Смачний, пікантний і зігріваючий гуляш з баранини і паприки з картопляними галушками. Гуляш готують і їдять по всій Східній Європі та Центральній Азії, і у цієї страви так багато варіацій. Але цей рецепт, спробувавши, роблять знову і знову.
Почніть приготування гуляшу з підготовки всіх необхідних продуктів. Вимийте невеликих розмірів солодкі перці різних кольорів - вони будуть барвисто виглядати в гуляші. Видаліть плодоніжки і щільні білі перетинки з насінням. Наріжте перці соломкою, товщиною приблизно по 0,5 сантиметра.
Наступним спочатку сполосніть і насухо витріть великий помідор або візьміть кілька середніх. Для гуляшу вибирайте помідори щільні, щоб під час тушкування вони повністю не розпалися. Розріжте на дві половинки, а потім кожну - на великі часточки.
Очистіть зубчики часнику і ріпчасту цибулю невеликого розміру. При виборі часнику, зверніть увагу на шкірку - вона повинна бути без плям, а зубки - твердими. Наріжте часник дрібним кубиком (в гуляш можна покласти цілі зубки, а потім вийняти їх). Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
Коли овочі нарізані, підготуйте м'ясо. Вимийте баранячу вирізку, обсушіть паперовим рушником. Видаліть плівки, якщо вони на ньому є. Наріжте баранину на шматочки розміром 2х2 сантиметри.
Перекладіть нарізане м'ясо на плоску тарілку і посипте пшеничним борошном. Перемішайте руками, щоб шматочки з усіх боків покрилися борошном.
Розігрійте в казанку або в каструлю з антипригарним покриттям трохи оливкового масла на середньому вогні. Потім викладіть в нього нарізану баранину і обсмажте, періодично помішуючи, до появи золотистої скоринки. Готове м'ясо вийміть з казана на тарілку.
Поверніть казан на плиту. Додайте ще кілька ложок оливкової олії. Надішліть в казан, нарізану цибулю і часник, а також соломку солодкого перцю - не забуваючи перемішувати, готуйте пару хвилин до м'якості.
7 Через кілька хвилин покладіть до овочів підсмажене м'ясо, великі часточки помідора. Перемішайте дерев'яною лопаткою. Приправте копченою паприкою, перемішайте ще раз і готуйте 5 хвилин.
Після закінчення часу залийте овочі з м'ясом бульйоном. Приправте сіллю і чорним меленим перцем на свій смак (враховуйте, що бульйон солоний). Накрийте казан кришкою і продовжуйте готувати гуляш при невеликому кипінні 20 хвилин.
Тим часом промийте під прохолодною водою зелень кінзи і петрушки. Просушіть на рушнику. Наріжте дрібно зелень і з'єднайте в окремій глибокій ємності. Додайте половину зелені в гуляш за кілька хвилин до закінчення приготування.
Гуляш з баранини можна подати з картопляними кульками. Для яких вам необхідно відварити очищену картоплю до готовності. Відварену картоплю посоліть, розімніть в пюре і дайте охолонути.
До картопляного пюре додайте нарізану зелень петрушки з кінзою, просіяне борошно і замісити еластичне тісто. З готового тіста сформуйте кульки. Відваріть картопляні кульки в киплячій підсоленій воді.
Для подачі гуляшу з баранини використовуйте глибокі тарілки. Покладіть в них картопляні кульки, зверху ароматний гуляш. Посипте невеликою кількістю зелені. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти