Сьогодні пропоную приготувати страву, яка вважається з розділу гарячих закусок, і готується, як правило, з грибами. Але, якщо ви думаєте, що обійдетеся виключно одними грибами, поспішаю розчарувати, своїм витонченим смаком страва зобов'язана соусу бешамель. У Франції це страва дуже популярна і готується в спеціальних кокотницях, рецептів її неймовірна кількість, так як постійно вона видозмінюється, додаючи нові інгредієнти. Але все-таки самим популярним на сьогоднішній день є жульен з грибами і куркою. До речі, ц. страву можна легко приготувати в булочках, і вона вийде не тільки смачною, але ще і святковою. Такий жульен можна не тільки їсти вдома, а й легко можна взяти, наприклад, на природу, і вам точно не доведеться там голодувати. Отже, швиденько купуйте круглі булочки і починайте готувати нову страву.
Насамперед займемося підготовкою курятини. Найкраще взяти грудку або філе. М'ясо добре промиваємо, зрізаємо, якщо є, жир або плівки, нарізаємо скибочками невеликого розміру.
Ставимо на плиту сковорідку, вливаємо оливкову олію, добре розігріваємо, і кидаємо туди куряче м'ясо, солимо, посипаємо свіжомеленим перцем.
М'ясо обсмажуємо, періодично помішуючи, коли трохи підрум'яниться, посипаємо листочками розмарину, доводимо до повної готовності. Курятина нарізана невеликими шматочками, тому часу на обжарювання багато не займе.
Цибулини очищаємо від лушпиння та дрібно ріжемо, перекладаємо в сковорідку до м'яса, продовжуємо обсмажувати.
Потім чистимо часник і кілька зубків видавлюємо в м'ясо чеснокодавкою. Туди ж додаємо десертну ложку діжонської гірчиці і грудку вершкового масла, все добре перемішуємо і готуємо далі.
Після того, як масло повністю розтане, висипаємо в сковорідку борошно і добре перемішуємо.
Тепер кидаємо в сковорідку зелений горошок, свіжий або заморожений, але бажано попередньо його розморозити, мішаємо і тушкуємо далі.
Печериці нарізаємо пластинками, теж кидаємо до всієї решти інгредієнтів, які готуються на сковорідці.
Після цього доливаємо курячий бульйон і додаємо соус бешамель, перемішуємо і залишаємо на плиті тушкуватись протягом 20 хвилин.
Ну, а зараз, мабуть самий відповідальний момент. Беремо спеціальні форми для жульєну і поміщаємо в них приготований жульен, не докладаючи до самого верху, залишивши місце для шапки з тіста.
У невелику піалу розбиваємо яйце і збиваємо виделкою в однорідну суміш.
За допомогою пензлика змащуємо яйцем розкладений лист тіста, з якого вирізаємо так звані шапки для формочок з жульєном. Укладаємо часточки тіста поверх жульєну і посипаємо кунжутним насінням.
Форми з жульєном, покриті тістом поміщаємо на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів.
Запікаємо страву протягом 20 хвилин. Діставши з духовки, подаємо до столу. Ніжна, хрустка скоринка і неймовірно ароматний жульен всередині ні за що не залишить нікого байдужим до вашого шедевру.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти