Можна приготувати давно забуту класичну страву, додавши щось нове, і порадувати свою сім'ю гуляшем зі свинини без томатної пасти.
Для початку виберіть правильно м'ясо до цієї страви. Для гуляшу зі свинини часто купують м'яку частину з верхньої області окосту, спину, грудинку або шию. Корейка свинини і сам окіст не зовсім підходять для створення цієї страви, тому що вона може вийти жорсткою. Отже, вибраний шматок свинини очистіть від сухожиль, хрящів і плівки. Наріжте м'ясо великими кубиками і викладіть на паперовий рушник для видалення зайвої рідини.
Викладіть нарізані шматки свинини на обробну дошку і рясно посоліть їх і приперчіть чорним меленим перцем. Потім руками ретельно перемішайте м'ясні шматочки, щоб спеції добре і рівномірно просочилися.
Тепер очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте маленькими кубиками ріпчасту цибулю. Тепер очистіть від лушпиння і подрібніть часник, можна його видавити через чеснокодавку.
Тепер наберіть в невелику миску просіяне борошно. Потім кожен шматок свинини викачайте в борошно і викладіть назад на обробну дошку. Залиште так м'ясо полежати близько 5 хвилин.
Далі помістіть велику сковорідку на плиту і покладіть в неї жир зі свинини. Можна використовувати той, що ви зрізали на початку підготовки свинини. Добре витопіть жир, а потім покладіть в сковорідку шматки свинини в борошні і обсмажуйте, постійно помішуючи, до утворення хрусткої скоринки на м'ясі.
Тепер акуратно перекладіть з допомогою шумівки обсмажене м'ясо в невелику каструлю.
Протопіть на сковороді жир, що залишився, засипте в нього раніше подрібнену цибулю з часником і обсмажуйте, постійно помішуючи, до розм'якшення овочів і появи золотистого відтінку.
Перекладіть обсмажену цибулю з часником в каструлю з м'ясом, залийте воду і, зібравши залишки жиру зі сковороди, вилийте його теж в ємність до решти продуктів.
Приправте вміст каструлі чорним меленим перцем, додайте лавровий лист і запашний перець. Томіть гуляш зі свинини при мінімальній температурі до м'якості м'яса близько однієї години. Потім подавайте готовий гуляш зі свинини без томатної пасти з дрібно нашаткованою петрушкою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти