Для всіх кулінарів Франції жульен передбачає виключно спосіб нарізки продуктів. У нашій кухні ця гаряча закуска, яка вже міцно увійшла в наше меню. Багатьох господинь лякає ця страва, так як вони вважають її приготування дуже трудомістким процесом. Але хочу вас відразу заспокоїти, боятися абсолютно нічого не варто, це можна зробити навіть на сковороді. Жульєн з шампіньйонів на сковороді - дуже смачна, ситна страва, що прийшла до нас з французької кухні, яка має ніжний смак грибів і аромат сирної скоринки.
Головною умовою є використання якісних грибів, в нашому випадку це будуть печериці. Ось з них ми і почнемо. У глибоку сковорідку кидаємо трохи вершкового масла і викладаємо вимиті печериці. Гриби використовуємо невеликого розміру і готуємо їх цілими, не нарізаючи.
На середньому вогні обсмажуємо печериці, періодично струшуючи сковорідку. Коли гриби почнуть трохи підрум'янюватися, ми їх солимо, перчимо і, перемішавши, продовжуємо обсмажувати. Періодично помішуючи лопаткою, обсмажуємо гриби до коричневого кольору.
Поки печериці смажаться, нам необхідно приготувати курячий бульйон. Для цього ми беремо один кубик бульйону і розчиняємо його в невеликій чашці води. Дуже часто в рецепті жульєну використовується куряче м'ясо, але ми сьогодні обійдемося без курятини.
Після того, як гриби придбають коричневий колір, викладаємо в сковорідку до них нарізану тонкими невеликими скибочками копчений бекон, перемішуємо і продовжуємо смажити.
Потім додаємо в сковороду частину курячого бульйону і залишаємо страву тушкуватись.
Далі чистимо часник і два зубчики видавлюємо через чеснокодавку в сковорідку, а потім ще туди додаємо сушений подрібнений часник, перемішуємо і ще доливаємо трохи курячого бульйону.
Все добре перемішуємо і зараз додаємо ще один інгредієнт. Це буде творог, ми його кладемо велику ложку і розмішуємо до тих пір, поки сир повністю розчиниться в сковороді.
Після цього кидаємо до вмісту сковорідки нарізану зелень петрушки. Знову перемішуємо і зменшуємо трохи вогонь. Як тільки сир, який ми виклали до грибів з м'ясом, почне потроху загусать, додаємо столову ложку кукурудзяного борошна, розчинене в невеликій кількості води.
Страву добре перемішуємо, додаємо ще трохи сиру і, перемішавши, залишаємо тушкуватись.
Тим часом ми займемося приготуванням свіжого перцю, зерна якого ми розминаємо в ступці. Потім ми посипаємо страву свіжомеленим перцем, перемішуємо і пробуємо на готовність грибочок.
Якщо печериці вже готові, додаємо в сковорідку ще сушеного часнику, який додасть страві неймовірний аромат, і посипаємо меленою паприкою. Все разом перемішуємо, залишаємо згасити ще на кілька хвилин і вимикаємо вогонь.
І все таки, це ще не все, ми ж хочемо мати красиву сирну кірочку, тому доведеться жульен трохи запекти в духовці. Сир моцарела подрібнюємо крупною стружкою. Вміст сковорідки перекладаємо в жаростійку ємність, посипаємо сирною стружкою і поміщаємо в розігріту духовку на 5 хвилин.
Готовий жульен дістаємо, прикрашаємо зеленню петрушки і подаємо до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти