Укр
Рус
Гуляш Перші страви Угорська кухня

Гуляш із сметаною

( 5.0000 5 516 16 оцінок)

2924 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Гуляш із сметаною - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Угорська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Серед усього населення напевно, набагато більше тих, хто просто шалено любить м'ясо. Звичайно ж, просто пощастило тим, кому є кому дбати про смачне харчування і приготуванні їжі. Проте, для кожної господині дуже важливо мати під рукою завжди нові рецепти приготування м'ясних страв, до того ж, різноманітних. Одним з найпопулярніших і затребуваних способів готування м'яса - це гуляш зі сметаною. Для самих класичних м'ясоїдів, які часто використовують в своєму раціоні продукт, що містить легко засвоюваний білок, та й просто шанувальникам м'ясних страв наш рецепт - просто знахідка. І скільки б нам не говорили, що гуляш - це споконвічно угорська страва, менш смачним вона для нас не стане. Більш того, ми вже настільки навчилися готувати таким чином м'ясо, що можемо сміливо приписувати таку страву до нашої кухні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гуляш із сметаною" (на 100 грам)

  • Білки10.3 гр.
  • Жири7.1 гр.
  • Вуглеводи1.4 гр.
  • Калорії117 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Гуляш можна готувати з будь-якого м'яса, додаючи чорнослив або овочі, але як на мене, найсмачніше з додаванням грибів і сметани. Якщо ви старанна і любляча господарка, цей рецепт вам просто необхідний, на випадок, щоб швидко приготувати смачний обід або вечерю для своїх рідних. Спочатку візьміть курячу грудку, добре промийте і просушіть паперовим рушником. Після цього видаліть жир і розріжте кожну грудку поперек окремими часточками, потім на смужки довжиною близько 5 см.

Крок - 1
02

Після цього прямо на обробній дошці м'ясо посоліть і поперчіть, після чого перекладіть в миску і перемішайте, щоб воно рівномірно просолилося.

Крок - 2
03

Далі розігрійте рослинне масло на сковороді і викладіть в нього підготовлене м'ясо. У гарячому маслі обсмажуйте куряче м'ясо протягом 10-15 хвилин з обох сторін. Причому перші 3-4 хвилини смажте на сильному вогні, потім зменшіть і додайте ще масла. Після цього накрийте сковорідку кришкою і нехай м'ясо гтушкується.

Крок - 3
04

Тепер очистіть і вимийте печериці, складіть в друшляк, щоб стекла вода. Після цього кожен гриб розріжте навпіл, а потім поріжте на скибочки.

Крок - 4
05

Очищену від лушпиння цибулину наріжте дрібними кубиками, подрібніть часник.

Крок - 5
06

В іншій сковорідці розігрійте вершкове масло і киньте туди нашатковану цибулю і дрібно нарізаний часник.

Крок - 6
07

Обсмажуйте до легкої золотистості, після чого викладайте в сковороду партіями гриби і смажте, поки сік не випарується. Зменшіть вогонь до слабкого.

Крок - 7
08

Гриби з овочами посоліть і посипте перцем, додайте рублений кріп, а також сметану.

Крок - 8
09

На цьому етапі додайте в сковорідку з грибами в соусі обсмажене м'ясо і змішайте. При необхідності страву можна трохи підсолити і додати перцю, але це вже на ваш смак. А ось тепер гуляш зі сметаною готовий. Найкраще така страва поєднується з відвареним рисом.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Хек тушкований з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Хек тушкований з овочами 60 5 3 з 5 - детальніше -
Салат з редькою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з редькою 60 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Хот - дог - покроковий рецепт, фото 1 Хот - дог 30 2 2 з 5 - детальніше -
Панкейкі на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Панкейкі на кефірі 60 3 3 з 5 - детальніше -
Булгур з цукіні - покроковий рецепт, фото 1 Булгур з цукіні 50 3 3 з 5 - детальніше -