Незважаючи на те, що куряча грудка підходить абсолютно всім, так як є прекрасним дієтичним м'ясом, це біле м'ясо - досить примхливий продукт. А каприз полягає в тому, що курячу грудку дуже легко пересушити в процесі приготування. Але от якщо приготувати гуляш з курячої грудки, то вийде ніжна, соковита і проста страва. І нехай хоч греблю гати твердять знамениті кулінари, що гуляш - страва угорської кухні, вам варто лише познайомитися з нашим рецептом і таке кулінарне творіння стане коронною стравою вашої родини. Тим більше, що особливих зусиль вам не знадобиться. Навіть із самої знежиреної курячої грудки за нашим рецептом можна приготувати хороший соковитий гуляш.
А ви помітили, що навіть сама назва цієї страви звучить смачно? Звичайно, адже відразу ж представляється м'ясо в ароматній підливі, яке дозволить нагодувати щільним обідом всю сім'ю. Ну а для остаточного успіху слід все ж знати кілька дрібниць, дотримуючись яких, ви навчитеся справжньому кулінарному мистецтву. Отже, беремо частину курячої грудки, гарненько промиваємо і видаляємо залишки жиру або плівок.
Перед тим як приступити до обсмажування курячого м'яса, його слід добре просушити серветками. Це потрібно для того, щоб крапельки води не перешкоджали утворенню на курятині рум'яної скоринки. Тепер підготовлену курятину нарізаємо шматочками і робимо це довільно - хоч кубиками, хоч скибочками або брусочками, головне не дуже дрібно, щоб не пересушити при смаженні.
Коли м'ясо готове, ставимо на плиту сковорідку, бажано з антипригарним покриттям, щоб не використовувати зайвого жиру. Підсмажуємо м'ясо, періодично перевертаючи, до легкої золотистості.
Як тільки курятина підрум'яниться, вливаємо в сковорідку трохи червоного сухого вина. Готуємо м'ясо на сковорідці, злегка перемішуючи, поки не випарується повністю вино.
Тепер м'ясо солимо і посипаємо чорним меленим перцем, після чого відразу ж додаємо борошно. Швидкими рухами перемішуємо шматочки курячої грудки, поки вони не почнуть покриватися ніжною скоринкою.
В цей час доливаємо в сковорідку потроху води, щоб страва не підгоріла, і продовжуємо готувати, поки не утвориться густа підлива.
Готовий гуляш з курячої грудки подаємо з картоплею або макаронами, а також він може послужити відмінним гарніром до відварного рису або тушкованих овочів. До речі, якщо раптом таке трапиться, що приготований гуляш весь не з'їли, його можна зберігати в холодильнику до двох діб, хоча в тому, що після смачного обіду щось може залишитися - малоймовірно.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти