Пропоную спробувати приготувати страву, яка стане просто знахідкою в вашому домашньому меню. Легка в готуванні, але незвично смачна.
В принципі, м'ясо для цієї страви підійде будь-яке, але я віддаю перевагу - свинячому. Беремо вирізку, промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматками.
У розігріту сковороду з невеликою кількістю рослинного масла (можна за бажанням використовувати вершкове масло) кладемо шматки свинини, на досить сильному вогні, смажимо м'ясо, часто перевертаючи, до золотистої скоринки.
Обсмажене м'ясо перекладаємо в глибоку каструлю для подальшого приготування. Наливаємо в каструлю гарячої води, повністю покривши м'ясо, і закривши кришкою, залишаємо на слабкому вогні тушкуватися.
Гриби, в цьому рецепті можна використовувати будь-які, в даному випадку білі, ріжемо пластинами і відправляємо в окрему сковорідку з рослинним маслом. Обсмажуємо гриби в гарячому маслі до рум'яності і дістаючи акуратно шумівкою, викладаємо в каструлю до м'яса.
Очищену, нарізану кубиками цибулю, пересипаємо борошном, викладаємо в сковорідку, де смажилися білі гриби, підливаємо трохи олії і обсмажуємо до рум'яності. Потім перекладаємо обсмажену цибулю так само в каструлю з іншими інгредієнтами, ретельно все перемішуємо. На цьому етапі солимо вміст каструлі, приправляємо чорним меленим перцем, посипаємо сухим базиліком і перемішуємо.
Доливаємо в каструлю трохи окропу, додаємо сметану високої жирності або вершки і, ретельно ще раз все перемішуємо, тушкуємо під закритою кришкою. Тушкуємо вміст каструлі близько півгодини на дуже слабкому вогні, щоб вміст ледве-ледве булькав.
Як тільки м'ясо стане м'яким, кладемо в гуляш попередньо вимитий і дрібно нашаткований кріп. Знову все перемішуємо і залишаємо страву томитися ще приблизно 10-15 хвилин, не накриваючи ємність кришкою. Готовий гуляш зі свинини з грибами подавайте з кашею і салатом з буряка.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти