Укр
Рус
Жульєн Закуски Кухня Греції

Жульєн з печінки

( 5.0000 5 518 18 оцінок)

2095 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Жульєн з печінки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Якщо ви любите страви з субпродуктів, тоді наш рецепт точно для вас. Хочу запропонувати вам трохи незвичайний варіант чудової гарячої закуски - жульєн з печінки. Часу багато не витратите, грошей на продукти теж, а в підсумку отримаєте смачний, ніжний і ситний жульен. Жульєн з печінки можна готувати з яловичої або свинячої печінки, але я пропоную використовувати курячу, так як вона має більш ніжний смак і консистенцію.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Жульєн з печінки" (на 100 грам)

  • Білки12.7 гр.
  • Жири11.2 гр.
  • Вуглеводи2.7 гр.
  • Калорії169 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Печінку можна відварювати і навіть запікати в духовці, а найкраще обсмажити, що ми і будемо робити. Спочатку курячу печінку добре вимиємо, видалимо всі плівки і наріжемо невеликими шматочками.

Крок - 1
02

Так само чистимо від лушпиння цибулю, миємо й шаткуємо кубиками середнього розміру.

Крок - 2
03

На плиту ставимо сковорідку, вливаємо оливкового масла і, трохи розігрів, викладаємо в нього нашатковану цибулю.

Крок - 3
04

Трохи томимо на середньому вогні до м'якості цибулі і додаємо нарізану печінку. Перемішуємо, і трохи підсмаживши, посипаємо сіллю.

Крок - 4
05

Після цього кидаємо свіжозмелений чорний перець, і продовжуємо обсмажувати, перемішавши і трохи зменшивши вогонь.

Крок - 5
06

Тепер займемося твердим сиром. Сир можна брати будь-який, на ваш розсуд, головне, щоб він при нагріванні добре плавився. Сир ми натираємо на середній тертці і поки залишаємо.

Крок - 6
07

За цей час печінка з цибулею вже досить присмажилася, адже дуже важливо, щоб вона не пригоріла, а самі займемося наступним етапом готування. Візьмемо порційні формочки з оргскла і викладаємо в них підготовлену печінку з цибулею. Наповнюємо формочки не до самого верху, адже нам доведеться ще додати туди якісь добавки.

Крок - 7
08

Після того, як всі форми заповнимо печінкою, вливаємо по столовій ложці сметани. Сметану потрібно взяти середньої жирності, щоб вона була не дуже густа і розтікалася в формочці, просочивши печінку до самого дна, а зверху викладаємо гіркою натертий сир.

Крок - 8
09

Тепер наші підготовлені форми з печінкою, цибулею і сиром поміщаємо в духовку, розігріту до 180 градусів.

Крок - 9
10

Запікаємо страву протягом 5, максимум 7 хвилин і дістаємо готовий жульєн з печінки з духовки.

Крок - 10
11

Прикрашаємо страву гілочкою зелені петрушки і можна сміливо запрошувати до столу сім'ю. Навіть якщо у вас гості, ви можете сміливо пригостити їх нашим жульєном, і вони обов'язково оцінять ваші кулінарні здібності.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Прошарковий салат - покроковий рецепт, фото 1 Прошарковий салат 30 6 2 з 5 - детальніше -
Форель у вині - покроковий рецепт, фото 1 Форель у вині 30 4 2 з 5 - детальніше -
Сушені банани - покроковий рецепт, фото 1 Сушені банани 120 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Турецька шаурма - покроковий рецепт, фото 1 Турецька шаурма 60 3 3 з 5 - детальніше -
Рецепт млинців звичайних - покроковий рецепт, фото 1 Рецепт млинців звичайних 60 4 3 з 5 - детальніше -
Хачапурі по-грузинськи - покроковий рецепт, фото 1 Хачапурі по-грузинськи 60 3 3 з 5 - детальніше -
Кабачки по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Кабачки по-корейськи 35 3 3 з 5 - детальніше -