Укр
Рус
Жульєн Закуски Французька кухня

Жульєн з куркою і грибами і картоплею

( 4.9474 4 519 19 оцінок)

2930 - переглядів
70 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Жульєн з куркою і грибами і картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Без сумнівів усі знають прекрасну гарячу закуску під назвою жульєн. Ця страва, що прийшла з вишуканої французької кухні, має величезну популярність по всьому світу. Адже вдале поєднання продуктів, які входять до її складу, робить її смак неймовірно ніжним і яскравим одночасно.Жульєн - страва, що чудово підійде як для вечері в колі сім'ї, так і для святкового застілля. Сьогодні різноманітність рецептів жульєну налічує просто величезну кількість. Але ми пропонуємо вам приготувати традиційний варіант, а саме жульен з куркою і грибами. Жульєн насправді готується дуже легко і швидко, ця страва обов'язково вдасться навіть початківцям кулінарам. Багато хто вважає, що для приготування цієї страви обов'язково потрібно заздалегідь приготувати всі необхідні інгредієнти окремо і послідовно. Але ми пропонуємо вам заощадити ваш час.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Жульєн з куркою і грибами і картоплею" (на 100 грам)

  • Білки9.9 гр.
  • Жири13.6 гр.
  • Вуглеводи5.4 гр.
  • Калорії191 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Однією з основних правил в готуванні жульєну є правильна нарізка. Як правило, продукти нарізаються кубиками або ж соломкою. Отже, беремо курячу грудку, миємо її і розрізаємо вздовж на три довгих частини, а потім нарізаємо на кубики, приблизно по 2 см.

Крок - 1
02

Курятину присмачуємо сіллю і перцем за своїм смаком. Після цього ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо рослинну олію. Коли сковорідка нагріється, викладаємо на неї м'ясо і обсмажуємо її, помішуючи до появи золотистої скоринки.

Крок - 2
03

Тим часом беремо спеціальний посуд для жульєну, який називається кокотниці. Але за їх відсутністю страву можна готувати в керамічних горшочках.В цю формочку кладемо вершкове масло, що найкраще розтопити в мікрохвильовці або ж в духовці.

Крок - 3
04

Після цього викладаємо в кокотницу обсмажену курятину. Далі гарненько миємо картоплю, не очищаючи шкірку, особливо якщо вона молода. Потім нарізаємо її на шматочки, за розміром приблизно такі ж, як курятина.

Крок - 4
05

Таким же чином нарізаємо печериці, відокремивши від них ніжки і нарізавши кубиками.

Крок - 5
06

Наступним етапом викладаємо всі інгредієнти в кокотницу. Спочатку відправляємо гриби, потім картоплю, яку трохи присолюємо, і після цього курятину.

Крок - 6
07

Потім очищаємо від лушпиння часник і нарізаємо його тонкими кружечками, після чого додаємо до інших компонентів. В кінці посипаємо горошинами чорного перцю.

Крок - 7
08

Тепер відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і залишаємо запікатися протягом 10 хвилин.

Крок - 8
09

По закінченню цього часу дістаємо кокотницу з духовки, щоб додати ще один важливий компонент - вершки. Поливаємо ними наш жульен так, щоб вони наполовину заповнювали вміст посудини. Після цього накриваємо кокотницу кришкою і повертаємо страву назад в духовку на 45 хвилин.

Крок - 9
10

Після зазначеного часу дістаємо жульен з духовки і додаємо останній інгредієнт - твердий сир, який потрібно натерти на тертці. Після цього ще готуємо в духовці близько 10 хвилин, щоб сир встиг розплавитися і трохи запектися.

Крок - 10
11

Взагаліто, жульен готовий. Залишилося подати цю неймовірну страву на стіл, посипавши дрібно нарубаною зеленню петрушки. Подавати її звичайно ж краще гарячою. Жульєн з куркою і грибами з картоплею простий в приготуванні, але надзвичайно смачний за підсумком.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -
Цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з сьомгою 20 5 2 з 5 - детальніше -
Мімоза - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза 35 4 3 з 5 - детальніше -
Фруктовий салат "Осінній" - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий салат "Осінній" 20 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти