Навіть не буду нікого переконувати в тому, що жульен з куркою і грибами - дуже смачна закуска. Як правило, готується ця страва в спеціальних горщиках, але ж якщо в вашому господарстві таких немає, не означає же, що приготувати таку страву неможливо. Є відмінний варіант рішення - приготувати жульєн в булочці з куркою і печерицями. Ви смачно і ситно поїсте, особли
В першу чергу помийте в холодній воді свіжі шампіньйони і на кухонній дошці наріжте їх дрібними кубиками. Потім очистіть від лушпиння цибулю і так само її подрібніть за допомогою гострого ножа.
Далі помийте під проточною водою куряче м'ясо, промокніть паперовим рушником і наріжте невеликими кубиками. Помістіть нарізане філе в неглибоку миску, добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, полийте оливковою олією і ретельно все перемішайте.
Потім помістіть неглибоку сковорідку на плиту, залийте в неї рослинне масло і трохи нагрійте. Потім помістіть в сковорідку замариноване куряче м'ясо і обсмажуйте, періодично помішуючи, до зникнення в ньому рожевості і появи легкої скоринки. Викладіть обсмажене м'ясо на блюдо і відставте на час в сторону.
Тепер в ту ж сковорідку додайте трохи рослинного масла і засипте нашатковану цибулю. Обсмажуйте, постійно мішаючи, до розм'якшення овоча і появи легкого коричневого відтінку.
Далі залийте в сковорідку трохи кип'яченої води і покладіть раніше нарізані печериці. Приперчіть чорним меленим перцем, рясно посоліть і ретельно змішайте все, до об'єднання інгредієнтів.
Обсмажуйте вміст сковороди, періодично помішуючи, до випаровування майже всієї вологи, а потім додайте в ємність сметану або вершки високої жирності і залиште цибулево-грибну суміш томитися ще близько 5 хвилин.
Тепер займіться підготовкою продукту, в якому буде подаватися майбутня страва. Виберіть невеликого розміру булку (бажано не солодку) розріжте її горизонтально навпіл і в кожній частині акуратно витягніть м'якоть так, щоб утворилася так звана чаша.
Потім помістіть в хлібну чашу, раніше обсмажену грибну масу і рівномірно розподіліть по всьому дну. Далі укладіть шар присмаженої курки.
Тепер знову буде йти грибна маса, знову ж рівномірно, розмазавши по всьому периметру, і далі посипте цей шар натертим на самій дрібній тертці твердим сиром.
Підготовлену страву розмістіть на деку і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 10 хвилин. За цей час сир повинен повністю розплавитися і утворити своєрідну корочку.
Готовий жульен в булочці з куркою і печерицями викладіть гарячим на блюдо і подавайте скоріше до обіднього столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти