Гуляш з яловичини готується досить легко, головне, щоб всіх інгредієнтів було в міру, а якщо ще додати темне пиво, тоді смак м'яса вийде просто чудовим.
Яловиче м'ясо (бажано м'якоть без прожилок і плівок), сполосніть під холодною водою. Наріжте м'ясо середніми кубиками. Візьміть велику каструлю з антипригарним покриттям і розігрійте в ній половину вершкового масла на середньому вогні.
Додайте в розтоплене масло шматочки яловичини невеликими порціями і обсмажте їх з усіх боків до рум'яної скоринки. Обсмажуючи м'ясо, приправляйте його кількома пучками солі і чорного меленого перцю.
Обсмажену яловичину викладіть в окрему миску. Поки відставте. Протріть каструлю паперовою серветкою від залишків попереднього процесу. Покладіть в неї ще шматочок вершкового масла і розтопіть.
У розігріте вершкове масло покладіть крупно нарізану цибулю, стебло селери, нарізану кубиком моркву. Готуйте овочі, періодично перемішуючи лопаткою, поки вони не стануть м'якими і трохи зарумянятся.
У підсмажені овочі вилийте темне пиво. Перемішайте дерев'яною лопаткою бульйон, зіскрібаючи з дна каструлі, глазуровані коричневі шматочки овочів, щоб бульйон став більш насиченим.
У пивний бульйон покладіть підсмажене яловиче м'ясо, томатне пюре (можете використовувати томатну пасту), лавровий лист, горошинки запашного перцю, сіль і чорний мелений перець. Перемішайте бульйон, щоб томатне пюре рівномірно розійшлося по бульйону.
Доведіть гуляш до кипіння на середньому вогні. Потім накрийте кришкою каструлю і зменшіть вогонь. Продовжуйте готувати гуляш при повільному кипінні протягом 2-4 годин, поки яловичина не стане м'якою і ніжною.
Готовий ніжний і танучій в роті гуляш з яловичини гармонійно поєднується з картоплею, макаронами або гречкою. Перед подачею присипте свіжою нарізаною зеленню петрушки. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти