Укр
Рус
Жульєн Закуски Французька кухня

Жульєн зі сметаною

( 4.8462 4 526 26 оцінок)

2396 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Жульєн зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Традиційно це страву подають як закуску, хоча вона може служити і як вечеря сама по собі. Ще жульен можна подавати з гарніром, наприклад, картопляним пюре, відвареним рисом або свіжим салатом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Жульєн зі сметаною" (на 100 грам)

  • Білки11.7 гр.
  • Жири9.4 гр.
  • Вуглеводи3.1 гр.
  • Калорії150 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку підготуйте необхідні страві інгредієнти. Замочіть в глибокій мисці на пів години куряче філе (так м'ясо втратить свою грубу волокнистість, а стане м'якше і соковитіше).

Крок - 1
02

У великій мисці з холодною водою ретельно перемойте печериці, а потім наріжте крупно на обробній дошці.

Крок - 2
03

Вимочене м'ясо помістіть в неглибоку каструлю з водою, відправте на плиту і на середньому вогні відваріть до готовності. Потім витягніть на тарілку і відставте охолоджуватися.

Крок - 3
04

У велику сковорідку киньте вершкове масло і на великому вогні розтопіть його. Викладіть в сковороду нарізану цибулю і смажте до появи золотистого кольору.

Крок - 4
05

Потім відправте до цибулі нарізані печериці і обсмажте до напівготовності (вода повинна повністю випаруватися, а гриби набути коричневий відтінок).

Крок - 5
06

Тепер додайте в грибну суміш відварене і порване на досить великі шматки філе курки, рясно посоліть і поперчіть чорним меленим перцем і перемішайте все разом.

Крок - 6
07

Перемістіть курячо-грибну суміш зі сковороди в ємність для запікання і відправте в попередньо розігріту духовку до 200 градусів С.

Крок - 7
08

Поки суміш запікається, займіться соусом. Щоб приготувати соус, розтопіть масло в сковороді на середньому вогні і засипте в нього борошно, постійно перемішуючи.

Крок - 8
09

Обсмажуйте борошно в маслі близько 1 хвилини, постійно помішуючи, а потім влийте в сковорідку поступово сметану (або нежирні вершки). Продовжуйте готувати соус протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи і намагаючись розбити борошняні грудки. Коли соус здобуде однорідну сметанно подібну масу, зніміть сковороду з вогню і залиште на 5 хвилин трохи охолонути.

Крок - 9
10

Тепер налийте готовий соус на курячо-грибну суміш і перемішайте все разом. Посипте зверху утворену суміш щедрою кількістю натертого на самій дрібній тертці сиру і випікайте в духовці ще близько 15 хвилин.

Крок - 10
11

Готовий жульен прикрасьте нарізаним свіжим базиліком або петрушкою і подавайте на стіл.  

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -
Курячі котлети - покроковий рецепт, фото 1 Курячі котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Мідії у вершках під капелюшком - покроковий рецепт, фото 1 Мідії у вершках під капелюшком 40 2 3 з 5 - детальніше -
Кабачкові палички - покроковий рецепт, фото 1 Кабачкові палички 20 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шурпа - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа 100 4 3 з 5 - детальніше -
Мус з манкою - покроковий рецепт, фото 1 Мус з манкою 45 3 3 з 5 - детальніше -
Кекси класичні - покроковий рецепт, фото 1 Кекси класичні 100 3 3 з 5 - детальніше -