Укр
Рус
Жульєн Закуски Французька кухня

Жульєн з куркою і грибами на сковороді

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

707 - переглядів
75 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Жульєн з куркою і грибами на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Думаю, що дуже багато хоч раз у своєму житті пробували, наприклад, в кафе або ресторані, жульєн. Більшість цих людей думають, що ця страва з такою мелодійною назвою занадто складна і трудомістка в приготуванні. По правді кажучи, так воно і є, адже спочатку інгредієнти обсмажуються, а після цього розкладаються в спеціальні формочки і запікаються в духовці. Але, до вашого відома, навіть це робиться набагато простіше. Тому, можна легко приготувати жульєн з куркою і грибами на сковороді. Вийде, можливо, не так ефектно, зате дуже навіть смачно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Жульєн з куркою і грибами на сковороді" (на 100 грам)

  • Білки11.5 гр.
  • Жири14.2 гр.
  • Вуглеводи0.9 гр.
  • Калорії183 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Смачний, ситний і калорійний жульен традиційно готується в маленьких формочках, і це вважається класикою. До речі, деякі господині примудрялися приготувати у великій формі або ж, в булочках і тарталетках. Ми всіляко будемо намагатися розвіяти цей стандарт і будемо готувати чудову страву набагато простіше, тобто - на сковороді. Робиться жульен не тільки з м'ясом, а й без нього цілком навіть реально. Несмачним жульен просто не може бути за визначенням, яким би способом не готувався. Наш варіант теж дуже цікавий і головне, не складний. Поєднання курки, грибів і вершків - це просто насолода. У нашому випадку ми беремо куряче філе, яке добре промиваємо, видаляємо жирні прошарки, вимочуємо паперовим рушником і нарізаємо скибочками середньої величини.

Крок - 1
02

Гриби печериці чистимо і миємо, а потім ріжемо дрібними шматочками. Очищаємо від лушпиння цибулину, миємо й дрібно шаткуємо.

Крок - 2
03

Тепер ставимо на плиту сковорідку з антипригарним дном, наливаємо рослинне масло і викладаємо нашатковану цибулю. Помішуючи, підсмажуємо до легкої золотистості, після чого додаємо в сковороду курятину.

Крок - 3
04

Перемішуємо м'ясо з цибулею і ще трохи підсмажуємо, після чого кидаємо шматочки печериць.

Крок - 4
05

Смажимо, періодично перемішуючи інгредієнти, до напівготовності, а далі кидаємо в сковорідку густі вершки, які послужать свого роду загустителем для жульєну.

Крок - 5
06

Рівномірно змішуємо і продовжуємо готувати на повільному вогні ще кілька хвилин. Потім солимо, перчимо, добре перемішуємо і перекладаємо з пательні в форму для запікання.

Крок - 6
07

Посипавши потертим сиром, відправляємо страву в духовку і запікаємо при температурі 250 градусів протягом 15-20 хвилин. Готовий жульен з куркою і грибами на сковороді - це не тільки смачна вечеря для сім'ї, але і чудове частування для гостей.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грудинка - покроковий рецепт, фото 1 Грудинка 120 1 3 з 5 - детальніше -
Теплий пісний салат з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Теплий пісний салат з квасолею 75 4 2 з 5 - детальніше -
Тушкована капуста - покроковий рецепт, фото 1 Тушкована капуста 40 4 2 з 5 - детальніше -
Лимонний пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Лимонний пиріг 40 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тістечко бісквітне - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко бісквітне 60 4 3 з 5 - детальніше -
Коржі на воді - покроковий рецепт, фото 1 Коржі на воді 50 2 3 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця на сковороді 60 4 3 з 5 - детальніше -
Тушковані овочі в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Тушковані овочі в мультиварці 75 5 3 з 5 - детальніше -