Укр
Рус
Гуляш Перші страви Угорська кухня

Гуляш зі свинини із сметаною

( 4.9600 4 525 25 оцінок)
2841 - переглядів
60 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Гуляш зі свинини із сметаною - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Угорська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

М'які і добре тушковані шматочки м'яса в шалено смачному гуляші зі свинини зі сметаною. І соус дійсно спокусливий. Він має глибокий, приємний майже смажений смак і чудово поєднується зі свининою. Сам гуляш в основному дуже простий у приготуванні, а левова частка часу - повільне приготування м'яса, що відбувається саме по собі, і вам навіть не потрібно заглядати в нього.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гуляш зі свинини із сметаною" (на 100 грам)

  • Білки12.5 гр.
  • Жири18 гр.
  • Вуглеводи5.8 гр.
  • Калорії235 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку ретельно помийте шматок свинини, висушіть і на обробній дошці наріжте її невеликими кубиками. Перекладіть нарізане м'ясо в миску, де воно буде маринуватися, і приготуйте маринад.

Крок - 1
02

Налийте рослинне масло, оцет і соєвий соус в окрему ємність, додайте дрібно нарізаний або вичавлений через чеснокодавку часник, червоний мелений перець, перець чилі і сіль. Ретельно перемішайте все, щоб змішати інгредієнти - маринад повинен бути досить густим і ароматним.

Крок - 2
03

Перелийте підготовлений маринад на м'ясо і ретельно перемішайте, розтираючи кожен шматочок (масажуйте спеції в м'ясо, одночасно замішуючи їх, як ніби робите тісто). Накрийте ємність з м'ясом кришкою і відправте в холодильник мінімум на 30 хвилин, бажано на кілька годин або на ніч.

Крок - 3
04

Після закінчення цього часу розігрійте глибоку сковороду або каструлю. Не потрібно додавати масло, тому що воно вже є в маринаді, але можна обережно змастити дно сковороди змочуючи маслом пальцями, і тільки потім розігрійте його, завдяки чому м'ясо не прилипне до дна.

Крок - 4
05

Покладіть в сковорідку промариновану свинину і час від часу розмішуючи, смажте кілька хвилин, поки м'ясо з кожної сторони не підрум'яниться.

Крок - 5
06

Потім залийте в сковорідку киплячу воду так, щоб гаряча вода повністю (або майже повністю) покривала м'ясо. Додайте лавровий лист і запашний перець, перемішайте, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і томіть приблизно годину.

Крок - 6
07

В цей час ви можете легко приготувати доповнення до гуляшу, наприклад галушки. Через годину відкрийте кришку і протушкуйте соус - випоровуванням. Збільшуючи вогонь і готуючи їжу непокритою, поки вода не випарується і вміст не залишиться в сковорідці наполовину (близько 30 хвилин). Завдяки цьому, звичайно, смак залишиться, а вміст сковороди злегка загусне.

Крок - 7
08

Далі додайте в сковорідку до м'яса вершки. Спочатку додайте в вершки картопляну муку і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Потім додайте трохи гарячої рідини зі сковороди і швидко перемішайте. Тепер вилийте цю суміш в сковорідку, швидко перемішайте і кип'ятіть, поки гуляш не загусне.

Крок - 8
09

Коли гуляш зі свинини зі сметаною буде готовий, вимкніть вогонь, накрийте кришкою і залиште на 5-10 хвилин, а потім подавайте. Цей гуляш можна подавати з пластівцями, рисом, локшиною, картоплею і хлібом. Як згадали раніше, подавайте гуляш з галушками.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -
Оладки на кефірі з фруктами - покроковий рецепт, фото 1 Оладки на кефірі з фруктами 35 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сабайон з савоярді - покроковий рецепт, фото 1 Сабайон з савоярді 50 3 3 з 5 - детальніше -
Макаруни в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Макаруни в домашніх умовах 75 4 3 з 5 - детальніше -
Класичний кляр для риби - покроковий рецепт, фото 1 Класичний кляр для риби 30 1 2 з 5 - детальніше -