Укр
Рус
Гуляш Перші страви Угорська кухня

Гуляш з баранини

( 4.9444 4 518 18 оцінок)

2596 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Гуляш з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Угорська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Смачний, пікантний і зігріваючий гуляш з баранини і паприки з картопляними галушками. Гуляш готують і їдять по всій Східній Європі та Центральній Азії, і у цієї страви так багато варіацій. Але цей рецепт, спробувавши, роблять знову і знову.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гуляш з баранини" (на 100 грам)

  • Білки7.6 гр.
  • Жири8.9 гр.
  • Вуглеводи5 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Почніть приготування гуляшу з підготовки всіх необхідних продуктів. Вимийте невеликих розмірів солодкі перці різних кольорів - вони будуть барвисто виглядати в гуляші. Видаліть плодоніжки і щільні білі перетинки з насінням. Наріжте перці соломкою, товщиною приблизно по 0,5 сантиметра.

Крок - 1
02

Наступним спочатку сполосніть і насухо витріть великий помідор або візьміть кілька середніх. Для гуляшу вибирайте помідори щільні, щоб під час тушкування вони повністю не розпалися. Розріжте на дві половинки, а потім кожну - на великі часточки.

Крок - 2
03

Очистіть зубчики часнику і ріпчасту цибулю невеликого розміру. При виборі часнику, зверніть увагу на шкірку - вона повинна бути без плям, а зубки - твердими. Наріжте часник дрібним кубиком (в гуляш можна покласти цілі зубки, а потім вийняти їх). Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.

Крок - 3
04

Коли овочі нарізані, підготуйте м'ясо. Вимийте баранячу вирізку, обсушіть паперовим рушником. Видаліть плівки, якщо вони на ньому є. Наріжте баранину на шматочки розміром 2х2 сантиметри.

Крок - 4
05

Перекладіть нарізане м'ясо на плоску тарілку і посипте пшеничним борошном. Перемішайте руками, щоб шматочки з усіх боків покрилися борошном.

Крок - 5
06

Розігрійте в казанку або в каструлю з антипригарним покриттям трохи оливкового масла на середньому вогні. Потім викладіть в нього нарізану баранину і обсмажте, періодично помішуючи, до появи золотистої скоринки. Готове м'ясо вийміть з казана на тарілку.

Крок - 6
07

Поверніть казан на плиту. Додайте ще кілька ложок оливкової олії. Надішліть в казан, нарізану цибулю і часник, а також соломку солодкого перцю - не забуваючи перемішувати, готуйте пару хвилин до м'якості.

Крок - 7
08

7 Через кілька хвилин покладіть до овочів підсмажене м'ясо, великі часточки помідора. Перемішайте дерев'яною лопаткою. Приправте копченою паприкою, перемішайте ще раз і готуйте 5 хвилин.

Крок - 8
09

Після закінчення часу залийте овочі з м'ясом бульйоном. Приправте сіллю і чорним меленим перцем на свій смак (враховуйте, що бульйон солоний). Накрийте казан кришкою і продовжуйте готувати гуляш при невеликому кипінні 20 хвилин.

Крок - 9
10

Тим часом промийте під прохолодною водою зелень кінзи і петрушки. Просушіть на рушнику. Наріжте дрібно зелень і з'єднайте в окремій глибокій ємності. Додайте половину зелені в гуляш за кілька хвилин до закінчення приготування.

Крок - 10
11

Гуляш з баранини можна подати з картопляними кульками. Для яких вам необхідно відварити очищену картоплю до готовності. Відварену картоплю посоліть, розімніть в пюре і дайте охолонути.

Крок - 11
12

До картопляного пюре додайте нарізану зелень петрушки з кінзою, просіяне борошно і замісити еластичне тісто. З готового тіста сформуйте кульки. Відваріть картопляні кульки в киплячій підсоленій воді.

Крок - 12
13

Для подачі гуляшу з баранини використовуйте глибокі тарілки. Покладіть в них картопляні кульки, зверху ароматний гуляш. Посипте невеликою кількістю зелені. Смачного.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салат Гранатовий браслет - покроковий рецепт, фото 1 Салат Гранатовий браслет 50 4 4 з 5 - детальніше -
Перепічки - покроковий рецепт, фото 1 Перепічки 40 4 3 з 5 - детальніше -
Торт Естерхазі - покроковий рецепт, фото 1 Торт Естерхазі 120 7 3 з 5 - детальніше -
Курча тютюну в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курча тютюну в духовці 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паштет з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з печінки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Чебуреки - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки 120 6 4 з 5 - детальніше -
Молочний цукор - покроковий рецепт, фото 1 Молочний цукор 40 5 3 з 5 - детальніше -
Чебуреки з куркою і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки з куркою і овочами 90 3 3 з 5 - детальніше -