Традиційно це страву подають як закуску, хоча вона може служити і як вечеря сама по собі. Ще жульен можна подавати з гарніром, наприклад, картопляним пюре, відвареним рисом або свіжим салатом.
Для початку підготуйте необхідні страві інгредієнти. Замочіть в глибокій мисці на пів години куряче філе (так м'ясо втратить свою грубу волокнистість, а стане м'якше і соковитіше).
У великій мисці з холодною водою ретельно перемойте печериці, а потім наріжте крупно на обробній дошці.
Вимочене м'ясо помістіть в неглибоку каструлю з водою, відправте на плиту і на середньому вогні відваріть до готовності. Потім витягніть на тарілку і відставте охолоджуватися.
У велику сковорідку киньте вершкове масло і на великому вогні розтопіть його. Викладіть в сковороду нарізану цибулю і смажте до появи золотистого кольору.
Потім відправте до цибулі нарізані печериці і обсмажте до напівготовності (вода повинна повністю випаруватися, а гриби набути коричневий відтінок).
Тепер додайте в грибну суміш відварене і порване на досить великі шматки філе курки, рясно посоліть і поперчіть чорним меленим перцем і перемішайте все разом.
Перемістіть курячо-грибну суміш зі сковороди в ємність для запікання і відправте в попередньо розігріту духовку до 200 градусів С.
Поки суміш запікається, займіться соусом. Щоб приготувати соус, розтопіть масло в сковороді на середньому вогні і засипте в нього борошно, постійно перемішуючи.
Обсмажуйте борошно в маслі близько 1 хвилини, постійно помішуючи, а потім влийте в сковорідку поступово сметану (або нежирні вершки). Продовжуйте готувати соус протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи і намагаючись розбити борошняні грудки. Коли соус здобуде однорідну сметанно подібну масу, зніміть сковороду з вогню і залиште на 5 хвилин трохи охолонути.
Тепер налийте готовий соус на курячо-грибну суміш і перемішайте все разом. Посипте зверху утворену суміш щедрою кількістю натертого на самій дрібній тертці сиру і випікайте в духовці ще близько 15 хвилин.
Готовий жульен прикрасьте нарізаним свіжим базиліком або петрушкою і подавайте на стіл.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти