Укр
Рус
Ткемалі Соуси Австралійська кухня

Журавлиний соус

( 4.9231 4 513 13 оцінок)

1000 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Журавлиний соус - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Австралійська кухня, Американська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Журавлинний соус - універсальний продукт, який поєднується практично з будь-якими м'ясними та рибними стравами, а також з десертами. При цьому його нескладно приготувати в домашніх умовах. Пропонуємо простий рецепт базового журавлинного соусу, який готується всього з 3 інгредієнтів, а виходить густим, насиченим і дуже смачним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Журавлиний соус" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи34.1 гр.
  • Калорії138 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Журавлину переберіть і видаліть зіпсовані ягоди. Те, що залишиться, пересипте в друшляк і ретельно промийте під проточною водою.

Крок - 1
02

Вимиту журавлину пересипте в сотейник з товстим дном. Додайте цукор і воду. Накрийте сотейник кришкою і включіть середній вогонь.

Крок - 2
03

Перемішайте вміст ложкою або кулінарною лопаткою, щоб суміш стала однорідною, і доведіть до кипіння. Варіть журавлину на середньому вогні, поки ягоди не стануть м'якими і не полопаються.

Крок - 3
04

Вимкніть вогонь і придушіть журавлину занурювальним блендером до однорідної, м'якою текстури. Якщо віддаєте перевагу соусу з шматочками ягід, то дуже не старайтеся і залиште окремі фрагменти цілими. В цьому випадку текстура вийде менш ніжною, але у такого соусу є своя принадність. Якщо немає погружного блендера, злегка остудіть журавлину, перелийте в стаціонарний або в кухонний процесор і подрібніть до потрібної консистенції.

Крок - 4
05

Базовий журавлинний соус готовий. Остудіть його і подавайте до столу. У цього соусу безліч різновидів. Якщо влити воду навпіл з апельсиновим соком і вдвічі зменшити кількість цукру, вийде клюквенно-апельсиновий варіант. Якщо, крім апельсинового соку, додати, коли журавлина почне лопатися, пару шматочків халапеньйо і проварити пару хвилин, вийде гострий клюквенно-апельсиновий. Якщо замінити апельсиновий сік яблучним або ананасовим, отримаєте відповідний різновид журавлинного соусу. А якщо замість соку використовувати червоне вино з дрібкою кориці, на столі з'явиться неймовірно ароматна клюквенно-винна варіація.

Крок - 5
06

Можна ще замінити звичайний цукор коричневим і додати в нього різноманітні спеції (корицю, мускатний горіх, перець, часник). А можна замість води влити чистий апельсиновий сік, а в цукор додати трохи меленого імбиру. Варіантів безліч. Вибирайте той, який вам до душі, або придумайте свій. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш по чеськи 90 6 3 з 5 - детальніше -
Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Нирки - покроковий рецепт, фото 1 Нирки 35 5 2 з 5 - детальніше -
Соус болоньєзе з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Соус болоньєзе з фаршем 50 2 3 з 5 - детальніше -
Гречка з овочами на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Гречка з овочами на сковороді 55 4 3 з 5 - детальніше -
Фруктовий пунш з горілкою - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий пунш з горілкою 25 1 2 з 5 - детальніше -