Лосятина тушкована в соусі, дуже швидко і легко зробити навіть для початківців. Гуляш з лося відмінний рецепт для любителів м'яса. Поєднання цибулі і невеликої кількості часнику додало в довершеність смаку і аромату. З салатом і, можливо, гарніром у вас буде міцна, якісна і корисна страва.
В першу чергу очистіть від лушпиння ріпчасту або червону цибулю і на обробній дошці наріжте її великими скибочками. Так само очистіть від лушпиння зубчики часнику і подрібніть зручним для вас способом. Тепер залийте і розігрійте на грилі рослинне або оливкове масло в казані. Засипте в казан раніше підготовлену цибулю з часником і обсмажуйте, помішуючи, кілька хвилин, до легкого розм'якшення.
Тепер додайте в казан до овочів попередньо вимочене кілька годин у воді і нарізане невеликими шматками м'ясо лосятини. Дайте м'ясу протомитися близько 3-4 хвилин.
Потім додайте в казан порошок часнику і суху паприку, добре перемішайте, до об'єднання інгредієнтів. Слідкуйте за тим, щоб вміст казана не сильно горів.
Додайте також в казан томатну пасту і гострий соус чилі (можна використовувати навіть аджику або гострий кетчуп). Ретельно все перемішайте і залиште страву томитися приблизно 5 хвилин.
Тепер залийте в казан досить багато сухого червоного вина і продовжуйте томити вміст, помішуючи, ще близько 10 хвилин, до випаровування алкоголю. Тепер зніміть казан з киплячою масою з прямого нагріву, і розмістіть його в непрямий зоні вогню. Потрібно, щоб гуляш в буквальному сенсі млів.
Далі засипте в казан до м'яса трохи кмину, майоран і чебрець, добре посоліть і приперчіть чорним меленим перцем. Приправте улюбленими спеціями до м'яса за смаком. Долийте в казан залишене вино (при необхідності) і все ретельно перемішайте.
Накрийте казан з вмістом кришкою і томіть при температурі від 120 до 125 градусів протягом приблизно 1.5 години. Готовність м'яса можна перевірити, надрізавши гострим ножем, якщо воно легко розвалюється, значить повністю готове. Готовий гуляш з лося викладіть в глибоку миску, прикрасьте гілочкою розмарина і подавайте до столу гарячим і з шматочком свіжого хліба.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти