Укр
Рус
Гуляш Перші страви Угорська кухня

Гуляш з овочами

( 4.8000 4 515 15 оцінок)

3018 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Гуляш з овочами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Угорська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Вам набрид один і той же старий рецепт тушкованої яловичини, і ви шукаєте щось новеньке? Приготуйте страву угорської кухні - гуляш. Одним з варіантів якого є гуляш з овочами. Спеції, які в ньому використовуються, надають цій страві особливого смаку і неповторний аромат.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гуляш з овочами" (на 100 грам)

  • Білки6.3 гр.
  • Жири5.1 гр.
  • Вуглеводи11.3 гр.
  • Калорії133 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

На самому початку приготування гуляшу вам знадобиться велика ріпчаста цибуля. Очистіть її від лушпиння, помийте під холодною водою і наріжте на кухонній дошці великими кубиками.

Крок - 1
02

Далі візьміть головку часнику, так само очистіть від лушпиння. Кожен зубчик наріжте ножем на кілька частин або пропустіть через чеснокодавку.

Крок - 2
03

Наступний інгредієнт - червоний солодкий перець. Можна використовувати так само жовтий, помаранчевий або зелений перець. Помийте його під проточною водою, розріжте на дві частини, приберіть насіння і ніжку. Наріжте перець великими кубиками на кухонній дошці.

Крок - 3
04

Візьміть каструлю або іншу ємність з товстим дном, яку потім можна буде помістити в духовку. Поставте її на середній вогонь, налийте олію. Коли масло в каструлі нагріється, киньте подрібнену цибулю, часник і нарізаний солодкий перець. Зменшіть вогонь до маленького і готуйте без рум'янцю близько 10 хвилин, періодично помішуючи.

Крок - 4
05

Трохи протушені овочі посипте солодкою паприкою і додайте тмин. Все добре перемішайте. Продовжуйте готувати ще протягом кількох хвилин.

Крок - 5
06

Поки готуються овочі, підготуйте м'ясо. Візьміть шматок яловичини, сполосніть під проточною водою і наріжте гострим ножем на кухонній дошці на великі довгасті шматочки. Киньте м'ясо в каструлю з овочами.

Крок - 6
07

Ще один овоч, який треба додати в страву - морквина. Помийте її і почистіть. Наріжте великими кільцями і киньте в каструлю. Сюди ж додайте лавровий лист, посоліть і налийте потрібну кількість червоного вина.

Крок - 7
08

Перемішайте ретельно всі інгредієнти в каструлі. Продовжуйте готувати, щоб довести до кипіння. Накрийте кришкою і перенесіть каструлю в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте гуляш з овочами протягом декількох годин, поки яловичина не стане м'якою.

Крок - 8
09

Поки гуляш з овочами запікається в духовці, приготуйте гарнір - домашні спацли. Вони є різновидом макаронних виробів. Для цього в чистій мисці змішайте цельнозернове борошно, сіль, розпушувач, чорний мелений перець.

Крок - 9
10

У другій мисці за допомогою вінчика збийте яйця і молоко протягом декількох хвилин. Вилийте суміш у миску з сухими інгредієнтами. Ретельно розмішайте їх разом ложкою, щоб вийшло липке тісто. Залиште тісто на 15 хвилин, щоб еластична клейковина розслабилася.

Крок - 10
11

Поставте каструлю з підсоленою водою на вогонь. Використовуючи гумовий шпатель і терку для картоплі, протовкніть тісто через найбільші отвори в киплячу воду. Спочатку тісто опуститься на дно, а потім спливе приблизно через хвилину. Готові спацли виловіть кухонною шумівкою.

Крок - 11
12

Дістаньте гуляш з овочами з духовки. Налийте в нього червоний винний оцет, добре перемішайте. Насипте в тарілку зварені спацли, зверху - гуляш з овочами. Додайте кілька ложок сметани і подавайте до столу. Смачного!

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Запечена свинина в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Запечена свинина в фользі 50 6 3 з 5 - детальніше -
Торт Зебра - покроковий рецепт, фото 1 Торт Зебра 100 7 3 з 5 - детальніше -
Імбирне печиво - покроковий рецепт, фото 1 Імбирне печиво 60 4 3 з 5 - детальніше -
Кексики Капкейкі - покроковий рецепт, фото 1 Кексики Капкейкі 40 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Том ям в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Том ям в мультиварці 50 4 3 з 5 - детальніше -
Варення з малини - покроковий рецепт, фото 1 Варення з малини 80 1 2 з 5 - детальніше -