Густий гороховий суп з м'ясом - одна з найпоживніших і апетитних перших страв. Зробити його можна із будь-яким м'ясом. У цьому рецепті ми пропонуємо приготувати гороховий суп із куркою. Щоб він вийшов більш наваристим, ми використовуємо курячі гомілки. А для густоти покладемо більше овочів та зеленого горошку. Цей гороховий суп з м'ясом – традиційна страва румунської кухні.
Ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками.
Моркву очистіть від шкірки, вимийте і також наріжте кубиками.
Кріп вимийте, просушіть і дрібно порубайте ножем. Зубчики часнику позбавте лушпиння і нашаткуйте дрібними кубиками.
Консервовані у своєму соку помідори без шкірки теж подрібніть кубиками. Як варіант, можна натерти їх на тертці, щоб вийшло пюре.
Розігрійте в каструлі олію для смаження. Курячі гомілки вимийте і просушіть паперовими рушниками або серветками, а потім відправте в каструлю з олією. Посоліть і поперчіть м'ясо до смаку.
Коли курка злегка схопиться, додайте до неї нарізану цибулю і моркву. Томіть все разом близько 5 хвилин.
Потім відправте в загальну масу подрібнені помідори та часник і влийте теплу воду. Доведіть рідину до кипіння та варіть страву до м'якості овочів. На це потрібно близько 20 хвилин.
Коли морква стане м'якою та м'ясо майже дійде до готовності, відправте в суп свіжий або заморожений зелений горошок. Якщо горошок заморожено, попередньо розморожувати його не потрібно.
Всипте подрібнений кріп, перемішайте продукти, знову доведіть суміш до кипіння та готуйте до м'якості горошку. В середньому на це йде 5-7 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і дайте страві 5 хвилин настоятися. Розподіліть густий гороховий суп з м'ясом по порційних тарілках і відразу подавайте на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти