Морепродукти настільки міцно увійшли в нашу кулінарію, що ми вже навчилися використовувати їх в найрізноманітніших стравах, і в перших, і в других, і в салатах. А між іншим, їх можна застосувати і в приготуванні такої страви, як жульєн, хоча, як правило, це гаряча закуска з грибами і сиром. Давайте разом навчимося готувати смачний і ситний жульєн з мідій, і ви зможете порадувати своїх домашніх дивним заморським делікатесом, який обов'язково їх вразить.
Отже, перш за все, підготуємо мідії, якщо вони були заморожені, то в першу чергу ми їх розморожуємо. Для того, щоб їх можна було використовувати, необхідно мідії трохи відварити в невеликій кількості води, щоб вони розкрилися. Розкриваємо всі мідії, залишаємо половинки з молюском, а іншу половинку, порожню, викидаємо.
Ще нам необхідно приготувати білий соус. Для цього готуємо цибулю і часник. Цибулину фіолетову розрізаємо навпіл, відрізаємо держак, знімаємо шкірку і нарізаємо дрібними брусочками.
Зубки часнику дрібно ріжемо, а так само шаткуємо зелень петрушки.
На плиту ставимо сковорідку, кидаємо тонкі скибочки вершкового масла і розтоплюємо. Після цього викладаємо в сковорідку подрібнену цибулю і часник, пасеруємо до м'якості.
Потім додаємо до пасерованих овочів борошно і продовжуємо смажити, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою, щоб борошно не збивалося в грудочки.
Тепер вливаємо до вмісту сковорідки густі вершки, добре розмішуємо і доливаємо молоко. Готуємо до загустіння, весь час перемішуючи, щоб соус не підгорів.
Коли наш соус вже досить загус, додаємо трохи меленого перцю і кидаємо подрібнену зелень петрушки, добре все перемішуємо і знімаємо сковорідку з вогню.
Тепер нам необхідно приготувати сир. Натираємо на тертці сир моцарелла і чеддер, перемішуємо.
На деко з пергаментом розкладаємо раковини мідій з молюском, зверху ложкою викладаємо приготований соус, розповсюджуємо по всій поверхні мідій.
Потім викладаємо на мідії натертий сир і посипаємо подрібненою зеленню петрушки.
Розміщуємо деко в розігріту духовку і запікаємо, поки сир повністю розплавиться. Після цього дістаємо деко з духовки і викладаємо жульєн з мідій на блюдо, подаємо до столу і насолоджуємося.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти