Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Азербайджанська кухня

Гусь з яблуками (німецька Різдвяна класика)

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

865 - переглядів
80 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Гусь з яблуками (німецька Різдвяна класика) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня, Европейская кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Гусь з яблуками - традиційна страва для святкового застілля. Слідуючи нашим простим рекомендаціям, ви без клопоту отримаєте соковите і ніжне м'ясо зі хрусткою скоринкою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гусь з яблуками (німецька Різдвяна класика)" (на 100 грам)

  • Білки11 гр.
  • Жири28.3 гр.
  • Вуглеводи1.6 гр.
  • Калорії306 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для запікання краще використовувати замороженого гусака. Таке м'ясо буде значно ніжніше, ніж у свіжого. Тушку з внутрішньої і зовнішньої сторони ретельно вимийте під проточною водою. Покладіть на обробну дошку. За допомогою кухонних ножиць обріжте краю крил і задню частину. З нижньої частини черевця видаліть жир.

Крок - 1
02

Промокніть гусака паперовими рушниками. Притрусіть сіллю і ретельно розітріть спецію по всій поверхні. Внутрішню частину тушки приправте чорним меленим перцем.

Крок - 2
03

Яблука або груші вимийте і очистіть від шкірки. Вибирайте щільні, що не перезрілі плоди. Розріжте їх уздовж на 4 частини і видаліть серцевину з насінням.

Крок - 3
04

Викладіть гяблокі в глибоку ємність і притрусіть сушеним майораном. Додайте свіжовичавлений лимонний сік і ретельно перемішайте. Заповніть черевце гусака шматочками фруктів. Щоб під час термообробки начинка не висипалася, зафіксуйте розріз за допомогою зубочисток і обв'яжіть їх щільною ниткою. Шкіркою, у верхній частині гусака, закрийте отвір і також закріпіть зубочистками. Крила щільно прив'яжіть до тушки ниткою. Ніжки зв'яжіть між собою.

Крок - 4
05

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на 4 частини. Очищену головку часнику розрізати уздовж навпіл. У велику глибоку форму для запікання покладіть цибулю, часник і очищену моркву. Влийте воду.

Крок - 5
06

На решітку розігрітого до 175 ° С духової шафи покладіть гусака. На нижньому ярусі, під тушкою, розташуйте ємність з овочами. Запікайте протягом 1 години. Через зазначений час, переверніть тушку і продовжуйте запікати до готовності.

Крок - 6
07

У глибоку миску всипте сіль і додайте воду, переміксуйте. За 15 хвилин до готовності, змастіть гусака отриманим розчином. Збільште температуру до 225 ° С. Видаліть нитки і зубочистки. Розріжте гусака на порційні шматочки і подавайте на стіл. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сушені банани - покроковий рецепт, фото 1 Сушені банани 120 2 2 з 5 - детальніше -
Класичний омлет - покроковий рецепт, фото 1 Класичний омлет 25 2 2 з 5 - детальніше -
Запіканка з пюре і фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з пюре і фаршу 100 3 3 з 5 - детальніше -