Жульєн - фантастична їжа для всієї родини. Особливо підходить ця гаряча, ситна страва в прохолодний дощовий день. Найчудовіше, що більшість інгредієнтів у вас буде під рукою і часу на приготування піде менше години. Спробуйте і переконайтеся самі.
Візьміть середньої величини цибулину. Очистіть її від лушпиння і сполосніть під холодною водою. Наріжте цибулю дрібними кубиками на кухонній дошці. Помістіть нарізану цибулю в тарілку.
Далі почистіть і помийте гриби печериці. Промокніть рушником або висушіть. Так само на кухонній дошці поріжте їх спочатку пластинками, а потім кубиками середньої величини. Складіть подрібнені гриби в окрему тарілку.
Так само для цієї страви вам знадобиться куряче філе. Помийте його під проточною водою і промокніть паперовим рушником. Гострим ножем наріжте м'ясо невеликими шматочками довільної форми. Нарізане м'ясо так само помістіть окремо.
Для цієї страви краще використовувати сорти сирів, які добре плавляться. Візьміть шматочок твердого сиру і натріть на терку з великими отворами.
Дістаньте сковорідку і налийте в неї невелику кількість рослинної олії. Поставте на вогонь. У розпечене масло киньте подрібнену цибулю. Періодично помішуючи, підсмажте цибулю до золотистого кольору.
Коли цибуля підрум'яниться, киньте в сковорідку нарізані гриби. Ретельно перемішайте. Cмажте гриби під кришкою протягом 5 - 7 хвилин на невеликому вогні. Час від часу мішайте.
Тепер до цибулі з грибами необхідно додати шматочки курячого філе. Перемішайте вміст сковороди, накрийте кришкою і залиште готуватися ще на кілька хвилин.
Відміряйте потрібну кількість вершків. Змішайте їх з сіллю, чорним меленим перцем за смаком. Так само додайте свої улюблені спеції. Приправлені вершки вилийте в сковорідку, де смажаться гриби з цибулею і куряче філе. Все добре перемішайте, накрийте кришкою і готуйте ще 3 - 5 хвилин. Після цього зніміть сковорідку з плити.
Підготуйте горщики для жульєну. Рівномірно розподіліть по ним весь вміст сковороди. Рідину, яка утворилася при тушкуванні, теж відправте в горщики, це додасть соковитості страви. Зверху посипте тертим сиром.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Надішліть в неї горщики і запікайте протягом 15 хвилин. Готовий жульен з куркою і грибами дістаньте з духовки, прикрасьте гілочкою зелені і подавайте на стіл гарячим. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти