Укр
Рус
Гуляш Перші страви Угорська кухня

Гуляш з курячої грудки

( 4.8571 4 514 14 оцінок)

2946 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 4 з 5
Гуляш з курячої грудки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Угорська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Незважаючи на те, що куряча грудка підходить абсолютно всім, так як є прекрасним дієтичним м'ясом, це біле м'ясо - досить примхливий продукт. А каприз полягає в тому, що курячу грудку дуже легко пересушити в процесі приготування. Але от якщо приготувати гуляш з курячої грудки, то вийде ніжна, соковита і проста страва. І нехай хоч греблю гати твердять знамениті кулінари, що гуляш - страва угорської кухні, вам варто лише познайомитися з нашим рецептом і таке кулінарне творіння стане коронною стравою вашої родини. Тим більше, що особливих зусиль вам не знадобиться. Навіть із самої знежиреної курячої грудки за нашим рецептом можна приготувати хороший соковитий гуляш.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гуляш з курячої грудки" (на 100 грам)

  • Білки15.2 гр.
  • Жири0.7 гр.
  • Вуглеводи1.9 гр.
  • Калорії96 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

А ви помітили, що навіть сама назва цієї страви звучить смачно? Звичайно, адже відразу ж представляється м'ясо в ароматній підливі, яке дозволить нагодувати щільним обідом всю сім'ю. Ну а для остаточного успіху слід все ж знати кілька дрібниць, дотримуючись яких, ви навчитеся справжньому кулінарному мистецтву. Отже, беремо частину курячої грудки, гарненько промиваємо і видаляємо залишки жиру або плівок.

Крок - 1
02

Перед тим як приступити до обсмажування курячого м'яса, його слід добре просушити серветками. Це потрібно для того, щоб крапельки води не перешкоджали утворенню на курятині рум'яної скоринки. Тепер підготовлену курятину нарізаємо шматочками і робимо це довільно - хоч кубиками, хоч скибочками або брусочками, головне не дуже дрібно, щоб не пересушити при смаженні.

Крок - 2
03

Коли м'ясо готове, ставимо на плиту сковорідку, бажано з антипригарним покриттям, щоб не використовувати зайвого жиру. Підсмажуємо м'ясо, періодично перевертаючи, до легкої золотистості.

Крок - 3
04

Як тільки курятина підрум'яниться, вливаємо в сковорідку трохи червоного сухого вина. Готуємо м'ясо на сковорідці, злегка перемішуючи, поки не випарується повністю вино.

Крок - 4
05

Тепер м'ясо солимо і посипаємо чорним меленим перцем, після чого відразу ж додаємо борошно. Швидкими рухами перемішуємо шматочки курячої грудки, поки вони не почнуть покриватися ніжною скоринкою.

Крок - 5
06

В цей час доливаємо в сковорідку потроху води, щоб страва не підгоріла, і продовжуємо готувати, поки не утвориться густа підлива.

Крок - 6
07

Готовий гуляш з курячої грудки подаємо з картоплею або макаронами, а також він може послужити відмінним гарніром до відварного рису або тушкованих овочів. До речі, якщо раптом таке трапиться, що приготований гуляш весь не з'їли, його можна зберігати в холодильнику до двох діб, хоча в тому, що після смачного обіду щось може залишитися - малоймовірно.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Тісто для домашньої локшини - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для домашньої локшини 30 1 2 з 5 - детальніше -
Оладки на кефірі з фруктами - покроковий рецепт, фото 1 Оладки на кефірі з фруктами 35 6 2 з 5 - детальніше -
Перепічки - покроковий рецепт, фото 1 Перепічки 40 4 3 з 5 - детальніше -
Палички - покроковий рецепт, фото 1 Палички 30 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Розсольник зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник зі свининою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Мармелад з яблук - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад з яблук 55 5 3 з 5 - детальніше -
Фондю без фондюшниці - покроковий рецепт, фото 1 Фондю без фондюшниці 50 3 3 з 5 - детальніше -
Медовик зі сметанним кремом - покроковий рецепт, фото 1 Медовик зі сметанним кремом 85 5 3 з 5 - детальніше -