Куряче-грибний Жюльєн - це європейська гаряча закуска. Жульєн подається в якості закуски, але у нього така калорійність, що можна віднести і до основних страв.
Підготуйте необхідні страві інгредієнти. Помістіть вимиту під проточною водою курячу грудку в невелику каструлю, додайте сіль і таку кількість води, щоб накрити м'ясо повністю. Відправте каструлю на плиту і закип'ятіть.
Потім зменшіть вогонь і варіть грудку при середній температурі до повної готовності. Витягніть відварене м'ясо за допомогою вилки на тарілку і відставте на час.
Очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями ріпчасту цибулю. У великій кількості води (можна навіть змінити воду двічі) ретельно промийте гриби - печериці та наріжте великими шматками. Від лушпиння відразу ж звільніть і часник.
У глибокий сотейник киньте вершкове масло і розтопіть на сильному вогні, а потім зменшіть температуру і закиньте в масло нарізану цибулю. Обсмажуйте до появи золотистого відтінку, хвилин 5. Потім видавіть до цибулі через чеснокодавку часник і гарненько розмішайте.
Далі відправте в сотейник з цибулею заздалегідь нарізані печериці. Знову все перемішайте і приправте щедро чорним меленим перцем і сіллю. Обсмажуйте гриби близько 10 хвилин, стежачи за тим, щоб повністю випарувалася рідину в сотейнику.
Тепер закиньте дрібно подрібнену за допомогою вилки курячу грудку і продовжуйте смажити ще 5-10 хвилин, постійно помішуючи. Потім вимкніть вогонь і займіться приготуванням соусу.
Розтопіть вершкове масло в невеликій сковороді і засипте борошном, постійно помішуючи. Обсмажуйте до того, поки борошно повністю не вбере масло і не стане золотистим.
Тоді киньте відразу сметану і приправте мускатним горіхом. Ще раз все перемішайте, обсмажуючи, при середньо-низькій температурі близько 2 хвилин і зніміть з плити.
Далі помістіть курячо-грибну суміш в горщик для запікання. Накрийте суміш шаром сметанного соуса. А зверху усипьте шар сиру моцарелла, натертий на крупній тертці.
Розігрійте духовку до 190 градусов, відправте в неї горщик і запікайте жюльєн протягом 10 хвилин або поки сир не здобуде золоту скоринку. Страва готова, подайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти