Вам набрид один і той же старий рецепт тушкованої яловичини, і ви шукаєте щось новеньке? Приготуйте страву угорської кухні - гуляш. Одним з варіантів якого є гуляш з овочами. Спеції, які в ньому використовуються, надають цій страві особливого смаку і неповторний аромат.
На самому початку приготування гуляшу вам знадобиться велика ріпчаста цибуля. Очистіть її від лушпиння, помийте під холодною водою і наріжте на кухонній дошці великими кубиками.
Далі візьміть головку часнику, так само очистіть від лушпиння. Кожен зубчик наріжте ножем на кілька частин або пропустіть через чеснокодавку.
Наступний інгредієнт - червоний солодкий перець. Можна використовувати так само жовтий, помаранчевий або зелений перець. Помийте його під проточною водою, розріжте на дві частини, приберіть насіння і ніжку. Наріжте перець великими кубиками на кухонній дошці.
Візьміть каструлю або іншу ємність з товстим дном, яку потім можна буде помістити в духовку. Поставте її на середній вогонь, налийте олію. Коли масло в каструлі нагріється, киньте подрібнену цибулю, часник і нарізаний солодкий перець. Зменшіть вогонь до маленького і готуйте без рум'янцю близько 10 хвилин, періодично помішуючи.
Трохи протушені овочі посипте солодкою паприкою і додайте тмин. Все добре перемішайте. Продовжуйте готувати ще протягом кількох хвилин.
Поки готуються овочі, підготуйте м'ясо. Візьміть шматок яловичини, сполосніть під проточною водою і наріжте гострим ножем на кухонній дошці на великі довгасті шматочки. Киньте м'ясо в каструлю з овочами.
Ще один овоч, який треба додати в страву - морквина. Помийте її і почистіть. Наріжте великими кільцями і киньте в каструлю. Сюди ж додайте лавровий лист, посоліть і налийте потрібну кількість червоного вина.
Перемішайте ретельно всі інгредієнти в каструлі. Продовжуйте готувати, щоб довести до кипіння. Накрийте кришкою і перенесіть каструлю в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте гуляш з овочами протягом декількох годин, поки яловичина не стане м'якою.
Поки гуляш з овочами запікається в духовці, приготуйте гарнір - домашні спацли. Вони є різновидом макаронних виробів. Для цього в чистій мисці змішайте цельнозернове борошно, сіль, розпушувач, чорний мелений перець.
У другій мисці за допомогою вінчика збийте яйця і молоко протягом декількох хвилин. Вилийте суміш у миску з сухими інгредієнтами. Ретельно розмішайте їх разом ложкою, щоб вийшло липке тісто. Залиште тісто на 15 хвилин, щоб еластична клейковина розслабилася.
Поставте каструлю з підсоленою водою на вогонь. Використовуючи гумовий шпатель і терку для картоплі, протовкніть тісто через найбільші отвори в киплячу воду. Спочатку тісто опуститься на дно, а потім спливе приблизно через хвилину. Готові спацли виловіть кухонною шумівкою.
Дістаньте гуляш з овочами з духовки. Налийте в нього червоний винний оцет, добре перемішайте. Насипте в тарілку зварені спацли, зверху - гуляш з овочами. Додайте кілька ложок сметани і подавайте до столу. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти