Укр
Рус
Жульєн Закуски Французька кухня

Жульєн на сковороді

( 4.6667 4 515 15 оцінок)

2056 - переглядів
60 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Жульєн на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Для всіх кулінарів Франції жульен передбачає виключно спосіб нарізки продуктів. У нашій кухні ця гаряча закуска, яка вже міцно увійшла в наше меню. Багатьох господинь лякає ця страва, так як вони вважають її приготування дуже трудомістким процесом. Але хочу вас відразу заспокоїти, боятися абсолютно нічого не варто, це можна зробити навіть на сковороді. Жульєн з шампіньйонів на сковороді - дуже смачна, ситна страва, що прийшла до нас з французької кухні, яка має ніжний смак грибів і аромат сирної скоринки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Жульєн на сковороді" (на 100 грам)

  • Білки10.3 гр.
  • Жири17.7 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії214 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Головною умовою є використання якісних грибів, в нашому випадку це будуть печериці. Ось з них ми і почнемо. У глибоку сковорідку кидаємо трохи вершкового масла і викладаємо вимиті печериці. Гриби використовуємо невеликого розміру і готуємо їх цілими, не нарізаючи.

Крок - 1
02

На середньому вогні обсмажуємо печериці, періодично струшуючи сковорідку. Коли гриби почнуть трохи підрум'янюватися, ми їх солимо, перчимо і, перемішавши, продовжуємо обсмажувати. Періодично помішуючи лопаткою, обсмажуємо гриби до коричневого кольору.

Крок - 2
03

Поки печериці смажаться, нам необхідно приготувати курячий бульйон. Для цього ми беремо один кубик бульйону і розчиняємо його в невеликій чашці води. Дуже часто в рецепті жульєну використовується куряче м'ясо, але ми сьогодні обійдемося без курятини.

Крок - 3
04

Після того, як гриби придбають коричневий колір, викладаємо в сковорідку до них нарізану тонкими невеликими скибочками копчений бекон, перемішуємо і продовжуємо смажити.

Крок - 4
05

Потім додаємо в сковороду частину курячого бульйону і залишаємо страву тушкуватись.

Крок - 5
06

Далі чистимо часник і два зубчики видавлюємо через чеснокодавку в сковорідку, а потім ще туди додаємо сушений подрібнений часник, перемішуємо і ще доливаємо трохи курячого бульйону.

Крок - 6
07

Все добре перемішуємо і зараз додаємо ще один інгредієнт. Це буде творог, ми його кладемо велику ложку і розмішуємо до тих пір, поки сир повністю розчиниться в сковороді.

Крок - 7
08

Після цього кидаємо до вмісту сковорідки нарізану зелень петрушки. Знову перемішуємо і зменшуємо трохи вогонь. Як тільки сир, який ми виклали до грибів з м'ясом, почне потроху загусать, додаємо столову ложку кукурудзяного борошна, розчинене в невеликій кількості води.

Крок - 8
09

Страву добре перемішуємо, додаємо ще трохи сиру і, перемішавши, залишаємо тушкуватись.

Крок - 9
10

Тим часом ми займемося приготуванням свіжого перцю, зерна якого ми розминаємо в ступці. Потім ми посипаємо страву свіжомеленим перцем, перемішуємо і пробуємо на готовність грибочок.

Крок - 10
11

Якщо печериці вже готові, додаємо в сковорідку ще сушеного часнику, який додасть страві неймовірний аромат, і посипаємо меленою паприкою. Все разом перемішуємо, залишаємо згасити ще на кілька хвилин і вимикаємо вогонь.

Крок - 11
12

І все таки, це ще не все, ми ж хочемо мати красиву сирну кірочку, тому доведеться жульен трохи запекти в духовці. Сир моцарела подрібнюємо крупною стружкою. Вміст сковорідки перекладаємо в жаростійку ємність, посипаємо сирною стружкою і поміщаємо в розігріту духовку на 5 хвилин.

Крок - 12
13

Готовий жульен дістаємо, прикрашаємо зеленню петрушки і подаємо до столу.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шинка монастирська - покроковий рецепт, фото 1 Шинка монастирська 145 1 2 з 5 - детальніше -
Цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з сьомгою 20 5 2 з 5 - детальніше -
Вареники з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Вареники з картоплею 50 4 4 з 5 - детальніше -
Листкове тісто - покроковий рецепт, фото 1 Листкове тісто 100 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Карамель - покроковий рецепт, фото 1 Карамель 90 1 2 з 5 - детальніше -
Вірменські голубці - покроковий рецепт, фото 1 Вірменські голубці 90 6 3 з 5 - детальніше -
Люля кебаб з курки на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб з курки на сковороді 50 5 3 з 5 - детальніше -
Панкейкі з гарбузом - покроковий рецепт, фото 1 Панкейкі з гарбузом 50 4 3 з 5 - детальніше -