Думаю, що дуже багато хоч раз у своєму житті пробували, наприклад, в кафе або ресторані, жульєн. Більшість цих людей думають, що ця страва з такою мелодійною назвою занадто складна і трудомістка в приготуванні. По правді кажучи, так воно і є, адже спочатку інгредієнти обсмажуються, а після цього розкладаються в спеціальні формочки і запікаються в духовці. Але, до вашого відома, навіть це робиться набагато простіше. Тому, можна легко приготувати жульєн з куркою і грибами на сковороді. Вийде, можливо, не так ефектно, зате дуже навіть смачно.
Смачний, ситний і калорійний жульен традиційно готується в маленьких формочках, і це вважається класикою. До речі, деякі господині примудрялися приготувати у великій формі або ж, в булочках і тарталетках. Ми всіляко будемо намагатися розвіяти цей стандарт і будемо готувати чудову страву набагато простіше, тобто - на сковороді. Робиться жульен не тільки з м'ясом, а й без нього цілком навіть реально. Несмачним жульен просто не може бути за визначенням, яким би способом не готувався. Наш варіант теж дуже цікавий і головне, не складний. Поєднання курки, грибів і вершків - це просто насолода. У нашому випадку ми беремо куряче філе, яке добре промиваємо, видаляємо жирні прошарки, вимочуємо паперовим рушником і нарізаємо скибочками середньої величини.
Гриби печериці чистимо і миємо, а потім ріжемо дрібними шматочками. Очищаємо від лушпиння цибулину, миємо й дрібно шаткуємо.
Тепер ставимо на плиту сковорідку з антипригарним дном, наливаємо рослинне масло і викладаємо нашатковану цибулю. Помішуючи, підсмажуємо до легкої золотистості, після чого додаємо в сковороду курятину.
Перемішуємо м'ясо з цибулею і ще трохи підсмажуємо, після чого кидаємо шматочки печериць.
Смажимо, періодично перемішуючи інгредієнти, до напівготовності, а далі кидаємо в сковорідку густі вершки, які послужать свого роду загустителем для жульєну.
Рівномірно змішуємо і продовжуємо готувати на повільному вогні ще кілька хвилин. Потім солимо, перчимо, добре перемішуємо і перекладаємо з пательні в форму для запікання.
Посипавши потертим сиром, відправляємо страву в духовку і запікаємо при температурі 250 градусів протягом 15-20 хвилин. Готовий жульен з куркою і грибами на сковороді - це не тільки смачна вечеря для сім'ї, але і чудове частування для гостей.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти