Укр
Рус
Жульєн Закуски Кухня Греції

Жульєн з печінки

( 5.0000 5 518 18 оцінок)

1905 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Жульєн з печінки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Якщо ви любите страви з субпродуктів, тоді наш рецепт точно для вас. Хочу запропонувати вам трохи незвичайний варіант чудової гарячої закуски - жульєн з печінки. Часу багато не витратите, грошей на продукти теж, а в підсумку отримаєте смачний, ніжний і ситний жульен. Жульєн з печінки можна готувати з яловичої або свинячої печінки, але я пропоную використовувати курячу, так як вона має більш ніжний смак і консистенцію.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Жульєн з печінки" (на 100 грам)

  • Білки12.7 гр.
  • Жири11.2 гр.
  • Вуглеводи2.7 гр.
  • Калорії169 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Печінку можна відварювати і навіть запікати в духовці, а найкраще обсмажити, що ми і будемо робити. Спочатку курячу печінку добре вимиємо, видалимо всі плівки і наріжемо невеликими шматочками.

Крок - 1
02

Так само чистимо від лушпиння цибулю, миємо й шаткуємо кубиками середнього розміру.

Крок - 2
03

На плиту ставимо сковорідку, вливаємо оливкового масла і, трохи розігрів, викладаємо в нього нашатковану цибулю.

Крок - 3
04

Трохи томимо на середньому вогні до м'якості цибулі і додаємо нарізану печінку. Перемішуємо, і трохи підсмаживши, посипаємо сіллю.

Крок - 4
05

Після цього кидаємо свіжозмелений чорний перець, і продовжуємо обсмажувати, перемішавши і трохи зменшивши вогонь.

Крок - 5
06

Тепер займемося твердим сиром. Сир можна брати будь-який, на ваш розсуд, головне, щоб він при нагріванні добре плавився. Сир ми натираємо на середній тертці і поки залишаємо.

Крок - 6
07

За цей час печінка з цибулею вже досить присмажилася, адже дуже важливо, щоб вона не пригоріла, а самі займемося наступним етапом готування. Візьмемо порційні формочки з оргскла і викладаємо в них підготовлену печінку з цибулею. Наповнюємо формочки не до самого верху, адже нам доведеться ще додати туди якісь добавки.

Крок - 7
08

Після того, як всі форми заповнимо печінкою, вливаємо по столовій ложці сметани. Сметану потрібно взяти середньої жирності, щоб вона була не дуже густа і розтікалася в формочці, просочивши печінку до самого дна, а зверху викладаємо гіркою натертий сир.

Крок - 8
09

Тепер наші підготовлені форми з печінкою, цибулею і сиром поміщаємо в духовку, розігріту до 180 градусів.

Крок - 9
10

Запікаємо страву протягом 5, максимум 7 хвилин і дістаємо готовий жульєн з печінки з духовки.

Крок - 10
11

Прикрашаємо страву гілочкою зелені петрушки і можна сміливо запрошувати до столу сім'ю. Навіть якщо у вас гості, ви можете сміливо пригостити їх нашим жульєном, і вони обов'язково оцінять ваші кулінарні здібності.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Бил меслен кус - кус по Туніськи - покроковий рецепт, фото 1 Бил меслен кус - кус по Туніськи 120 6 4 з 5 - детальніше -
Полунична грядка - покроковий рецепт, фото 1 Полунична грядка 25 3 2 з 5 - детальніше -
Тісто для піци - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для піци 120 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Королівська ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Королівська ватрушка 120 5 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з грудок курки - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з грудок курки 60 6 3 з 5 - детальніше -
Слойка з маком - покроковий рецепт, фото 1 Слойка з маком 60 2 3 з 5 - детальніше -
Качка тушкована з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Качка тушкована з капустою 160 3 3 з 5 - детальніше -