Чи не занадто багато знайдеться людей, які б не любили вживати страви з м'яса, особливо це стосується чоловіків. Тому кожна господиня завжди стурбована тим, як урізноманітнити раціон своєї родини. Різноманітність м'ясних страв дуже велика, але кожному зрозуміло, що повсякденні страви приїдаються, тому просто необхідно постійно вдосконалювати свої кулінарні здібності. Найпоширенішиою і досить нескладною стравою є гуляш, який запозичений нами в угорській кухні і, як правило, готується з яловичини. Якщо вам вже давно відомий класичний гуляш, пропонуємо познайомитися з рецептом, який напевно сподобається вашим домочадцям - гуляш з чорносливом. Такий гуляш з пікантним і дуже насиченим смаком - відмінне блюдо для сімейної вечері та й частування до приходу гостей.
Готувати страву досить просто, часу на підготовку не дуже багато, а в результаті вийде просто шикарна їжа. Тому я просто наполягаю негайно приступити разом з нами до процесу готування і приготувати гуляш з чорносливом. Як ви напевно знаєте, чорнослив відмінно поєднується з м'ясом, до того ж надає йому ніжний смак і незабутній аромат. Страва, приготована за нашим рецептом, порадує всю вашу сім'ю. Незважаючи на те, що традиційно гуляш готується з яловичого м'яса, ми візьмемо свинячу вирізку. М'ясо спочатку промиваємо, а потім просушуємо паперовим рушником. Після цього свинину нарізаємо шматочками середнього розміру і складаємо в окрему посудину.
Тепер чистимо від шкірки зубки часнику і дрібно нарізаємо, трохи посипаємо сіллю і ще трохи подрібнюємо. Нарізане шматочками м'ясо посипаємо гострим перцем.
Ставимо на плиту глибоку сковорідку, кидаємо вершкове масло, накриваємо кришкою і розтоплюємо на повільному вогні. Тим часом подрібнений часник додаємо до нарізаної шматочками свинини, посипаємо ще меленим чорним перцем і перемішуємо.
Перекладаємо м'ясо в сковорідку з розтопленим маслом і, накривши кришкою, готуємо на середньому вогні. Далі нарізаємо дрібними шматочками копчений бекон. У сковорідку додаємо воду, перемішуємо і залишаємо готуватися під закритою кришкою.
В іншу сковороду викладаємо нарізаний бекон, трохи обсмажуємо і додаємо нашатковану цибулю. Далі до м'яса додаємо червоне сухе вино, яке додасть нашій страві особливої пікантності.
Тепер перекладаємо до м'яса підсмажений з цибулею бекон і добре перемішуємо. Знову накриваємо кришкою і залишаємо готуватися на повільному вогні.
Коли м'ясо буде вже практично готове, кидаємо в сковороду пропарений чорнослив без кісточок, перемішуємо і ще трохи готуємо.
В самому кінці кидаємо в гуляш з чорносливом томатне пюре і помішуючи, готуємо ще буквально кілька хвилин. Такий гуляш відмінно поєднується з картопляним пюре або з гречкою. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти