Укр
Рус
Майонез Соуси Литовська кухня

Густий майонез

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

722 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Густий майонез - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Литовська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Густий майонез - універсальний продукт, який може бути і самостійним соусом, і заправкою для салатів, і інгредієнтом інших страв. Магазинний майонез виходить густим за рахунок згущувачів, які далеко не завжди безпечні для здоров'я. Тому в рецепті ми навчимо вас готувати густий майонез своїми руками. Цей домашній соус буде натуральним, корисним, пісним і дуже смачним. Зробивши його одного разу, ви навряд чи повернетеся до магазинного продукту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Густий майонез" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири50.1 гр.
  • Вуглеводи3 гр.
  • Калорії474 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб домашній майонез вийшов густим, збивати його потрібно занурювальним блендером. Інший пристрій не підійде. У ємність для блендера влийте рослинне масло, соєве молоко і лимонний сік (бажано свіжовичавлений). Соєве молоко ми використовуємо для того, щоб майонез був пісним. Якщо для вас це не принципово, можете взяти звичайне коров'яче.

Крок - 1
02

Додайте в загальну масу гірчицю, сіль і мелений чорний перець.

Крок - 2
03

Опустіть ногу погружного блендера на дно ємності, включіть максимальну швидкість і почніть збивати, поступово піднімаючи блендер вгору. Напрямок в даному випадку дуже важливо. Якщо зробити навпаки (збивати зверху вниз) або водити блендером по колу, майонез не загусне. Виправити таку помилку дуже складно, а в більшості випадків неможливо.

Крок - 3
04

Якщо ви все зробите правильно, майонез почне густіти, на очах перетворюючись на однорідну і непрозору кремову емульсію. Продовжуйте збивати його від низу до верху, поки не досягнете потрібної консистенції. Після цього вимкніть блендер. Приготований цим способом домашній густий майонез зовні виглядає так само, як магазинний. За смаком і в використанні вони теж ідентичні. Різниця тільки в тому, що домашній соус не містить яєць і взагалі будь-яких продуктів тваринного походження (якщо тільки ви не готували його на коров'ячому молоці).

Крок - 4

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована 50 5 3 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -
Котлети гречаники - покроковий рецепт, фото 1 Котлети гречаники 45 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Голубці в сметані - покроковий рецепт, фото 1 Голубці в сметані 85 6 3 з 5 - детальніше -
Карпаччо з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з сьомги 35 1 2 з 5 - детальніше -