Якщо ви любите страви з субпродуктів, тоді наш рецепт точно для вас. Хочу запропонувати вам трохи незвичайний варіант чудової гарячої закуски - жульєн з печінки. Часу багато не витратите, грошей на продукти теж, а в підсумку отримаєте смачний, ніжний і ситний жульен. Жульєн з печінки можна готувати з яловичої або свинячої печінки, але я пропоную використовувати курячу, так як вона має більш ніжний смак і консистенцію.
Печінку можна відварювати і навіть запікати в духовці, а найкраще обсмажити, що ми і будемо робити. Спочатку курячу печінку добре вимиємо, видалимо всі плівки і наріжемо невеликими шматочками.
Так само чистимо від лушпиння цибулю, миємо й шаткуємо кубиками середнього розміру.
На плиту ставимо сковорідку, вливаємо оливкового масла і, трохи розігрів, викладаємо в нього нашатковану цибулю.
Трохи томимо на середньому вогні до м'якості цибулі і додаємо нарізану печінку. Перемішуємо, і трохи підсмаживши, посипаємо сіллю.
Після цього кидаємо свіжозмелений чорний перець, і продовжуємо обсмажувати, перемішавши і трохи зменшивши вогонь.
Тепер займемося твердим сиром. Сир можна брати будь-який, на ваш розсуд, головне, щоб він при нагріванні добре плавився. Сир ми натираємо на середній тертці і поки залишаємо.
За цей час печінка з цибулею вже досить присмажилася, адже дуже важливо, щоб вона не пригоріла, а самі займемося наступним етапом готування. Візьмемо порційні формочки з оргскла і викладаємо в них підготовлену печінку з цибулею. Наповнюємо формочки не до самого верху, адже нам доведеться ще додати туди якісь добавки.
Після того, як всі форми заповнимо печінкою, вливаємо по столовій ложці сметани. Сметану потрібно взяти середньої жирності, щоб вона була не дуже густа і розтікалася в формочці, просочивши печінку до самого дна, а зверху викладаємо гіркою натертий сир.
Тепер наші підготовлені форми з печінкою, цибулею і сиром поміщаємо в духовку, розігріту до 180 градусів.
Запікаємо страву протягом 5, максимум 7 хвилин і дістаємо готовий жульєн з печінки з духовки.
Прикрашаємо страву гілочкою зелені петрушки і можна сміливо запрошувати до столу сім'ю. Навіть якщо у вас гості, ви можете сміливо пригостити їх нашим жульєном, і вони обов'язково оцінять ваші кулінарні здібності.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти