Укр
Рус
Жульєн Закуски Французька кухня

Жульєн з куркою і печерицями

( 4.9091 4 511 11 оцінок)

1904 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Жульєн з куркою і печерицями - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Для тих, хто ще не знає, що таке жульєн у Франції - спосіб нарізання продуктів, зокрема овочів, соломкою, для холодних супів. Але у нас таке блюдо асоціюється трошки з іншими продуктами. Наприклад, жульєн з куркою і грибами печерицями, та ще й під соусом. Якщо ви спробуєте приготувати таку страву за моїм рецептом, впевнений, ваша сім'я буде в захваті від ваших кулінарних здібностей і ви обов'язково захочете продемонструвати його гостям.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Жульєн з куркою і печерицями" (на 100 грам)

  • Білки12.5 гр.
  • Жири7.5 гр.
  • Вуглеводи2.5 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу підготуйте всі необхідні інгредієнти для страви. Ретельно помийте холодною водою і на обробній дошці наріжте маленькими кубиками печериці.

Крок - 1
02

Потім виберіть свіжу курячу грудку, помийте під проточною водою і викладіть на блюдо, щоб збігла зайва волога (або ж відразу промокніть м'ясо паперовим рушником).

Крок - 2
03

Далі наріжте куряче м'ясо більш великими шматками і залиште на час до подальшого використання.

Крок - 3
04

Тепер очистіть від лушпиння червонуабо білу ріпчасту цибулю і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте.

Крок - 4
05

На самій великій тертці натріть пармезан або будь-який інший сир, але обов'язково твердих сортів і більш високої жирності, щоб молочний продукт легко розплавився в подальшому. З підготовкою продуктів закінчили, можете приступати безпосередньо до приготування страви.

Крок - 5
06

Глибоку сковорідку помістіть на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і сильно розігрійте. Потім закиньте в киплячу олію раніше подрібнену червоний цибулю і, постійно помішуючи, обсмажуйте близько 4 хвилин, до розм'якшення овоча.

Крок - 6
07

Далі додайте в сковорідку до цибулі заздалегідь нарізані печериці і обсмажуйте, періодично помішуючи, до випаровування всієї вологи з грибів.

Крок - 7
08

Тепер додайте до грибів і цибулі шматки курячого м'яса, рясно все посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і, ретельно все перемішавши, продовжуйте обсмажувати вміст сковороди ще близько 5 хвилин.

Крок - 8
09

Далі посипте курко-грибну суміш в сковороді просіяним борошном, полийте сметаною і, швидко все перемішавши, обсмажуйте все до невеликого загустіння, ще близько 10 хвилин.

Крок - 9
10

Якщо у вас є спеціальні жульенниці, то в них, а якщо немає, то в звичайну форму для випічки, змастивши дно трохи оливковою олією, викладіть вміст сковороди, рівномірно розподіливши по всьому дну ємності.

Крок - 10
11

Зверху засипте майбутній жульен заздалегідь натертим пармезаном і відправте форму для випічки в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин, до повного розплавлення сиру.

Крок - 11
12

Тепер дістаньте форму з духовки, трохи остудіть і подавайте готовий жульєн з куркою і печерицями до обіднього столу.  

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Нирки - покроковий рецепт, фото 1 Нирки 35 5 2 з 5 - детальніше -
Свиняче серце - покроковий рецепт, фото 1 Свиняче серце 35 3 3 з 5 - детальніше -
Тісто для піци - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для піци 120 1 3 з 5 - детальніше -
Тісто для домашньої локшини - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для домашньої локшини 30 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пісочне тісто - покроковий рецепт, фото 1 Пісочне тісто 15 1 1 з 5 - детальніше -
Гамбургер з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Гамбургер з куркою 20 2 2 з 5 - детальніше -
Хот - дог - покроковий рецепт, фото 1 Хот - дог 30 2 2 з 5 - детальніше -
Куліч бабусин - покроковий рецепт, фото 1 Куліч бабусин 100 4 3 з 5 - детальніше -
?>