Укр
Рус
Жульєн Закуски Французька кухня

Жульєн в булочці

( 4.7143 4 514 14 оцінок)

2209 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Жульєн в булочці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Сьогодні пропоную приготувати страву, яка вважається з розділу гарячих закусок, і готується, як правило, з грибами. Але, якщо ви думаєте, що обійдетеся виключно одними грибами, поспішаю розчарувати, своїм витонченим смаком страва зобов'язана соусу бешамель. У Франції це страва дуже популярна і готується в спеціальних кокотницях, рецептів її неймовірна кількість, так як постійно вона видозмінюється, додаючи нові інгредієнти. Але все-таки самим популярним на сьогоднішній день є жульен з грибами і куркою. До речі, ц. страву можна легко приготувати в булочках, і вона вийде не тільки смачною, але ще і святковою. Такий жульен можна не тільки їсти вдома, а й легко можна взяти, наприклад, на природу, і вам точно не доведеться там голодувати. Отже, швиденько купуйте круглі булочки і починайте готувати нову страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Жульєн в булочці" (на 100 грам)

  • Білки2 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи0 гр.
  • Калорії16 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Насамперед займемося підготовкою курятини. Найкраще взяти грудку або філе. М'ясо добре промиваємо, зрізаємо, якщо є, жир або плівки, нарізаємо скибочками невеликого розміру.

Крок - 1
02

Ставимо на плиту сковорідку, вливаємо оливкову олію, добре розігріваємо, і кидаємо туди куряче м'ясо, солимо, посипаємо свіжомеленим перцем.

Крок - 2
03

М'ясо обсмажуємо, періодично помішуючи, коли трохи підрум'яниться, посипаємо листочками розмарину, доводимо до повної готовності. Курятина нарізана невеликими шматочками, тому часу на обжарювання багато не займе.

Крок - 3
04

Цибулини очищаємо від лушпиння та дрібно ріжемо, перекладаємо в сковорідку до м'яса, продовжуємо обсмажувати.

Крок - 4
05

Потім чистимо часник і кілька зубків видавлюємо в м'ясо чеснокодавкою. Туди ж додаємо десертну ложку діжонської гірчиці і грудку вершкового масла, все добре перемішуємо і готуємо далі.

Крок - 5
06

Після того, як масло повністю розтане, висипаємо в сковорідку борошно і добре перемішуємо.

Крок - 6
07

Тепер кидаємо в сковорідку зелений горошок, свіжий або заморожений, але бажано попередньо його розморозити, мішаємо і тушкуємо далі.

Крок - 7
08

Печериці нарізаємо пластинками, теж кидаємо до всієї решти інгредієнтів, які готуються на сковорідці.

Крок - 8
09

Після цього доливаємо курячий бульйон і додаємо соус бешамель, перемішуємо і залишаємо на плиті тушкуватись протягом 20 хвилин.

Крок - 9
10

Ну, а зараз, мабуть самий відповідальний момент. Беремо спеціальні форми для жульєну і поміщаємо в них приготований жульен, не докладаючи до самого верху, залишивши місце для шапки з тіста.

Крок - 10
11

У невелику піалу розбиваємо яйце і збиваємо виделкою в однорідну суміш.

Крок - 11
12

За допомогою пензлика змащуємо яйцем розкладений лист тіста, з якого вирізаємо так звані шапки для формочок з жульєном. Укладаємо часточки тіста поверх жульєну і посипаємо кунжутним насінням.

Крок - 12
13

Форми з жульєном, покриті тістом поміщаємо на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів.

Крок - 13
14

Запікаємо страву протягом 20 хвилин. Діставши з духовки, подаємо до столу. Ніжна, хрустка скоринка і неймовірно ароматний жульен всередині ні за що не залишить нікого байдужим до вашого шедевру.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Салат на свято і кожен день - покроковий рецепт, фото 1 Салат на свято і кожен день 30 5 2 з 5 - детальніше -
Класичний картопляний салат - покроковий рецепт, фото 1 Класичний картопляний салат 50 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пиво - покроковий рецепт, фото 1 Пиво 60 1 3 з 5 - детальніше -
Консервовані огірки - покроковий рецепт, фото 1 Консервовані огірки 120 8 3 з 5 - детальніше -
Гриби мариновані - покроковий рецепт, фото 1 Гриби мариновані 45 1 2 з 5 - детальніше -
Суп з кльоцками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з кльоцками 140 5 4 з 5 - детальніше -