Укр
Рус
thermomix thermomix
Гуляш Перші страви Угорська кухня

Гуляш по чеськи

90 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Гуляш по чеськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Угорська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Простий, але дуже смачний гуляш по-чеськи з ріпчастою цибулею і сумішшю спецій, яка надає страві надзвичайного смаку.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Кмин 1 ч.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Часник сушений 2 ч.л
  • Цибулевий порошок 2 ч.л
  • Паприка 6 ч.л
  • Паста томат 2 ст.л
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Свинина 1 кг.
  • Цибуля 1 кг.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Промийте свиняче м'ясо під проточною водою. Промокніть зайву вологу паперовим рушником. Зніміть з нього зайвий жир, якщо є сухожилля і плівки. Наріжте гострим ножем на великі квадратні шматочки, приблизно 1,5 * 1,5 сантиметра, або ж на смужки, як вам більше подобається. Очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння, сполосніть водою. Нарізайте теж великими шматочками.

    Крок - 1
  2. 02

    На плиту встановіть каструлю з товстим дном. Налийте в неї оливкове або рослинне масло (можна ще вижаріти кілька шматочків свинячого сала, тоді гуляш вийде жирніше). Увімкніть плиту на середній рівень. Розігрійте масло, щоб воно почало пузиритися.

    Крок - 2
  3. 03

    Викладіть в розігріте масло нарізане м'ясо. Обсмажте його з усіх боків на сильному вогні, до появи золотистої скоринки, часто перемішуючи лопаткою.

    Крок - 3
  4. 04

    Змішайте всі перераховані вище спеції в одній ємності. Додайте їх в зазначеній кількості до обсмаженого м'яса. Добре перемішайте, щоб кожен шматочок м'яса покрився ароматними спеціями.

    Крок - 4
  5. 05

    Наступною покладіть томатну пасту. Ретельно перемішуючи з м'ясом і спеціями, готуйте ще пару хвилин. Тепер додайте крупно нарізану цибулю. Перемішайте всі інгредієнти лопаткою, обсмажте протягом 5-7 хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    Влийте в каструлю заздалегідь підготовлений бульйон (також ви можете використовувати воду або приготувати бульйон з швидкорозчинних бульйонних кубиків). Доведіть рідину до кипіння, і відразу зменшіть вогонь.

    Крок - 6
  7. 07

    Накрийте каструлю кришкою і варіть гуляш на повільному вогні 1 годину 45 хвилин, періодично помішуйте. За цей час м'ясо стане м'яким, а цибуля розвариться і зробить гуляш гущим. Через зазначений час зніміть кришку з каструлі, перемішайте гуляш, трохи збільшіть температуру на плиті і дайте покипіти бульйону і впоратися на 20-40% від загального об'єму рідини протягом 10-15 хвилин. Спробуйте на смак. За потреби додайте солі.

    Крок - 7
  8. 08

    Готовий гуляш по-чеськи можна подати з гречаною кашею або з макаронами. Посипати зверху свіжою дрібно нарізаною зеленню. Подавайте гарячим. Смачного.

    Крок - 8

Оцінити рецепт