром в суміш пектину. Готуйте ще одну хвилину на середньому вогні.

Крок - 3
04

Зніміть каструлю з сумішшю з плити, поставте на стіл і додайте в неї ароматизатор, в нашому випадку це лимонний, харчовий барвник, відповідно жовтий і цедру лимона, попередньо зняту з цитруса за допомогою дрібної терки або овочечистки. Пам'ятайте, що цедра це тільки жовта частина шкірки, намагайтеся не зачепити білу її частину - вона може давати гіркоту. Перемішайте всі інгредієнти в ємності.

Крок - 4
05

Тепер підготуйте невелику форму, в якій буде застигати мармелад. Можна взяти форму для кексу або хліба. Повністю застеліть її фольгою. Вилийте в неї рідину. Залиште в прохолодному місці, поки вона повністю не застигне. Застиглу масу посипте рясно цукром і наріжте гострим ножем на квадратики або інші форми, вибір за вами.

Крок - 5
06

Обваляйте кожен шматочок мармеладу в цукрі або пудрі з усіх боків, так він менше буде прилипати один до одного. Також можете обваляти мармелад в кулінарній різнобарвній посипці або в кокосовій стружці, тоді шматочки будуть виглядати дуже привабливо.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Айвовый мармелад - покроковий рецепт, фото 1 Айвовый мармелад 50 1 2 з 5 - детальніше -
Мармелад из сока - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад из сока 45 3 3 з 5 - детальніше -
Мармелад с агаром - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад с агаром 50 3 3 з 5 - детальніше -
Мармелад из желатина - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад из желатина 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Волованы с тунцом - покроковий рецепт, фото 1 Волованы с тунцом 45 3 3 з 5 - детальніше -
Имбирное печенье - покроковий рецепт, фото 1 Имбирное печенье 60 4 3 з 5 - детальніше -
Хворост на сметане - покроковий рецепт, фото 1 Хворост на сметане 45 4 2 з 5 - детальніше -
Сухари с чесноком - покроковий рецепт, фото 1 Сухари с чесноком 50 2 3 з 5 - детальніше -