Укр
Рус
Жульєн Закуски Французька кухня

Жульєн з куркою і грибами в горщиках

( 4.8500 4 520 20 оцінок)

2505 - переглядів
75 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Жульєн з куркою і грибами в горщиках - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: У горщику

опис

Куряче-грибний Жюльєн - це європейська гаряча закуска. Жульєн подається в якості закуски, але у нього така калорійність, що можна віднести і до основних страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Жульєн з куркою і грибами в горщиках" (на 100 грам)

  • Білки8.3 гр.
  • Жири6.9 гр.
  • Вуглеводи5.5 гр.
  • Калорії127 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте необхідні страві інгредієнти. Помістіть вимиту під проточною водою курячу грудку в невелику каструлю, додайте сіль і таку кількість води, щоб накрити м'ясо повністю. Відправте каструлю на плиту і закип'ятіть.

Крок - 1
02

Потім зменшіть вогонь і варіть грудку при середній температурі до повної готовності. Витягніть відварене м'ясо за допомогою вилки на тарілку і відставте на час.

Крок - 2
03

Очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями ріпчасту цибулю. У великій кількості води (можна навіть змінити воду двічі) ретельно промийте гриби - печериці та наріжте великими шматками. Від лушпиння відразу ж звільніть і часник.

Крок - 3
04

У глибокий сотейник киньте вершкове масло і розтопіть на сильному вогні, а потім зменшіть температуру і закиньте в масло нарізану цибулю. Обсмажуйте до появи золотистого відтінку, хвилин 5. Потім видавіть до цибулі через чеснокодавку часник і гарненько розмішайте.

Крок - 4
05

  Далі відправте в сотейник з цибулею заздалегідь нарізані печериці. Знову все перемішайте і приправте щедро чорним меленим перцем і сіллю. Обсмажуйте гриби близько 10 хвилин, стежачи за тим, щоб повністю випарувалася рідину в сотейнику.

Крок - 5
06

Тепер закиньте дрібно подрібнену за допомогою вилки курячу грудку і продовжуйте смажити ще 5-10 хвилин, постійно помішуючи. Потім вимкніть вогонь і займіться приготуванням соусу.

Крок - 6
07

Розтопіть вершкове масло в невеликій сковороді і засипте борошном, постійно помішуючи. Обсмажуйте до того, поки борошно повністю не вбере масло і не стане золотистим.

Крок - 7
08

Тоді киньте відразу сметану і приправте мускатним горіхом. Ще раз все перемішайте, обсмажуючи, при середньо-низькій температурі близько 2 хвилин і зніміть з плити.

Крок - 8
09

Далі помістіть курячо-грибну суміш в горщик для запікання. Накрийте суміш шаром сметанного соуса. А зверху усипьте шар сиру моцарелла, натертий на крупній тертці.

Крок - 9
10

Розігрійте духовку до 190 градусов, відправте в неї горщик і запікайте жюльєн протягом 10 хвилин або поки сир не здобуде золоту скоринку. Страва готова, подайте до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Свиняча печінка - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча печінка 35 3 2 з 5 - детальніше -
Курячі сердечка - покроковий рецепт, фото 1 Курячі сердечка 35 4 2 з 5 - детальніше -
Салат Секрет молодості - покроковий рецепт, фото 1 Салат Секрет молодості 30 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ікра із кабачків з томатами - покроковий рецепт, фото 1 Ікра із кабачків з томатами 65 6 3 з 5 - детальніше -
Хліб в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Хліб в мультиварці 60 1 2 з 5 - детальніше -