Укр
Рус
Гороховий суп Перші страви Українська кухня

Густий гороховий суп з м’ясом

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

762 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Густий гороховий суп з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Румунська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Густий гороховий суп з м'ясом - одна з найпоживніших і апетитних перших страв. Зробити його можна із будь-яким м'ясом. У цьому рецепті ми пропонуємо приготувати гороховий суп із куркою. Щоб він вийшов більш наваристим, ми використовуємо курячі гомілки. А для густоти покладемо більше овочів та зеленого горошку. Цей гороховий суп з м'ясом – традиційна страва румунської кухні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Густий гороховий суп з м’ясом" (на 100 грам)

  • Білки8.3 гр.
  • Жири7.2 гр.
  • Вуглеводи4.5 гр.
  • Калорії117 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками.

Крок - 1
02

Моркву очистіть від шкірки, вимийте і також наріжте кубиками.

Крок - 2
03

Кріп вимийте, просушіть і дрібно порубайте ножем. Зубчики часнику позбавте лушпиння і нашаткуйте дрібними кубиками.

Крок - 3
04

Консервовані у своєму соку помідори без шкірки теж подрібніть кубиками. Як варіант, можна натерти їх на тертці, щоб вийшло пюре.

Крок - 4
05

Розігрійте в каструлі олію для смаження. Курячі гомілки вимийте і просушіть паперовими рушниками або серветками, а потім відправте в каструлю з олією. Посоліть і поперчіть м'ясо до смаку.

Крок - 5
06

Коли курка злегка схопиться, додайте до неї нарізану цибулю і моркву. Томіть все разом близько 5 хвилин.

Крок - 6
07

Потім відправте в загальну масу подрібнені помідори та часник і влийте теплу воду. Доведіть рідину до кипіння та варіть страву до м'якості овочів. На це потрібно близько 20 хвилин.

Крок - 7
08

Коли морква стане м'якою та м'ясо майже дійде до готовності, відправте в суп свіжий або заморожений зелений горошок. Якщо горошок заморожено, попередньо розморожувати його не потрібно.

Крок - 8
09

Всипте подрібнений кріп, перемішайте продукти, знову доведіть суміш до кипіння та готуйте до м'якості горошку. В середньому на це йде 5-7 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і дайте страві 5 хвилин настоятися. Розподіліть густий гороховий суп з м'ясом по порційних тарілках і відразу подавайте на стіл. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти