Гусь з яблуками - традиційна страва для святкового застілля. Слідуючи нашим простим рекомендаціям, ви без клопоту отримаєте соковите і ніжне м'ясо зі хрусткою скоринкою.
Для запікання краще використовувати замороженого гусака. Таке м'ясо буде значно ніжніше, ніж у свіжого. Тушку з внутрішньої і зовнішньої сторони ретельно вимийте під проточною водою. Покладіть на обробну дошку. За допомогою кухонних ножиць обріжте краю крил і задню частину. З нижньої частини черевця видаліть жир.
Промокніть гусака паперовими рушниками. Притрусіть сіллю і ретельно розітріть спецію по всій поверхні. Внутрішню частину тушки приправте чорним меленим перцем.
Яблука або груші вимийте і очистіть від шкірки. Вибирайте щільні, що не перезрілі плоди. Розріжте їх уздовж на 4 частини і видаліть серцевину з насінням.
Викладіть гяблокі в глибоку ємність і притрусіть сушеним майораном. Додайте свіжовичавлений лимонний сік і ретельно перемішайте. Заповніть черевце гусака шматочками фруктів. Щоб під час термообробки начинка не висипалася, зафіксуйте розріз за допомогою зубочисток і обв'яжіть їх щільною ниткою. Шкіркою, у верхній частині гусака, закрийте отвір і також закріпіть зубочистками. Крила щільно прив'яжіть до тушки ниткою. Ніжки зв'яжіть між собою.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на 4 частини. Очищену головку часнику розрізати уздовж навпіл. У велику глибоку форму для запікання покладіть цибулю, часник і очищену моркву. Влийте воду.
На решітку розігрітого до 175 ° С духової шафи покладіть гусака. На нижньому ярусі, під тушкою, розташуйте ємність з овочами. Запікайте протягом 1 години. Через зазначений час, переверніть тушку і продовжуйте запікати до готовності.
У глибоку миску всипте сіль і додайте воду, переміксуйте. За 15 хвилин до готовності, змастіть гусака отриманим розчином. Збільште температуру до 225 ° С. Видаліть нитки і зубочистки. Розріжте гусака на порційні шматочки і подавайте на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти