М'які і добре тушковані шматочки м'яса в шалено смачному гуляші зі свинини зі сметаною. І соус дійсно спокусливий. Він має глибокий, приємний майже смажений смак і чудово поєднується зі свининою. Сам гуляш в основному дуже простий у приготуванні, а левова частка часу - повільне приготування м'яса, що відбувається саме по собі, і вам навіть не потрібно заглядати в нього.
Для початку ретельно помийте шматок свинини, висушіть і на обробній дошці наріжте її невеликими кубиками. Перекладіть нарізане м'ясо в миску, де воно буде маринуватися, і приготуйте маринад.
Налийте рослинне масло, оцет і соєвий соус в окрему ємність, додайте дрібно нарізаний або вичавлений через чеснокодавку часник, червоний мелений перець, перець чилі і сіль. Ретельно перемішайте все, щоб змішати інгредієнти - маринад повинен бути досить густим і ароматним.
Перелийте підготовлений маринад на м'ясо і ретельно перемішайте, розтираючи кожен шматочок (масажуйте спеції в м'ясо, одночасно замішуючи їх, як ніби робите тісто). Накрийте ємність з м'ясом кришкою і відправте в холодильник мінімум на 30 хвилин, бажано на кілька годин або на ніч.
Після закінчення цього часу розігрійте глибоку сковороду або каструлю. Не потрібно додавати масло, тому що воно вже є в маринаді, але можна обережно змастити дно сковороди змочуючи маслом пальцями, і тільки потім розігрійте його, завдяки чому м'ясо не прилипне до дна.
Покладіть в сковорідку промариновану свинину і час від часу розмішуючи, смажте кілька хвилин, поки м'ясо з кожної сторони не підрум'яниться.
Потім залийте в сковорідку киплячу воду так, щоб гаряча вода повністю (або майже повністю) покривала м'ясо. Додайте лавровий лист і запашний перець, перемішайте, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і томіть приблизно годину.
В цей час ви можете легко приготувати доповнення до гуляшу, наприклад галушки. Через годину відкрийте кришку і протушкуйте соус - випоровуванням. Збільшуючи вогонь і готуючи їжу непокритою, поки вода не випарується і вміст не залишиться в сковорідці наполовину (близько 30 хвилин). Завдяки цьому, звичайно, смак залишиться, а вміст сковороди злегка загусне.
Далі додайте в сковорідку до м'яса вершки. Спочатку додайте в вершки картопляну муку і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. Потім додайте трохи гарячої рідини зі сковороди і швидко перемішайте. Тепер вилийте цю суміш в сковорідку, швидко перемішайте і кип'ятіть, поки гуляш не загусне.
Коли гуляш зі свинини зі сметаною буде готовий, вимкніть вогонь, накрийте кришкою і залиште на 5-10 хвилин, а потім подавайте. Цей гуляш можна подавати з пластівцями, рисом, локшиною, картоплею і хлібом. Як згадали раніше, подавайте гуляш з галушками.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти