Укр
Рус
Жульєн Закуски Французька кухня

Жульєн з мідій

( 4.8261 4 523 23 оцінки)

1948 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Жульєн з мідій - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Морепродукти настільки міцно увійшли в нашу кулінарію, що ми вже навчилися використовувати їх в найрізноманітніших стравах, і в перших, і в других, і в салатах. А між іншим, їх можна застосувати і в приготуванні такої страви, як жульєн, хоча, як правило, це гаряча закуска з грибами і сиром. Давайте разом навчимося готувати смачний і ситний жульєн з мідій, і ви зможете порадувати своїх домашніх дивним заморським делікатесом, який обов'язково їх вразить.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Жульєн з мідій" (на 100 грам)

  • Білки9.1 гр.
  • Жири9.6 гр.
  • Вуглеводи2.8 гр.
  • Калорії140 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, перш за все, підготуємо мідії, якщо вони були заморожені, то в першу чергу ми їх розморожуємо. Для того, щоб їх можна було використовувати, необхідно мідії трохи відварити в невеликій кількості води, щоб вони розкрилися. Розкриваємо всі мідії, залишаємо половинки з молюском, а іншу половинку, порожню, викидаємо.

Крок - 1
02

Ще нам необхідно приготувати білий соус. Для цього готуємо цибулю і часник. Цибулину фіолетову розрізаємо навпіл, відрізаємо держак, знімаємо шкірку і нарізаємо дрібними брусочками.

Крок - 2
03

Зубки часнику дрібно ріжемо, а так само шаткуємо зелень петрушки.

Крок - 3
04

На плиту ставимо сковорідку, кидаємо тонкі скибочки вершкового масла і розтоплюємо. Після цього викладаємо в сковорідку подрібнену цибулю і часник, пасеруємо до м'якості.

Крок - 4
05

Потім додаємо до пасерованих овочів борошно і продовжуємо смажити, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою, щоб борошно не збивалося в грудочки.

Крок - 5
06

Тепер вливаємо до вмісту сковорідки густі вершки, добре розмішуємо і доливаємо молоко. Готуємо до загустіння, весь час перемішуючи, щоб соус не підгорів.

Крок - 6
07

Коли наш соус вже досить загус, додаємо трохи меленого перцю і кидаємо подрібнену зелень петрушки, добре все перемішуємо і знімаємо сковорідку з вогню.

Крок - 7
08

Тепер нам необхідно приготувати сир. Натираємо на тертці сир моцарелла і чеддер, перемішуємо.

Крок - 8
09

На деко з пергаментом розкладаємо раковини мідій з молюском, зверху ложкою викладаємо приготований соус, розповсюджуємо по всій поверхні мідій.

Крок - 9
10

Потім викладаємо на мідії натертий сир і посипаємо подрібненою зеленню петрушки.

Крок - 10
11

Розміщуємо деко в розігріту духовку і запікаємо, поки сир повністю розплавиться. Після цього дістаємо деко з духовки і викладаємо жульєн з мідій на блюдо, подаємо до столу і насолоджуємося.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 30 1 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -
Мімоза з сардиною - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з сардиною 30 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з печінкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з печінкою 45 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Курячий бульйон з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Курячий бульйон з вермішеллю 70 6 3 з 5 - детальніше -
 Салат обжорка з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Салат обжорка з куркою 55 6 3 з 5 - детальніше -
Еклер домашній - покроковий рецепт, фото 1 Еклер домашній 50 3 3 з 5 - детальніше -
Засолка огірків в бочці - покроковий рецепт, фото 1 Засолка огірків в бочці 60 1 2 з 5 - детальніше -