Укр
Рус
Гуляш Перші страви Угорська кухня

Гуляш по чеськи

( 4.8529 4 534 34 оцінки)

3544 - переглядів
90 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Угорська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Простий, але дуже смачний гуляш по-чеськи з ріпчастою цибулею і сумішшю спецій, яка надає страві надзвичайного смаку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гуляш по чеськи" (на 100 грам)

  • Білки8.4 гр.
  • Жири11.9 гр.
  • Вуглеводи6.4 гр.
  • Калорії172 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Промийте свиняче м'ясо під проточною водою. Промокніть зайву вологу паперовим рушником. Зніміть з нього зайвий жир, якщо є сухожилля і плівки. Наріжте гострим ножем на великі квадратні шматочки, приблизно 1,5 * 1,5 сантиметра, або ж на смужки, як вам більше подобається. Очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння, сполосніть водою. Нарізайте теж великими шматочками.

Крок - 1
02

На плиту встановіть каструлю з товстим дном. Налийте в неї оливкове або рослинне масло (можна ще вижаріти кілька шматочків свинячого сала, тоді гуляш вийде жирніше). Увімкніть плиту на середній рівень. Розігрійте масло, щоб воно почало пузиритися.

Крок - 2
03

Викладіть в розігріте масло нарізане м'ясо. Обсмажте його з усіх боків на сильному вогні, до появи золотистої скоринки, часто перемішуючи лопаткою.

Крок - 3
04

Змішайте всі перераховані вище спеції в одній ємності. Додайте їх в зазначеній кількості до обсмаженого м'яса. Добре перемішайте, щоб кожен шматочок м'яса покрився ароматними спеціями.

Крок - 4
05

Наступною покладіть томатну пасту. Ретельно перемішуючи з м'ясом і спеціями, готуйте ще пару хвилин. Тепер додайте крупно нарізану цибулю. Перемішайте всі інгредієнти лопаткою, обсмажте протягом 5-7 хвилин.

Крок - 5
06

Влийте в каструлю заздалегідь підготовлений бульйон (також ви можете використовувати воду або приготувати бульйон з швидкорозчинних бульйонних кубиків). Доведіть рідину до кипіння, і відразу зменшіть вогонь.

Крок - 6
07

Накрийте каструлю кришкою і варіть гуляш на повільному вогні 1 годину 45 хвилин, періодично помішуйте. За цей час м'ясо стане м'яким, а цибуля розвариться і зробить гуляш гущим. Через зазначений час зніміть кришку з каструлі, перемішайте гуляш, трохи збільшіть температуру на плиті і дайте покипіти бульйону і впоратися на 20-40% від загального об'єму рідини протягом 10-15 хвилин. Спробуйте на смак. За потреби додайте солі.

Крок - 7
08

Готовий гуляш по-чеськи можна подати з гречаною кашею або з макаронами. Посипати зверху свіжою дрібно нарізаною зеленню. Подавайте гарячим. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний картопляний салат - покроковий рецепт, фото 1 Класичний картопляний салат 50 5 3 з 5 - детальніше -
Сир - покроковий рецепт, фото 1 Сир 50 1 2 з 5 - детальніше -
Соус Бешамель - покроковий рецепт, фото 1 Соус Бешамель 40 1 2 з 5 - детальніше -
Лікер домашній "Бейліз" - покроковий рецепт, фото 1 Лікер домашній "Бейліз" 25 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Канапе з шинкою - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з шинкою 40 4 3 з 5 - детальніше -
Олів’є з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Олів’є з сьомгою 45 6 3 з 5 - детальніше -
Зрази з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Зрази з капустою 70 4 3 з 5 - детальніше -
Сирний соус асорті - покроковий рецепт, фото 1 Сирний соус асорті 30 1 2 з 5 - детальніше -