Без сумнівів усі знають прекрасну гарячу закуску під назвою жульєн. Ця страва, що прийшла з вишуканої французької кухні, має величезну популярність по всьому світу. Адже вдале поєднання продуктів, які входять до її складу, робить її смак неймовірно ніжним і яскравим одночасно.Жульєн - страва, що чудово підійде як для вечері в колі сім'ї, так і для святкового застілля. Сьогодні різноманітність рецептів жульєну налічує просто величезну кількість. Але ми пропонуємо вам приготувати традиційний варіант, а саме жульен з куркою і грибами. Жульєн насправді готується дуже легко і швидко, ця страва обов'язково вдасться навіть початківцям кулінарам. Багато хто вважає, що для приготування цієї страви обов'язково потрібно заздалегідь приготувати всі необхідні інгредієнти окремо і послідовно. Але ми пропонуємо вам заощадити ваш час.
Однією з основних правил в готуванні жульєну є правильна нарізка. Як правило, продукти нарізаються кубиками або ж соломкою. Отже, беремо курячу грудку, миємо її і розрізаємо вздовж на три довгих частини, а потім нарізаємо на кубики, приблизно по 2 см.
Курятину присмачуємо сіллю і перцем за своїм смаком. Після цього ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо рослинну олію. Коли сковорідка нагріється, викладаємо на неї м'ясо і обсмажуємо її, помішуючи до появи золотистої скоринки.
Тим часом беремо спеціальний посуд для жульєну, який називається кокотниці. Але за їх відсутністю страву можна готувати в керамічних горшочках.В цю формочку кладемо вершкове масло, що найкраще розтопити в мікрохвильовці або ж в духовці.
Після цього викладаємо в кокотницу обсмажену курятину. Далі гарненько миємо картоплю, не очищаючи шкірку, особливо якщо вона молода. Потім нарізаємо її на шматочки, за розміром приблизно такі ж, як курятина.
Таким же чином нарізаємо печериці, відокремивши від них ніжки і нарізавши кубиками.
Наступним етапом викладаємо всі інгредієнти в кокотницу. Спочатку відправляємо гриби, потім картоплю, яку трохи присолюємо, і після цього курятину.
Потім очищаємо від лушпиння часник і нарізаємо його тонкими кружечками, після чого додаємо до інших компонентів. В кінці посипаємо горошинами чорного перцю.
Тепер відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і залишаємо запікатися протягом 10 хвилин.
По закінченню цього часу дістаємо кокотницу з духовки, щоб додати ще один важливий компонент - вершки. Поливаємо ними наш жульен так, щоб вони наполовину заповнювали вміст посудини. Після цього накриваємо кокотницу кришкою і повертаємо страву назад в духовку на 45 хвилин.
Після зазначеного часу дістаємо жульен з духовки і додаємо останній інгредієнт - твердий сир, який потрібно натерти на тертці. Після цього ще готуємо в духовці близько 10 хвилин, щоб сир встиг розплавитися і трохи запектися.
Взагаліто, жульен готовий. Залишилося подати цю неймовірну страву на стіл, посипавши дрібно нарубаною зеленню петрушки. Подавати її звичайно ж краще гарячою. Жульєн з куркою і грибами з картоплею простий в приготуванні, але надзвичайно смачний за підсумком.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти