Для тих, хто ще не знає, що таке жульєн у Франції - спосіб нарізання продуктів, зокрема овочів, соломкою, для холодних супів. Але у нас таке блюдо асоціюється трошки з іншими продуктами. Наприклад, жульєн з куркою і грибами печерицями, та ще й під соусом. Якщо ви спробуєте приготувати таку страву за моїм рецептом, впевнений, ваша сім'я буде в захваті від ваших кулінарних здібностей і ви обов'язково захочете продемонструвати його гостям.
В першу чергу підготуйте всі необхідні інгредієнти для страви. Ретельно помийте холодною водою і на обробній дошці наріжте маленькими кубиками печериці.
Потім виберіть свіжу курячу грудку, помийте під проточною водою і викладіть на блюдо, щоб збігла зайва волога (або ж відразу промокніть м'ясо паперовим рушником).
Далі наріжте куряче м'ясо більш великими шматками і залиште на час до подальшого використання.
Тепер очистіть від лушпиння червонуабо білу ріпчасту цибулю і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте.
На самій великій тертці натріть пармезан або будь-який інший сир, але обов'язково твердих сортів і більш високої жирності, щоб молочний продукт легко розплавився в подальшому. З підготовкою продуктів закінчили, можете приступати безпосередньо до приготування страви.
Глибоку сковорідку помістіть на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і сильно розігрійте. Потім закиньте в киплячу олію раніше подрібнену червоний цибулю і, постійно помішуючи, обсмажуйте близько 4 хвилин, до розм'якшення овоча.
Далі додайте в сковорідку до цибулі заздалегідь нарізані печериці і обсмажуйте, періодично помішуючи, до випаровування всієї вологи з грибів.
Тепер додайте до грибів і цибулі шматки курячого м'яса, рясно все посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і, ретельно все перемішавши, продовжуйте обсмажувати вміст сковороди ще близько 5 хвилин.
Далі посипте курко-грибну суміш в сковороді просіяним борошном, полийте сметаною і, швидко все перемішавши, обсмажуйте все до невеликого загустіння, ще близько 10 хвилин.
Якщо у вас є спеціальні жульенниці, то в них, а якщо немає, то в звичайну форму для випічки, змастивши дно трохи оливковою олією, викладіть вміст сковороди, рівномірно розподіливши по всьому дну ємності.
Зверху засипте майбутній жульен заздалегідь натертим пармезаном і відправте форму для випічки в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин, до повного розплавлення сиру.
Тепер дістаньте форму з духовки, трохи остудіть і подавайте готовий жульєн з куркою і печерицями до обіднього столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти