Серед усього населення напевно, набагато більше тих, хто просто шалено любить м'ясо. Звичайно ж, просто пощастило тим, кому є кому дбати про смачне харчування і приготуванні їжі. Проте, для кожної господині дуже важливо мати під рукою завжди нові рецепти приготування м'ясних страв, до того ж, різноманітних. Одним з найпопулярніших і затребуваних способів готування м'яса - це гуляш зі сметаною. Для самих класичних м'ясоїдів, які часто використовують в своєму раціоні продукт, що містить легко засвоюваний білок, та й просто шанувальникам м'ясних страв наш рецепт - просто знахідка. І скільки б нам не говорили, що гуляш - це споконвічно угорська страва, менш смачним вона для нас не стане. Більш того, ми вже настільки навчилися готувати таким чином м'ясо, що можемо сміливо приписувати таку страву до нашої кухні.
Гуляш можна готувати з будь-якого м'яса, додаючи чорнослив або овочі, але як на мене, найсмачніше з додаванням грибів і сметани. Якщо ви старанна і любляча господарка, цей рецепт вам просто необхідний, на випадок, щоб швидко приготувати смачний обід або вечерю для своїх рідних. Спочатку візьміть курячу грудку, добре промийте і просушіть паперовим рушником. Після цього видаліть жир і розріжте кожну грудку поперек окремими часточками, потім на смужки довжиною близько 5 см.
Після цього прямо на обробній дошці м'ясо посоліть і поперчіть, після чого перекладіть в миску і перемішайте, щоб воно рівномірно просолилося.
Далі розігрійте рослинне масло на сковороді і викладіть в нього підготовлене м'ясо. У гарячому маслі обсмажуйте куряче м'ясо протягом 10-15 хвилин з обох сторін. Причому перші 3-4 хвилини смажте на сильному вогні, потім зменшіть і додайте ще масла. Після цього накрийте сковорідку кришкою і нехай м'ясо гтушкується.
Тепер очистіть і вимийте печериці, складіть в друшляк, щоб стекла вода. Після цього кожен гриб розріжте навпіл, а потім поріжте на скибочки.
Очищену від лушпиння цибулину наріжте дрібними кубиками, подрібніть часник.
В іншій сковорідці розігрійте вершкове масло і киньте туди нашатковану цибулю і дрібно нарізаний часник.
Обсмажуйте до легкої золотистості, після чого викладайте в сковороду партіями гриби і смажте, поки сік не випарується. Зменшіть вогонь до слабкого.
Гриби з овочами посоліть і посипте перцем, додайте рублений кріп, а також сметану.
На цьому етапі додайте в сковорідку з грибами в соусі обсмажене м'ясо і змішайте. При необхідності страву можна трохи підсолити і додати перцю, але це вже на ваш смак. А ось тепер гуляш зі сметаною готовий. Найкраще така страва поєднується з відвареним рисом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти